Jump to content

Luuky

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goedenavond, Zoals eerder omschreven is onze vof eind 2012 gestaakt. Mijn aangifte inkomstenbelasting is nog niet ingediend, en ze vragen of ik dit snel wil doen. Door laxheid is er na de staking niks gebeurd. We zijn alleen naar de kvk geweest. Alle schulden en bezittingen mocht ik houden. Mijn vennoot ging weer in loondienst. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken? Via veel Googlen weet ik dat er voor de vof een stakingsbalans gemaakt moet worden. Wat doe ik met de bezittingen ( bus), btw schuld, debiteuren, banksaldo en gereedschappen? Moet ik dan een factuur vanaf de vof naar mijn eenmanszaak sturen? Zo ja, de waarde van de bus dan bepalen tegen economische waarde en het verschil zien als boekwinst? Of is dat een stille reserve, en moet dat niet op de winst en verliesrekening komen. Hoe bereken ik de btw correctie van 2012? Dit moet ook nog gebeuren. De vof is opgeven op 01-10-2012. Moet er tot die datum de verrekening plaats vinden? En het laatste kwartaal voor mijn eenmanszaak? Voor de vof hebben we gebruikt gemaakt van de kor. Omdat we nu facturen gaan sturen van de vof naar mijn eenmanszaak wordt deze kor beïnvloed. Mag dit? Ik weet dat ik laat ben met de aangifte, en veel vragen heb maar met wat hulp moet het lukken. Thanks, Luuk
 2. Wij hebben het zo geleerd: In 2012 auto geëtiketteerd voor de btw. Bij aanschaf dus btw teruggevraagd en alle voorbelasting teruggevraagd. Dit jaar wordt de bijtelling btw, 2,7% bruto catwaarde hoger dan de voorbelasting die we hebben afgetrokken mbt de auto. Hier balen we van, dus zijn we gaan informeren. Ik kon nergens lezen dat we de 2,7% konden aanpassen naar het werkelijke bedrag van de voorbelasting. We hebben dus pech. In 2012 is deze zakelijk geëtiketteerd, de aangifte ib 2012 is ingediend, dus de auto is voor de btw zakelijk. Zo is het hoe wij het hebben gelezen, gehoord van de belastingdienst. Na het lezen van dit forum twijfel ik dus sterk of we pech hebben.
 3. Op De vorige pagina geeft Ronaldinho aan dat het wel is toegestaan.
 4. Wat heeft woon-werk verkeer te maken met het forfait dan? Dit heb ik nog nergens gelezen. Volgens mij is het gewoon x 2,7% En nu de vraag, mag je het forfait aanpassen indien de voorbelasting op de autokosten lager is dan het forfait. Op jaarbasis.
 5. Is er iemand die kan zeggen wat juist is? In 2012 hebben wij wel namelijk een hogere correctie betaald dan de totale voorbelasting op autokosten Dat waren tankbonnen en onderhoudsbonnen
 6. Hier schrijven jullie wat anders https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=45507;start=msg430896#msg430896 Hier staat toch echt dat je pech hebt wanneer de bijtelling hoger is dan de werkelijke voorbelasting op autokosten. Zo hebben wij het ook gedaan in 2012!
 7. Klopt. Als je het zo bekijkt..... Dus maar gewoon afboeken in 2013!?
 8. Hallo, goedenavond Als voorbeeld gaven ze aan dat ik de for dan ten onrechte hoger kon activeren omdat het vermogen ook hoger is. En dat mocht niet.
 9. Ik heb nog een vraag. We zijn er achter gekomen dat we een crediteur aangemaakt hebben in 2012 wat helemaal geen crediteur is. Het is namelijk door de privepas betaald. In 2012 moest het dus worden afgeboekt door het als privebetaling aan de zaak te boeken waardoor het vermogen stijgt. Maar 2012 is al afgesloten. Het leek ons vrij eenvoudig door op 01-01-2013 te boeken: Crediteur Aan Prive Maar dit mocht niet van de belastingdienst. Omdat het vermogen in 2013 onterecht stijgt. Hoe kunnen we dit oplossen?? (Edit: titel verduidelijkt)
 10. Thanks Marcel Volgende week gaan we er mee aan de slag
 11. Hallo Wie kan mij helpen. Eind 2012 is onze vof gestopt bij de kvk. Ik ben toen doorgegaan als eenmanszaak. Na goed overleg neem ik alles over uit de vof. Hoe moet dit boekhoudkundig afgehandeld worden? Eerst staken of kan dit anders. In de aangifte ib, moet dit dan worden aangegeven als 2 ondernemingen? Heb ik dan ook recht op stakingsaftrek? Mvg Luuk (Edit: titel verduidelijkt)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept