Jump to content

meyer

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt Niek Ward, in geval van voorbeeld 2, als een controleur langs komt gaat hij/zij toch niet alle tijden van emails controleren? Wat met de privacy? Sowieso willen sommige klanten dat ik na de levering alle gegevens en bestanden wis van de pc, om NDA-redenen.
 2. Dan kan je ook bij elke dag vermelden: Urenregistratie bijhouden: 0.25 uur. Als je elke dag 15 min. bezig bent met de uren, heb je er in 1 jaar al weer 50 uur bij voor de taak : "Bijhouden van de urenregistratie" ;)
 3. Bedankt Het lijkt me lastig om van elke taak die tussendoor komt, zoals het beantwoorden van een e-mail, de hele dag precies de tijden te noteren: 8.00 - 8.45 Project 1 8.45 - 8.50 email lezen en beantwoorden 8.50 - 9.25 verder met project 1 9.25 - 9.30 - weer email etc. Als voorbeeld 1 ook wordt geaccepteerd, houd ik me liever daar aan.
 4. Bedankt, Wesepo Dus jij denkt dat gewoon voorbeeld 1 goed is, het totaal aantal uren per dag per werkzaamheid? Dat lijkt me inderdaad makkelijker, want meestal doe je verschillende dingen door elkaar. Je werkt aan project A, beantwoordt 1 email, werkt verder, nog 1 email etc. Dan is optie 2 wel meer gedoe. Maar misschien alleen voor mensen die uit de deur gaan, en KM-registratie opgeven, is optie 2 beter?
 5. bedankt voor het snelle antwoord dat is een goede tip, bedankt
 6. Gelukkig blijft de zelfstandigenaftrek in 2015 bestaan. Hiervoor is wel de urenregistratie nodig. Hoe moet die er precies uitzien voor de Belastingdienst? bijvoorbeeld: 1. Maandag: totaal 6,5 uur - emails beantwoorden - 1 uur - werk aan project A - 2 uur - werk aan project B - 3 uur - administratie - 30 min. dinsdag: ... of moet je ook alle tijden erbij zetten, bijv.: 2. Maandag: totaal 6,5 uur - 8.00 - 8.30 - emails beantwoorden - 8.30 - 10.30 - werk aan project A - 10.30 - 13.30 - werk aan project B - 14- 14.30 administratie . - 15 - 15.30
 7. Dat kan helemaal niet. Wanneer je vennoot eruit stapt, dan houdt de VOF op te bestaan. Het BTW nummer van de VOF is gekoppeld aan de BSN's van de vennoten. Wanneer de VOF stopt, wordt dit BTW nummer opgeheven. Ook zou je zelf twee BTW nummers hebben (een x.B01 en een x.B02 dus, voor twee verschillende activiteiten) dan zijn dat allebei jouw eigen BSN met als toevoeging B0x. Bedankt Peter. Dat is nu duidelijk. Dus als de vennoot eruit stapt, komt de naam van de VOF aan mijn 1e eenmanszaak te hangen, met het KvK-nummer van de 1e eenmanszaak... en als BTW-nummer mijn BSN me
 8. Bedankt Astrid.(mmoie site trouwens Xofa.nl...) Ik begrijp het, gewoon een algemene hoofdnaam. Maar toch maak ik het liefst van de VOF een aparte eenmanszaak, want dan kan ik het zelfde KvK-nummer en BTW-nummer houden, voor alle correspondentie. De KvK zegt dat ik moet langskomen. Heeft iemand hier ervaring mee?
 9. Bedankt Astrid. Bedoel je met de hoofdnaam branche-onafhankelijk maken, met een algemene naam komen? Maar dan zijn nog steeds beide activiteiten in het register te zien, toch?
 10. Dankje, Dave Bij mij zijn de activiteiten wel heel anders, en het lijkt me raar als een klant van handelsnaam 1 ook op de KvK-site kan zien dat ik activiteit 2 doe. Ik zou er zelf geen probleem mee hebben als ik zie dat een bedrijf 2 verschillende activiteiten uitvoert, maar misschien anderen wel.
 11. Ik heb op onderzocht en het blijkt dat je geen 2 aparte eenmanszaken mag hebben. Is dat nog steeds zo, of komt daar verandering in? Als je 2 totaal verschillende bedrijfsactiveiten doet, komt het op 1 hoofd-bedrijfsnaam en 1 KvK-nummer te staan? Stel je bent fotograaf van huwelijksfoto's en daarnaast doe je iets totaal anders. Waarom kunnen de klanten zien dat je ook iets totaal anders doet. Hoewel ik het heel gewoon vind (zzp'ers zijn nou eenmaal veelzijdig), zullen sommige klanten denken dat je niet professioneel bent. Ik heb op dit moment namelijk een eenmanszaak en ee
 12. Ik vind het maar raar. Als je 2 total verschillende bedrijfsactiveiten doet, komt het op 1 bedrijfsnaam en 1 KvK-nummer te staan. Stel je bent fotograaf van huwelijksfoto's en daarnaast doe je iets total anders. Waarom kunnen de klanten zien dat je iets total anders doet. Hoewel ik het heel gewoon vind, ondernemers zijn nou eenmaal veelzijdig, zullen sommige klanten denken dat je niet professioneel bent.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept