Jump to content

Karim2014

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Abu
 • Last name
  Sarah

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Thanks Roel! Heldere aanvulling!
 2. Dank allen voor het meedenken en jullie actieve input! Samenvattend kan ik stellen dat de ING inderdaad heel erg op de vingers is getikt en als "deal" overgegaan is tot het massaal scannen van haar klanten. En ja, daar waar het werk snel en in grote aantallen moet gebeuren, worden zaken niet secuur uitgevoerd en kan naar mijn idee de vinger niet op de zere plek gelegd worden. Dit met als gevolg dat wij als goedwillende ondernemers "lastig" gevallen worden met vragen die er in onze ogen niet toe doen. De naschokken van de OM deal zijn hiermee bij de ondernemer die klant is bij de ING te voelen. Dat een bank vragen kan stellen over stortingen, tot daar aan toe. Gaat het om vragen die zien op (bestedings) doel van een privéopname, dan zit een bank naar mijn mening niet op de juiste positie. Simpelweg omdat het geld op de rekening mijn eigendom is (na doorscannen van de herkomst) en ik vrij ben dit op de bank te laten, dan wel thuis in bewaring te houden dan wel te besteden aan welk doel ik zou willen. Uiteraard binnen de wet- en regelgeving. Feitelijk zou een bank tegen het doel/antwoord van/op een privéopname "thuis bewaren omdat ik vrees van instorten banksysteem" totaal niets inbrengen. Hiermee eindigt simpelweg de verantwoordelijkheid van een bank. Het laatste (vrij besteden van geldopnamen) kan natuurlijk tegen wetgeving ingaan, neem als voorbeeld financiering van terrorisme of de handel in drugs. Echter, heeft de bank dan de verantwoordelijkheid om dit te signaleren en/of hier toezicht op te houden? Naar mijn mening niet, hiertoe zijn opsporingsorganisaties in het leven geroepen die dergelijke illegale zaken aan het licht dienen te brengen. En dus niet een bank. Waarom stel de ING dan wel van dergelijke vragen? Hetgeen ik vrees is dat de doelstelling van de EU (en dus ook Nederland) allerlei organisaties wil inzetten om maar grip te krijgen op de miljarden die jaarlijks worden witgewassen. En banken zijn bij uitstek ideaal om dit te doen. Grote vraag is natuurlijk of dit wel gerechtvaardigd is en welke impact dit heeft op de privacy van de burger. Mijn ervaring is dat dergelijke zaken ondoordacht plaatsvinden, puur omdat het snel moet, en achteraf blijkt dan dat dit niet had mogen gebeuren. Voor nu zal ik de ING verzoeken toe te lichten op grond waarvan ik als klant antwoord dien te geven op vragen die zien op summiere geldopnamen.
 3. Hartelijk dank Roel! Dit geeft mij een beter gevoel op het dossier.
 4. - Klopt is een zakelijke rekening. - Van andere ondernemers heb ik reeds soortgelijke ervaringen gehoord en het moet niet zo zijn dat ondernemers die klant zijn bij de ING allerlei pintransacties/geldopnamen moeten gaan verantwoorden. Alsof wij al niet genoeg moeten administreren. Op het moment dat ondernemers hier last van hebben, moet dit hogerop besproken worden.... vandaar dat ik de topic heb geopend.
 5. Beste leden, Zoals jullie wellicht al weten, is de ING bank op dit moment hard bezig met het analyseren van haar klanten. Dit alles na de grote schikking met de OM van 700M over het slechte toezicht op haar klanten. Nu hebben wij als onderneming ook een dergelijke brief ontvangen "klantonderzoek". Wij werken hier dan ook "graag" aan mee, echter worden er enkele vragen gesteld waar mijn haren van overeind gaan staan. De ING wil namelijk weten wat ik met bepaalde geldopnamen heb gedaan tijdens mijn vakantieverblijf in het buitenland. Schrik niet, het gaat hier om bedragen van zo'n € 200,- per keer en dit ongeveer 3x per week (4 weken lang). Of ik deze opnamen ook nog eens kan onderbouwen met facturen, correspondentie etc.... Heel simpel, dit zijn opnamen die ik gedaan heb om de vakantie met mijn gezin te kunnen bekostigen. Ik vind dit werkelijk inbreuk op mijn privacy. Ik hoef de ING toch niet uit te leggen dat ik mijn geldopnamen besteed aan eten, drinken, gokken, vrouwen, uitdeel op straat, oppot..... De ING moet erop toezien dat mijn inkomsten legaal zijn en dat ik geen vreemde bancaire transacties verricht. En dus absoluut niet wat ik met mijn geldopnamen doe! Hiermee gaat de ING naar mijn idee echt over de streep en lijkt het te reageren als een kat in het nauw. Heeft er iemand ervaring met klantonderzoek van de ING en wat vinden jullie van bovenstaande? Alvast dank! Grt, Karim
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept