Jump to content

beyondhabits

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dus als ik het goed zie staat of valt het feit of ik mijn ondernemersaftrekken kan behouden op het feit of ik fiscaal emigreer? Ik hou mijn huurhuis dan wel aan. Maar aangezien ik net afgestudeerd ben, ben ik voor de rest vrij weinig "verbonden" met NL.
 2. Excuus voor de verwarring. Dient Zwitserland te zijn. En voor de duidelijkheid, ik blijf voor mijn onderneming bezig met dingen terwijl ik aldaar in loondienst zit.
 3. Dankjewel. Aan die 1225 uren ben ik al gekomen. Dat is het probleem niet. Echter wat ik me me nu afvraag is het volgende. Je gaf eerder aan dat doordat er geen vaste inrichting is de inkomsten die ik voor mijn eigen zaakje houd in Zwitserland aldaar belast worden. Echter levert dit geen problemen op voor het gebruik kunnen maken van de aftrekposten daar ik niet gehele jaar 2013 mij in Nederland bevind daar de laatste twee maanden in 2013 ik in Zwitserland bevind? Dankjewel voor je hulp. Ik kom er gewoon even niet uit en kan de logica niet zo 1,2,3 meer zien!
 4. Dankjewel voor je reactie. Wat heeft dit voor gevolgen voor het jaar 2013 voor mijn aftrekposten (zelfstandigenaftrek) en dergelijke mbt mijn zakelijke inkomen over 2013? Ik vertrek over twee weken en ben dus twee maanden woonachtig in het buitenland in 2013.
 5. Laat ik de vraag anders stellen: Wat zijn de gevolgen voor de belastingaangifte in Nederland op het gebied van inkomsten uit mijn onderneming (welke ik continueer in mijn periode in het buitenland). Uiteraard wil ik gebruik maken van de voordelen hier in Nederland (MKB winstvrijstelling, zelfstandigenaftrek etc.).
 6. Dag mensen, Bij deze een aangepaste post daar ik begreep dat mijn vorige post niet gericht was op een ondernemersvraag. Excuus hiervoor. Ik heb sinds 2 jaar een eigen zaak in de juridische dienstverlening en heb nu de mogelijkheid om zes maanden in Zwitserland tijdelijk te werken vanaf 1 november, met wellicht uitzicht op langer. Nu vraag ik mij af waar mijn inkomsten uit loon belast zijn uit zwitserland. Ik ontvang nog inkomsten uit mn bedrijfje en neem aan dat deze belast dienen te worden in Nederland? Ik neem aan dat betreffende het loon daar automatisch belasting wordt afget
 7. Dag mensen, Ik heb sinds 2 jaar bijna een eigen zaak en heb nu de mogelijkheid om zes maanden in Zwitserland tijdelijk te werken vanaf 1 november, met wellicht uitzicht op langer. Nu vraag ik mij af waar mijn inkomsten uit loon belast zijn uit zwitserland. Ik neem aan dat daar automatisch belasting wordt afgetrokken door mijn werkgever. Echter dien ik dit jaar ook belasting te betalen in Nederland over dit loon, of is dat een puur zwitserse zaak? En volgend jaar als ik mij besluit om ingeschreven te blijven staan in Nederland. Dien ik dan belasting te betalen over dit loon tevens in
 8. Dankjewel voor jullie reacties! Het betrof wat juridisch werk (beoordelen of bepaalde websites voldeden aan juridische copyright vereisten) waar ik zelf niet aan toe kwam ivm vakantie. Ik heb aangegeven dat ie zelf kon bepalen hoeveel hij wilde doen. Zat niet echt een minimum of maximum aan.
 9. Geachte mensen, Ik zit met het volgende. Vorig jaar heb ik een vriend van me een klusje laten doen. (tijdsvlak gedurende 1.5 maand waarvan 3.5 week echt werk). Hij kon naar eigen invulling zijn werk doen en dit hoefde niet in een bepaald tijdsvlak te gebeuren, ik gaf hem gewoon anderhalve maand er voor om het te doen, tevens heeft hij hierbij hulp gezocht bij een maatje van hem. Bedrag was rond de 2000 euro wat tevens zijn enigste inkomsten zijn over dat jaar. Ik heb dit opgegeven als betaling aan derde maar nu twijfel ik erover of het geen personeel van mij geweest is fiscaal gezie
 10. Beste HeRaFin, Dankjewel voor je kritische noot en excuus voor mijn late reactie ivm vakantie. Geen van allen zijn het voormalige werkgevers en heb ik ze zelf middels acquisitie verkregen. Heb dit "kantoortje" na afloop van mijn studententijd opgezet. Ik verricht al mijn diensten vanuit huis en ben slechts sporadisch op locatie te vinden. Ik loop het risico op niet betaling in de zin van dat ik ook wel eens discussies over de mail gehad heb over het feit dat men vond dat ik te hoog factureerde etc. En ja het kostenaspect, investeringsaspect dat is tot op heden gering maar ligt dat ni
 11. Maar biedt een VAR ook zekerheid voor mij? In de zin van dat ik voor het grootste deel voor buitenlandse opdrachtgevers werk aan wie ik geen VAR hoef te overhandigen daar ze er zelf niet aan hebben? En wat is het "ergste" dat er kan gebeuren? Dat ik moet opdraaien voor de premies of dat het inkomen "slechts" wordt aangemerkt uit resultaat overige werkzaamheden?
 12. Kent iemand uit eigen ervaring eigenlijk dergelijke scenarios en hoe de BD er mee omgegaan is?
 13. Dankjewel, Het ging mij ook meer om de vraag waar de belastingdienst naar kijkt als je het hebt over het aantal opdrachtgevers. Zoals ik al aangaf verricht ik best wat werkzaamheden voor een opdrachtgever welke echter pas uitbetaald als het geld van de klant binnen is. Hierdoor verricht ik er momenteel wel veel werk voor alleen levert het "in de boeken" nog niet zoveel op. Ook heb ik een werknemer in dienst (op basis van 0 uren contract) die zo nu en dan bijspringt voor werkzaamheden en voor wie ik ook gewoon premies betaal.
 14. Dankjewel voor jullie reactie, Urencriterium is geen probleem. Het was meer de mate van beperkt afhankelijk zijn van het redelijke geringe aantal opdrachtgevers waar ik eventueel problemen mee zag.
 15. Situatie is als volgt: Ik ben een juridisch dienstverlener. Grofweg 35% van mijn inkomsten haal ik momenteel vanuit partij x 65% van mijn inkomsten haal ik momenteel vanuit partij Y Tevens heb ik eenmalig voor 2000 euro juridisch advies verleend aan een andere ondernemer. Omzet zal rond de 40k liggen dit jaar. Naar de aard van de werkzaamheden zijn mijn investeringen beperkt gebleven tot aanschaf IT aperaratuur, beursen voor aquisitie en het volgen van een ondernemerscursus. Tevens werk ik samen met een jurdisch bureau en verleen ik daar juridisch advies in bepaald
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept