Jump to content

Tyran

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Het probleem is opgelost na contact met acumulus. Schijnbaar doet Acumulus automatisch beginEV-Priveontrekkingen/opname en vult dit bedrag in bij privéontrekkingen/opname. Dus het beginEV moet altijd ingevuld worden als 0. En dan klopt het inderdaad weer. Ik heb ze echter even wat vragen gesteld zoals je opmerkte over liquide middelen om daar wat opheldering over te krijgen. Maar in vedergeval enorm bedankt voor de hulp!
 2. Wat ik tevens ook zo raar vind is dat ik bij het IB kopje "Onderneming" de vraag heb "Is het fiscale ondernemingsvermogen aan het begin van dit boekjaar gelijk aan..." Als ik dan "ja" zeg kan ik nergens dit eindEV invoeren! Terwijl ik op screenshots zie dat je hier een bedrag kan invoeren.
 3. Dat is de enige waar ik bijna met zekerheid kan zeggen dat die klopt. Het jaar ervoor was namelijk het start jaar en er was redelijk weinig omzet/kosten gedraaid dus was de berekening redelijk makkelijk. Dit is het eerste jaar waarmee ik te maken heb met beginEV en dat levert gelijk problemen op. Want bij de saldo fiscale winst berekening zie ik staan -76 beginEV en dat is ook direct het probleem.
 4. Helaas heeft het niet gewerkt, zelfs met het invoeren van alle begin saldo's. Het blijft het exact zelfde verschil en dit komt door begin EV (-76 (1/3 van 228)) die van de 550 afgaat. Nu kwam het eind EV uit op -1085 (1/3 van -3255) met de aanpassingen van beginsaldo's op alle rekeningen.
 5. NEE? Stel in Acumulus koop je de computer via de zakelijke bank dan boek je toch iets van materiel activa tegen Bank. Koop je deze computer en betaal je die prive dan boek je materiele active tegen prive storting*. Dat is alles. Waar dat geld prive vandaan komt is niet meer relevant. Je moet je 'liquide' met prive's echt ontrafelen. Daar klopt iets niet. Althans het maakt meer onduidelijkheden wat er gebeurd is. * Bij een vof is het 'prive storting van persoon x' als het alleen door die persoon (x) betaald is. Maar zijn priverekening komt niet meer aan de orde in de boekhouding. Bij een uitgave selecteer je van welke rekening er betaald is. Daar heb je dus de optie zakelijk of privé. Indien het privé is dan komt het bedrag op de privé rekening in de min te staan en uiteindelijk wordt dit automatisch geteld bij liquide middelen.
 6. Je hebt helemaal gelijk Brood er is iets mis met de begin balans (en nog wat meer zoals bank saldo). Die moet je schijnbaar handmatig bijboeken! Ik ga dat eens doen en dan zal ik even laten weten of het gelukt is. Bedankt!
 7. Het is wel zo dat enkel de zakeijke kosten erin worden verwerkt dus het saldo van de prive rekeningen klopt niet. Het is enkel om aan te tonen dat bijv -3000 van die rekening is afgehaald voor de aanschaf van een computer of dat 1500 euro naar de prive rekening is gegaan als prive ontrekking. Nog steeds verkeerd? Want het programma biedt helaas geen andere mogelijkheid.
 8. Ik zal er eens na kijken! Het lastige is is dat het boekhouding programma autpmatisch het balans opsteld en hier op 22/22 komt zonder verschil. Ook raad het programma het aan om bij een vof 3 prive rekeningen toe te voegen en samen te voegen bij liquide middelen.
 9. Ik neem aan dat accumulus gewoon doortelt dus het begin balans moet toch wel kloppen. Bruto staat boven, btw is verwerkt en de liquide middeen is de opsomming van de zakelijke rekening (positief) en 3 prive rekeningen (negatief vanwege aankopen zoals computers). Het balans klopt toch? Zowel activa als passiva is 22 bij mij.
 10. Zelfs als ik alles doe zoals je zegt krijg ik hetzelfde probleem. Er blijft een verschil van €69 euro tussen winstverlies en saldo fiscaal.
 11. Het probleem met de rekeningen is opgelost. dat was dus niet het probleem, ik gebruikte een verkeerde functie maar het resultaat is hetzelfde. De lek zit dus ergens anders =/ ps. ik heb vorig jaar ook EV/3 gedaan bij kapitaal.
 12. Nee we hebben niet alleen dezelfde opnames gedaan. maar de verschillen zijn een kwestie van een paar euro en daarom trek ik het gewoon gelijk in de IB. Je opmerking over winst & vermogen is inderdaad raar. En ik denk dat ik weet waar de fout zit... In het boekhouding programma maken we gebruik van 4 rekeningen. 1: Zakelijke rekening 2: Persoon 1 3: Persoon 2 4: Persoon 3 Elke keer als er een privé opname/afname wordt gedaan dan wordt er bijv: -1000 euro geboekt van de zakelijke rekening en staat het geregistreerd als "kostenplaats" persoon 1. Ik denk dat er NOG een privé opname moet worden geboekt van +1000 voor persoon 1 maar dan op rekening 2. Zo komt liquide middelen niet zo gigantisch uit want nu staat er enkel alles van de zakelijke rekening en enkel onkosten van andere rekeningen. Of zit ik hier verkeerd? De reden waarom ik dat niet deed was omdat anders het geld het bedrijf nooit verlaten en altijd op 1 van de 4 rekeningen bleef. En dacht dat het dan dubbel werd gerekend bij eigenvermogen en privé ontrekkingen.
 13. hallo allemaal, Ik probeer al een tijd de IB formulieren van mijn VOF (3 personen ieder 33.3%) in te vullen maar zonder succes. Ik doe zelf de boekhouding in Accumulus (online boekhouding tool) en heb daaruit de exacte data die ik zou moeten invullen bij het IB programma. Maar dan kom ik telkens weer op problemen uit dat het Saldo fiscaal niet gelijk is aan Saldo winst-verliesrekening. Ook het stukje specificatie samenwerkingsverband kan hier een probleem zijn. EV 2012: €76 EV 2013: €22 Bruto Winst: €7694 Totaal kosten (inclusief €823 afschrijvingen): €6041 Netto winst: €1653 Activa: €22 Materiele vaste activa: €2823 Vorderingen: 2172 Liquide middelen: -€4972 Passiva: €22 Ondernemingsvermogen: €22 ---- Priveontrekkingen/-stortingen: -€1629 (€-543 pp) -------- Specificatie samenwerkingsverband: (van Persoon 1) Persoon 1: Overig kapitaal aandeel: €7 (EV:22/3) Persoon 1: Kapitaal aandeel vorig boekjaar: €76 (2012) Persoon 1: Vergoeding voor arbeid: €543 (€1629 privé onttrekkingen/3) Persoon 1: verdeling restant winst: Moet hier dan de €7 die overblijft van het EV einde boekjaar? ----------- Saldo fiscale winst: €474 Saldo winst-verlies: €543 Het lijkt er dus op dat het iets te maken heeft met het EVb en EVe dat ik telkens opgeef. Maar ik moet toch gewoon het EV van vorig boekjaar opgeven bij kapitaal aandeel?
 14. Vervelend om te horen dat je zon situatie hebt meegemaakt. De post waar jij het over hebt zijn als ware de afspraken die toen gemaakt werden, en vervolgens nooit door hem werden gerealiseerd door talloze redenen. Bij ons ligt het verschil van IE van founder en cofounders erg simpel (dit hebben we namelijk al een keer moeten uitzoeken). Ik heb net met een jurist gesproken en die heeft het gelukkig glas helder uitgelegd. in vedergeval bedankt heren!
 15. Niet echt, er staat in dat 2 cofounders een factuur uitschrijven (zij zijn tevens ook de gene die alle werkzaamheden hebben uitgevoerd zoals concept, design, interactie etc) puur vanwege de subsidie en daarom niet in loondienst zitten. Nadat de factuur betaald is en de aandelen zoals omschreven in dit document (40%, 20%, 20%, 20%) zijn verdeeld DAN wordt het IE en alle bestanden afgedragen aan de BV. Dit is nimmer gebeurt zowel het volledig betalen van de factuur als de aandelen verdeling. En heeft nu dus de samenwerking verbroken. Volgens dit document ligt de IE en bestanden dus nog bij die 2 cofounders, tot zij alles betaald hebben gekregen en 40% van de aandelen krijgen. Dus hij mag hier dan toch ook niet mee doorgaan als het hun bestanden zijn??
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept