Hallo Herafin,
Bedankt voor je reactie! Allereerst vind ik de fastfoodsector een nogal apart begrip voor een lunchroom, maar dat terzijde.
Op dit moment is er 1 eigenaresse die fulltime werkt in de zaak, verder werken er 2 fulltime koks en 1 parttime kok, dit aantal heeft mede te maken met de bezorgpieken die ze in de ochtend en middaguren kennen. In de bediening werkt 1 fulltime personeelslid enwordt aangevuld met vakantie en studenten krachten. Mijn vriendin zal plaats nemen in de keuken en ik in de bediening, beide fulltime, dat scheelt dus al 1 fulltime kok. Verder wil ik een erkend leerbedrijf worden om zodoende met stagaires nog meer de personeelskosten te kunnen drukken.
De reden waarom we samen een zaak willen beginnen is in eerste instantie het naleven van een droom, verder geloven we in ons concept en in een samenwerking met elkaar. Eliza zal de keuken voor haar rekening nemen, en ik de gehele voorkant.
Wat we zullen inleveren is allebei een baan in de horeca, beide een jaarcontract, met een gezamelijk maandinkomen van ongeveer 2500,- Verder wonen we boven het restaurant van mijn schoonouders en kennen we buiten onze vaste lasten { tel, auto en zorgverzekering}, geen extra maandelijkse kosten. De lunchroom biedt overigens een riante bovenwoning waar we ons kunnen vestigen en waar op korte termijn weinig tot niks aan gedaan moet worden.
De huidige afspraken met het personeel weet ik tot nu toe nog niet. Het klantenbestand is relatief groot en met een hoop grootschalige bedrijven en een middelbare school in de omgeving liggen hier vooral nog extra kansen. De keuken is naar schatting tussen de 20 en 25m2 groot en dus geschikt tot zekere maten voor de nu al gebruikte bezorgservices en catering activiteiten.
Verder is het de bedoeling om de zaak, indien haalbaar, over te nemen medio oktober dit jaar. En zal mijn vriendin vanaf mei / Juni intreden in het bedrijf om zodoende een nog beter beeld te krijgen.
Alvast bedankt,
Joey & Eliza