Jump to content

remonvanv

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ja dat klopt, bedankt voor je eerder antwoord. Gelukkig duurt het nog even voordat we de webshop openen. Nog een hoop uitzoek werk
 2. Oke misschien was ik onduidelijk, excuses. Die NL tarieven zijn die ik betaal aan de belastingdienst omdat ik hier woon en vanuit hier werk. De tarieven die ik in rekening kan brengen zijn per staat verschillend, maar als ik het goed begreep van Logic4l verreken ik dus helemaal geen belasting over mijn verkopen?
 3. oke dus om terug te komen op mijn eerste vraag. In mijn webshop reken ik dus GEEN BTW. Ik betaal dit echter WEL aan mijn leverancier? Voor mijn belasting aangifte betekend dit dus bijvoorbeeld € 0,- BTW inkomsten en € 10,- uitgaven?
 4. Ik voer niks in, het gaat van een Amerikaanse leverancier naar de klanten daar. De rest, transportrisico e.d. wel inderdaad. Voor retour zendingen zijn wij inderdaad nog aan het brainstormen hoe we dit willen oplossen. In de UK hebben wij dit opgelost met een familielid dat daar woont. Die kan deze relatief kleine pakketten thuis ontvangen waarna wij ze ophalen en afhandelen met de leverancier (zijn zelf eens in de maand / 3 weken in de UK) De NL tarieven die ik bedoel zijn gewoon de 21% en 6% belastingtarieven over de omzet. Of zeg ik nu iets heel raars?
 5. Bedankt voor het antwoord, echter hoeven de producten niet de douane te passeren. Wat de rest van je antwoord betreft: In de UK doen wij dit ook zo (iets meer dan een jaar), tot nu toe geen enkel probleem mee gehad. Het gaat met de zelfde leverancier (vestiging in USA) dus verwacht eerlijk gezegd hier geen problemen mee. Of zie ik bepaalde zaken in de USA over het hoofd?
 6. Beste, Ik van plan om een webshop te openen voor de Amerikaanse markt. Ik lever de producten dmv dropshipping (weet niet of dit relevant is voor mijn vraag). Echter heb ik begrepen dat er per staat verschillende belastingtarieven zijn. Hoe moet ik dit oplossen in mijn webshop? Welk tarief moet ik hanteren (kan dit voor heel Amerika of moet ik echt per staat een webshop maken?) en als ik het goed heb betaal ik gewoon de Nederlandse tarieven hier, klopt dit? En vanaf welk bedrag (omzet) moet ik ook belasting in Amerika gaan afdragen? Ik hoop dat iemand mij kan helpen en dat het verhaal een beetje duidelijk is. mvg
 7. Oke bedankt. Via de webshop kan ik zien waar de mensen wegklikken dus als het wel gebeurd kan ik er op inspelen maar als het op voorhand al een probleem blijkt te zijn probeer ik alsnog om een Engelse rekening te openen.
 8. Beste forum leden, Ik ga een webshop openen in de UK. Omdat ik er niet zeker van ben dat ik een Engelse zakelijke rekening krijg, aangezien ik daar niet woonachtig ben, wil ik het eerst met een Nederlandse rekening gaan doen. Mijn vraag is alleen: Verwachten/weten jullie of de mensen in de UK afhaken bij het zien van een NL IBAN nummer? Ik zelf zie het probleem niet zo. Maar een vriend van mij waarschuwde mij dat mensen dat misschien niet vertrouwen, omdat het een buitenlands rek. nr. is. Het gaat hierbij niet om bedrijven maar om particulieren.
 9. Oke, ja het zal voornamelijk om particulieren gaan, als het niet alleen daarom gaat. Maar het is nu een stuk duidelijker weer. Bedankt allen.
 10. Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mij als leek niet duidelijker wordt, maar als ik het goed begrijp hoef ik, zolang ik onder de £70.000 blijf, geen enkele belasting aan UK af te dragen? Tegen de tijd dat ik die omzet wel haal, moet ik een Engelse ondernemingsvorm starten. Heeft dit dan nog gevolgen voor mijn EMZ?
 11. Oke, bedankt voor het snel en duidelijk beantwoorden van mijn vragen.
 12. Beste Norbert, Bedankt voor het snelle antwoord. Ik hoef verder ook geen contact te zoeken met de Engelse belastingdienst? MvG Remon
 13. Hallo, Ik heb even een vraag. Ik wil graag een eenmanszaak beginnen hier in Nederland. Ik open namelijk een webshop die bestemd is voor de Engelse markt. Mijn vraag is, ik woon in NL, de webshop wordt onderhouden vanuit NL alleen zoals gezegd, is de webshop voor de Engelse markt. Mijn omzet komt dus uit Engeland. Waar moet ik mijn belasting betalen? Is dit in Engeland omdat het geld daar verdiend wordt, of is dat in NL omdat ik hier werkzaam ben? En moet ik, zoals ik gelezen heb, één van de twee dan een brief sturen waarin staat dat ik belasting betaal in land A en het daardoor dus niet in B hoef te betalen? Ik heb de belastingdienst en KvK gebeld en zij konden mij geen duidelijkheid geven hierover. Met vriendelijke groet, Remon
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept