Jump to content

NieuwsG

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste mensen, ik heb al eerder gepost over de uitkoop van mijn vennoot. Wij zijn er uit en per 15 maart stapt mijn compagnon, tegen een uitkoopbedrag, uit de VoF. Nu mijn vraag: ik ga verder met iemand anders, of zelfs met meerdere mensen. Ik wil graag in een CV verder. Mijn vraag nu aan jullie: - hoe kan ik de VoF praktisch staken? Moeten we daar samen voor aanwezig zijn, of kan dit schriftelijk via een standaard brief, zelf opgesteld of door de KvK? - Ik wil verder in een CV met 1,2 of 3 mensen. Ik word de beherende vennoot, en hij/zij stille vennoten. Kan ik dit per 15 maart doen, als oprichtingsdatum? Kan dit vóór de afrekening? - Wat voor invloed heeft de afrekening op het kapitaal van mijn vennoot. Hij is akkoord gegaan voor een uitkoopbedrag. De winst over 2014, zal dus voor 100% voor mijn conto zijn. Kan ik dit als kapitaal in de nieuwe CV opvoeren? Mijn kapitaal was per 31-12-2013 negatief, dus dat wordt met elkaar verrekend? (ik heb geen salaris onttrokken dit jaar). De voorraden, inventaris en machines staan op mijn naam per 15 maart, deze voer ik als kapitaal/cq inbreng in de nieuwe cv op? - we gaan een concurrentiebeding opstellen, is er iemand die een voorbeeld heeft? - in zijn lijst met eisen schrijft hij dit: 'Tevens wil ik in een eventuele uitkoopovereenkomst de afspraak opnemen dat zowel ik als overdrager en dennis als voortzetter op formele wijze verzoeken bij de aangifte inkomstenbelasting om doorschuiving van de onderneming, desgewenst met schriftelijke goedkeuring vooraf. ' Wie kan mij uitleggen wat dit betekent en wat dit voor gevolgen voor mij heeft? Tot zover! Bedankt voor jullie tips!
 2. Ter illustratie, ik doe het gehele fulfillment proces. We werken niet bij elkaar op kantoor. Zijn inbreng is er, maar is niet zo duidelijk als de mijne, waardoor de verdeling ook zo is geweest. hij kan niet blijven zitten, en ik ook niet. We hebben schulden en ik ben er naast aan het werken om mijn negatieve kapitaal zsm terug te dringen. We zijn er beiden over uit dat we moeten stoppen. Dus of hij koopt mij uit (en ik heb nog een voorstel) of ik koop hem uit (tegen het voorstel wat ik heb gedaan, meer kan en wil ik niet, omdat dit op basis van de rekenregel terecht is en zijn aandeel is). Ter illustratie: ik bied X en hij wil bijna 3,5X omdat hij vindt dat hij 50% van de afgelopen 3 jaren winst verdiend. Hierdoor komen we niet naast elkaar maar tegen over elkaar te staan, helaas. Ik ga hem voorstellen dat hij nu ook 2,5 (5 dagen, elk 2,5 op basis van 50% voor 2014) dagen het fulfillment proces gaat doen, omdat ik mijn kaptiaal moet aanzuiveren. Het verhaal is nog langer, ik bespaar verdere details.
 3. We gaan uit elkaar en ik wil hem uitkopen. Ondanks dat ik het grootste gedeelte van de winst toegekend heb gekregen, omdat ik meer werk heb verricht (in overleg). Maar nu de situatie nijpend is, en we niet verder kunnen wil hij een uitkoopbedrag op basis van 50% van de afgelopen 3 jaren winst. In het VOF contract is vastgelegd dat de winstverdeling 50/50 is tenzij anders overeengekomen, en dat is per jaar anders overeengekomen, zoals beschreven. Ik ga niet akkoord met het uitkopen van een 3x zo hoger bedrag.
 4. Ja en dat is dus niet gebeurd ... Hij heeft volgens de verdeelsleutel zoals genoemd altijd aangifte gedaan.
 5. Alles is in goed overleg gegaan en hij ontkent dit ook niet. Ik kan hem laten bevestigen dat dit zo is, hij gebruikt deze verdeling zelf ook. Maar vindt dat hij recht heeft op 50% omdat hij 1 van de 2 vennoten is. Mijn visie, redelijkerwijs heb ik hem als uitkoopvoorstel de laatste 3 jaren winst gepakt, zijn aandeel hiervan berekent, zijn restant van zijn vermogen erbij en de schulden door 2 gedeeld er afgetrokken. Uiteindelijk komt hier een bedrag uit wat ik heb geboden, wat natuurlijk vele malen lager ligt dan wanneer hij op zijn beurt 50% van het geheel berekend.
 6. Begrijp ik, maar dit is 4 jaren gebeurd, na overleg. Per jaar opgesteld, en doorgegeven aan de accountant. Deze e-mails heb ik niet bewaard en ik heb ook niet ieder jaar een vernieuwde ovk laten opstellen.
 7. Ja, is wel over gemaild. Maar de jaarrekening is toch leidend. Heeft hij geen bezwaar tegen gemaakt in die jaren, heeft op basis daarvan ook aangifte gedaan etc...
 8. In het contract staat dat dit per jaar veranderd kan worden. Wij hebben 3 jaarrekening liggen, met een verdeelsleutel, van 90/10% . Nu wil hij ondanks 10% aandeel per jaar, toch 50% uitbetaald krijgen. Dit kan dus niet.
 9. Beste mensen, stel we komen 50/50 overeen in onze VOF, maar gedurende de eerste 3 jaren van onze VOF krijg ik 90% van de jaarwinsten en mijn compagnon de wettelijke minimale 10%. Dan kan hij toch niet aan het eind van de 3 jaren 50% van de winsten opeisen als ik hem wil uitkopen?
 10. Het kan nu al, €2,50 per poststuk met barcode, deze wordt gescand als hij op het sorteercentrum aankomt, helaas moet het binnen MyPost en minimaal 25 stuks per dag. Wij werken met plugins op onze website met barcode scanners dus Mypost is verleden tijd... En verschil tussen 2,50 en 3,84 euro is niet heel groot, maar wij verzenden voornamelijk 3,36 euro, dus niet meer rendabel.
 11. Beste lezer, we zijn in een situatie waarin we er achter zijn gekomen dat onze VOF geen bestaansrecht heeft in de huidige vorm. We maken te weinig winst om samen van te eten. Een situatie-schets. We zijn begonnen in 2010, verdeling 90/10 in voordeel van mij, omdat hij er naast nog andere inkomsten had. 2011 ook 90/10 alsook 2012. 2013 echter 60/40. Kapitaal door mij ingebracht: 5K, door hem 11K. Vervolgens hebben we omzetten/winsten behaald vanaf 2010: 2010: 133K omzet, 21,2K winst 2011: 200K omzet, 17,7K winst (werknemer geprobeerd, mislukt) 2012: 237K omzet, 28,8K winst 2013: 226,5K omzet, 32,9K winst Moraal van het verhaal. Ik heb door teveel privé onttrekkingen -19K kapitaal en hij +5K. Onze huidige voorraadstand ligt op 8,3K. Wat adviseren jullie mij, en wat zijn rekenregels om er uit te komen? Vanuit mijn oogpunt en wat als hij mij wil uitkopen? Extra info: momenteel roodstand/schuld bank: 8K, crediteuren 4K en debiteuren 2K. Bedankt bijvoorbaat voor de reacties! Ps we zijn on speaking terms!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept