Jump to content

Pietb

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Dus wel investeringsaftrek? Wanneer ik de laminaat eruit haal als ik ga verhuizen, wat dan te doen?
 2. Hallo Richard Hier gaat het om een pand in eigendom. Ik huur het pand. Zit hier een verschil in?
 3. Nu wordt het helemaal mooi: De belastingdienst gebeld met mijn vragen. Ze zeiden dit over de investeringsaftrek voor de verbouwing: Laminaat valt onder onderhoud en moet direct op de kosten geboekt worden. Het is geen verbetering van het pand...... Dus ook geen investeringsaftrek. Wat is nu wijsheid??
 4. Terugkomend op het gegeven dat ik geen investeringsaftrek mag toepassen op de website kom ik dit tegen: http://www.administratie.net/website-investeringsaftrek/ Hier wordt het tegenovergestelde gezegd.
 5. En hoe zit dat met de btw op privegebruik telefoon? Deze corrigeer ik altijd in kw 4. 10% corrigeer ik altijd. Wanneer de telefoonkosten jaarlijks 100 euro zijn verminder ik dat met 10 euro. De btw op die 10 euro betaal ik dan terug. Maar de terugbetaalde btw mag als kosten opgevoerd worden?
 6. Ok Richard bedankt. Heel wat anders. Wat adviseer jij. Een accountant of een administratiekantoor. Wat is het verschil.
 7. En wat ik zeg over de verbouwing klopt? Dan geen investeringsaftrek maar wel op de balans?
 8. Ik dacht dat je dat verplicht op de balans moet zetten. Wanneer je voor 1000 euro verbouwd aan je kantoor. Dit bedrag bestaat uit 50 kleine bonnen, lijkt het me toch dat je dit verplicht op de balans moet zetten en niet direct in de kosten. Je geeft aan dat het moet gaan om verbetering van het pand. Het is een huurpand. Wanneer ik er uitga neem ik het laminaat uiteraard mee naar een eventueel ander pand. Is er nog wel sprake van de investeringsaftrek?
 9. En als de datum nu bijvoorbeeld voor de lamprn 01-04 is en het bureau 01-06 is. De prijzen zijn beide 400. Is het dan ook nog te verdedigen? Je zit dan wel op de 800 voor de investeringsaftrek. En wanneer ik ga verbouwen voor 1000 euro en ik heb veel facturen en bonnen van onder de 450 euro. Laminaat, verf etc, mag dit ook onder een investering vallen,
 10. Hallo Richard Ten eerste: bedankt! Ten tweede: moet ik de factuurdatum aanhouden als activeringsdatum of mag ik een datum aanhouden. Ik boek de stoel, bureau en lampen op het grootboek inventaris. Welke datum moet ik aanhouden als afschrijving? Op de afschrijvingsstaat heb ik alles apart genoteerd. Is dat goed, ik twijfel omdat het bedragen onder de 450 zijn. Groetjes piet
 11. Hallo Wie wilt mij helpen. Ik heb in 2013 diverse spullen gekocht voor de inrichting en verbouwing van mijn bedrijfshal. Over de inrichting heb ik al een overzicht: Aanschafdatum Prijs Wat 05-04-2013 240 Stoel 08-04-2013 750 Bureau 10-04-2013. 400 Lampen 20-05-2013 650 Website laten maken Ook voor de verbouwing heb ik een overzicht Aanschafdatum Prijs Wat 01-03-2013 413 Laminaat 08-03-2013. 350 Laminaat 10-03-2013 850 Laminaat Nu mijn vragen: 1. Mag ik deze kosten als een geheel activeren en een gemiddelde datum gebruiken of moet ik ze een voor op de balans zetten. 2. Sommige bedragen zitten ook onder de 450 euro. Mag ik deze wel op de balans zetten? Ik zie dit als een geheel. Stel ik ga iets verbouwen/ verfen en heb 500 bonnen van ieder 1 euro. Maar wel met een andere datum. Hoe gaat dat in zijn werk? 3. Mag ik ook investeringsaftrek gebruiken voor deze kosten. Dus ook wat onder de 450 valt ( als het dus als een geheel mag worden gezien.) Valt de website daar ook onder? Bedankt voor de moeite alvast. Piet B
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept