Joeydeloor

Junior
  • Aantal berichten

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Joeydeloor's trofeeën

  1. Hallo, Dan is duidelijk dat het doorschuiven van de boekwaarde niet bij ons het geval zal zijn. Verder hebben alle koks nog een contract, maar hooguit voor een jaar, geen onbepaalde tijd. Tot nu toe iedereen alvast bedankt voor de reacties, blijven doen aub! Joey & Eliza
  2. Hallo Herafin, Bedankt voor je reactie! Allereerst vind ik de fastfoodsector een nogal apart begrip voor een lunchroom, maar dat terzijde. Op dit moment is er 1 eigenaresse die fulltime werkt in de zaak, verder werken er 2 fulltime koks en 1 parttime kok, dit aantal heeft mede te maken met de bezorgpieken die ze in de ochtend en middaguren kennen. In de bediening werkt 1 fulltime personeelslid enwordt aangevuld met vakantie en studenten krachten. Mijn vriendin zal plaats nemen in de keuken en ik in de bediening, beide fulltime, dat scheelt dus al 1 fulltime kok. Verder wil ik een erkend leerbedrijf worden om zodoende met stagaires nog meer de personeelskosten te kunnen drukken. De reden waarom we samen een zaak willen beginnen is in eerste instantie het naleven van een droom, verder geloven we in ons concept en in een samenwerking met elkaar. Eliza zal de keuken voor haar rekening nemen, en ik de gehele voorkant. Wat we zullen inleveren is allebei een baan in de horeca, beide een jaarcontract, met een gezamelijk maandinkomen van ongeveer 2500,- Verder wonen we boven het restaurant van mijn schoonouders en kennen we buiten onze vaste lasten { tel, auto en zorgverzekering}, geen extra maandelijkse kosten. De lunchroom biedt overigens een riante bovenwoning waar we ons kunnen vestigen en waar op korte termijn weinig tot niks aan gedaan moet worden. De huidige afspraken met het personeel weet ik tot nu toe nog niet. Het klantenbestand is relatief groot en met een hoop grootschalige bedrijven en een middelbare school in de omgeving liggen hier vooral nog extra kansen. De keuken is naar schatting tussen de 20 en 25m2 groot en dus geschikt tot zekere maten voor de nu al gebruikte bezorgservices en catering activiteiten. Verder is het de bedoeling om de zaak, indien haalbaar, over te nemen medio oktober dit jaar. En zal mijn vriendin vanaf mei / Juni intreden in het bedrijf om zodoende een nog beter beeld te krijgen. Alvast bedankt, Joey & Eliza
  3. Hallo Eric, Bedankt voor je ruime uitleg. Ik moest het 2x doorlezen, maar nu begrijp ik het. Echter lijkt het mij toch voor de verkoper altijd interressanter om het te verkopen met meerwaarde? Ondanks dat je dan moet afrekenen over de winst is dit toch uiteindelijk interressanter dan het tegen je eigen boekwaarde weg te doen? Of zie ik het verkeerd? Hallo Jvdp, De lunchroom waar het omgaat kennen wij al sinds het begin en gaan er geregeld ook zelf eten, de sfeer is er goed en het eten is van hoog kwaliteit met een unieke tint eraan. We willen het huidige concept dus overnemen en onze eigen draai aan geven. Wat de concurrenten betreft in de nabije omgeving is de lunchroom de enige plek waar je terecht kan voor wat luxere broodjes, de standaard broodjes met daarop een salade of tosti bieden wel meerdere zaken aan in de omgeving. We willen de zaak dus nog unieker maken t.o.v. de nabije vergelijkbare zaken. Denk hierbij aan: koffie to go, een chocolade fontijn met echte luikse wafels, verse smooties, high tea en italiaans ijs. Uiteraard zullen dit niet onze hoofdinkomsten bronnen worden, maar kan het hier in het Zeeland er wel voor zorgen dat klanten eerder zullen kiezen voor ons ipv 1 van onze concurrenten. Tot slot hoop ik nog graag antwoord te krijgen op een eerder gestelde vraag, namelijk wat betekend het woord goodwill nog in 2014? Alvast bedankt, Joey & Eliza
  4. Hallo, Onderstaande stukje kwam ik tegen in een stappenplan voor overname wat in ons geval ook aan de orde zal zijn ben ik wel benieuwd watze hier precies mee bedoelen? Als de onderneming in de vorm van een eenmanszaak of vof wordt uitgeoefend kan deze in bepaalde specifieke gevallen geruisloos (zonder met de fiscus af te rekenen) worden overgedragen. De verkoper geniet dan geen stakingswinst. U als koper bent dan verplicht de onderneming met de oude boekwaarden voort te zetten. Omdat de fiscale claim op de goodwill en stille reserves in dat geval naar u overgaan leidt dit tot een lagere verkoopprijs. Alvast bedankt, Joey & Eliza
  5. Hallo Ron, Bedankt voor je reactie! De vragen die gesteld werden hadden eigenlijk allemaal betrekking op cijfers uit jaarrekeningen. Ik zal dus je advies opvolgen en vragen of ik de jaarstukken mag inzien en vervolgens laten bekijken door een specialist. Is een boekhouder met als specialiteit de horeca branche de juiste persooni om dit te laten doen of zijn hier betere / goedkopere oplossingen voor? Mijn volgende vraag: Wat betekend het woord goodwill nog in 2014? We hebben namelijk te maken met een lunchroom in een kleine stad die in 5 jaar een goeie naam heeft opgebouwd. Gelegen op een A locatie met een terras in de zon en een relatief groot klantenbestand. Is het wel voordelig om een zaak over te nemen en dus te betalen voor goodwill als je erin gelooft dat je concept op een andere A locatie ook zou lopen? Alvast bedankt, Joey & Eliza
  6. Hallo allemaal, Volgende week hebben mijn vriendin en ik een afspraak met de huidige eigenaresse van een goedlopende lunchroom. We werken allebei al ruim 7 jaar in de horeca en zijn sinds een aantal maanden op zoek naar een locatie om een lunchroom te beginnen. De huidige uitbater hoorde van onze droom en nodigde ons uit voor een gesprek dat dusvolgende week plaatst zal vinden. Om al een beetje een idee te krijgen van hoe heel zo'n overname proces in z'n werking gaat ging ik wat forum berichten lezen hierop de site. Daaruit concludeer ik dat er toch elke keer veel algemene en financiele vragen komen van specialisten op dit gebied alvorens ze goed antwoord kunnen geven op de vraag "Is het interressant om deze zaak over te nemen?" Dit wil ik dan ook graag voorkomen en bij deze dus mijn eerste vraag aan jullie: Welke informatie moet ik inwinnen om vervolgens een goed beeld te kunnen schetsen voor ons zelf of het interressant is om deze zaak over te nemen. Alvast bedankt! Met vriendelijk groet, Joey & Eliza
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.