Jump to content

De kleine kadootjes

Senior
 • Content Count

  72
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Branch
  30
 • Branch 2
  31

Vision

 • My opinion about innovation

 1. Het loont altijd om btw terug te vragen. Als het mag waarom zou je het dan niet doen. Dat was de vraag ook of het mocht. De andere zeiden dat het wel mag. De bedankt voor de beantwoorden van de tweede vraag.
 2. Als ik het nu goed begrijp mag ik de btw terugvragen van de fiscus. Ook al staan niet alle gegevens erop omdat het onder de 100 euro bedraagt? Nog een vraag moet je douane kosten betalen als je goederen uit een land binnen de EU haalt?
 3. Hallo, Ja heb ik gevraagd. Ze zeggen dat ze een consumenten verkoper zijn. Ze verkoper aan consumenten. Maar een vereenvoudigde factuur onder 100 gelden andere regels. Ik kan alleen vinden waar een factuur aan moet voldoen van de verkopende partij. Maar wat er op een factuur moet staan voor inkoop om btw terug te vragen is niet duidelijk te vinden op de site van de belastingdienst.
 4. Hoi, Ik heb een vraag over de boekhouding. De vraag gaat over een inkoop die ik doe en die ik later als product weer verkoop. Bij degene waar ik inkoop graag ik een factuur met BTW bedrag apart vermeld. Het gaat over een inkoop van 18 euro. nu is mijn vraag kan ik deze BTW terugvragen als voorbelasting ook al staan er een aantal gegevens niet op de factuur van de leverancier (BTW-nummer en KVK-nummer). Ik wil dit graag weten op de site van de belastingdienst al gekeken maar daar staat dat je voorwaarde zijn voor de verkoper. Maar in dit geval ben ik inkoper. Ook heb ik gelezen over facturen onder de 100 euro en daarboven. 2de vraag Gelden er invoerkosten en apart extra berekende BTW over inkopen binnen een EU-land? Alvast bedankt voor de hulp en nog een fijne dag verder
 5. Hoi, Je moet altijd tijdig aangifte doen, ook de eerste keer en ook als je niks hebt om aan te geven. Dit is voor u juli. In de maand juli moet de de aangifte doen over het tweede kwartaal. Als je nog geen inloggegevens hebt heb je als het goed is een aangifteblad op papier ontvangen om in te vullen. Deze moet je tijdig opsturen naar de belastingdienst. De tweede aangifte zal via het internet gaan omdat je dan je inloggegevens binnen moet hebben. Dit duurt namelijk 6-8 weken. Als je nog vragen heb stel deze gerust en succes verder
 6. Het heeft een positief effect op de kosten.? Zeg ik dat zo goed? Ik kan in de rubriek 4 ook een rekening aanmaken met betalingskorting inkoop?
 7. Ik dan dus in hey memoriaal crediteuren afboeken. Wat kan een goede tegenrekening zijn. Met een gangbare naam?
 8. Kleine kadootjes dat is geen rekening toch? Is er niet iets als betalingskorting? Ik heb nu toch meer winst geboekt. Is een soort omzet/opbrengst die betalingskorting? Moet ik nu ook iets met de btw doen of mag ik daar gewoon die 2,10 nog steeds can aftrekken bij de belastingdienst
 9. Geachte mede ondernemers, allereerst wil ik jullie alvast een goede jaarwisseling wensen. Mijn vraag gaat over de betalingskorting op en inkoopfactuur. prijs 10,00 Btw 2,10 totaal 12,10 nu betaal ik binnen 7 dage cm en ontvang ik een betalingskorting van 2% (0,24) Inkoopfactuur boek ik normaal, bank automatisch crediteur aan bank voor 11,86 nu heb ik een korting van 0,24 en een bedrag openstaan op de crediteuren voor 0,24 Hoe moet ik dit precies boeken. Bedankt
 10. Ik heb het al gevonden het geldt alleen voor PostNl. Bij DHL staat de BTw vermeld bij aankoop van pakketzegel. Om die reden moet je ook BTW afdragen bij factuur aan jouw klant. Was mooi geweest, maar DHL is een stuk goedkoper dus voor mij is PostNl hierdoor nog niet aantrekkelijk. Bedankt voor de reacties.
 11. Ik heb het inderdaad zoiets gevonden in de wet van de OB. Die verwijst naar de postwet. Nu verstuur ik zelf altijd via DHL mijn pakketten omdat dit goedkoper is. Nu is mijn vraag valt DHL ook onder de universele postvervoerder? Hoe zit het met postzegels die ik ook en plak op brievenbus post. Dan heb je geen bon dat je zoveel gewicht hebt gehad dus zoveel aan postzegels hebt geplakt. Ik hoor graag van jullie dit is interessant. De verzendkosten kan je dan iets meer omzet uit halen. Nu draag ik een deel af maar dat schijnt dus niet te hoeven als je eerlijk en goed toepast.
 12. Ik doe nu altijd 6,75 in rekening brengen. De BTW haal ik hier uit. Als ik goed begrijp kan ik de verzendkosten op de factuur laten staan alleen hier geen BTW uit te halen. Als ik het dan goed begrijp kan ik dan meer omzet behalen dan wat ik nu doe? Kan ik zo op de een of andere dag geen BTW meer berekenen uit de verzendkosten. Draag deze nu altijd netjes of. Mag dat zo maar of moet ik wachten tot het nieuwe jaar, kan het nu al of moet ik de belastingdienst hier over bellen. Sorry wil dit zeker weten, niet dat ik boete krijg ofzo. Op de site staat dAt je btw moet berekenen over de verzendkosten.
 13. Nu begrijp ik het even niet meer. Belastingdienst zegt dat je het altijd moet doen ongeacht bedrag. Zie de quote eerder in deze vraag.
 14. Gelukkig doe ik het dan wel goed. Jammer dat de leverancier dit niet doet. De boekhouder heeft gezegd dat het zo moet. Ik al geprobeerd uit te leggen want het schilt mij kosten. De leverancier wil het niet doen omdat het zo moet en boekhouder heeft het ze geadviseerd.
 15. 6,75 is wat ik doe dan doe ik dus gelukkig goed lees ik. Die 6,25 is wat de leverancier mij in rekening bracht aan verzendkosten. Geen apart bedrag van btw vermeld. Maar als ik goed begrijp zit die btw dus verwerkt in die 6,25. Mag ik deze nu wel of niet zelf uitrekenen dat begrijp ik niet uit het bovenstaande bericht. Ene keer staat later weer wel. De leverancier wil geen nieuwe factuur uitschrijven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept