Chris01

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Chris01

  1. @Joost RietveldDat scheelt dan inderdaad. Ik ga eens kijken of ik wat berekeningen kan (laten) maken om te zien wat financieel voordeliger is: geruisloos in 2021 al of ruisend in 2023 bijvoorbeeld. Bedankt voor alle antwoorden hier!
  2. @Joost Rietveld Bedankt voor je antwoord. Ik had een lang weekend, vandaar mijn trage antwoord. Ik zal inderdaad eens kijken naar de ruisende optie en hoeveel dat om en nabij zou kosten. Nu al een aantal jaar van tevoren geruisloos de Eemanszaak inbrengen brengt ook veel kosten met zich mee (vervallen belastingvoordelen Eenmanszaak o.a.), dus als ik op een later tijdstip het ruisend doe, dan kan dat eventueel goedkoper zijn. Bij een ruisende inbreng vervalt de termijn van 3 jaar, als ik het goed begrijp?
  3. @Joost RietveldIk vermoed inderdaad dat de belastingdienst er niet heel warm voor loopt omdat die dan denkt dat ik het land verlaat vanwege belastingvoordelen. Dat is niet het geval, want alles meegerekend is het goedkoper om een Eenmanszaak in Nederland te blijven, dan deze hele route volgen om in de VS te gaan verblijven. Ruisend inbrengen brengt uiteraard een stakingswinst en dergelijke mee, dus ik heb het liefst dat er niks afgerekend hoeft te gaan worden met de fiscus. Het tweede punt qua wachten om de BV onder de LLC te hangen is vermoedelijk lastig omdat de Amerikanen binnen die 3 jaar zeker wel graag wat belasting willen gaan zien. Naar mijn weten is de Amerikaanse IRS nogal dwingend qua belastingen, waar het inkomen dan ook vandaan mag komen. Vandaar ook dat mijn belastingkantoor het DGA salaris in de VS zou laten belasten en dan eventuele winstuitkeringen laten belasten in Nederland. @Roel JHet idee was eerst om in mei 2022 te gaan trouwen en om dan het traject in te gaan voor een permanente verblijfsvergunning (duurt meestal zo'n jaar en in afwachting daarvan mag je in de VS verblijven). Dat hebben we nu maar even uitgesteld tot ergens in 2023. Dan zou je inderdaad al tot bijna 2,5 jaar kunnen komen als je de BV dan in 2023 onder zou brengen bij de LLC. Nadeel is dan wel dat ik die 2 jaar minder overhoud omdat belastingtechnisch het interessanter is om een EMZ te zijn momenteel. Ik zal zeker regelmatig in Nederland zijn om wat dingen te regelen, omdat al mijn omzet eigenlijk in Europa wordt behaald. Het is zeker ingewikkeld om het allemaal netjes te regelen. Uiteraard zal je dan ook aangifte moeten doen in zowel de VS als in Nederland, maar in de VS heeft het volgens mij een stuk minder voeten in de aarde. De regeldruk is daar een stuk minder, maar voor de Nederlandse aangiftes gaat er inderdaad wel wat veranderen. De advieskosten van veel bedrijven zijn ook zeer hoog, dat is wellicht nog wel de grootste kostenpost van deze hele verhuizing. Bedankt voor het meedenken in deze kwestie.
  4. @Joost RietveldDat klopt inderdaad, maar ik heb mijn complete warehouse in Nederland en mensen die voor mij werken, dus dat zou geen probleem moeten zijn.
  5. @prinsrachidJe hebt gelijk over de ''vaste inrichting." Die komt er inderdaad wel, want ik wil wel graag het bedrijf Nederlands houden en opereren in Nederland. Vermoedelijk maak ik mijn pa of iemand anders mededirecteur om zaken vanuit Nederland af te handelen. Er zijn genoeg dingen waar het toch wel handig is om gewoon een Nederlandse onderneming te zijn, aangezien ik met veel Nederlandse bedrijven zaken doe en al mijn klanten Europees zijn. Ik wil daarom niet opereren alleen vanuit een Amerikaanse LLC, want dat brengt weer andere nadelen met zich mee. Dat zou ook betekenen dat er stakingswinst en dergelijke is en mag er even flink afgerekend gaan worden met de belastingdienst. Ik zal binnenkort wel eens aan de belastingdienst vragen hoe zij er tegenaan kijken, want die zien het wellicht als een manier om juist belasting te ontwijken als je in korte tijd van een Eenmanszaak, naar een BV, naar een Amerikaanse holding gaat. Maar daar is de constructie niet voor bedoeld. Ik wil gewoon een Nederlands bedrijf runnen, maar woon toevallig zelf grotendeels in de VS.
  6. Goedenavond, Wij doen ook aangifte via Intervat en loggen in middels een commercieel certificaat. Dat brengt wel kosten met zich mee en er moet iemand langskomen op kantoor op bepaalde informatie te verifiëren. Nadeel is uiteraard ook dat per 1 juli 2021 de regels omtrent de BTW gaan veranderen en er dan gewoon aangifte in Nederland gedaan kan worden via het One Stop Shop systeem. Het bedrijf dat wij gebruikten voor commerciële certificaten is marktconcurrent.nl (Global Sign). De kosten waren zo'n 260 euro voor een certificaat van 3 jaar. Je kan ook kiezen voor een certificaat van 1 jaar. Er is verder geen apparaat nodig om in te loggen middels een commercieel certificaat, maar dit certificaat is wel verbonden aan je computer. Je kan dan alleen inloggen met die specifieke computer.
  7. Goedenavond, Ik zal de situatie kort schetsen: momenteel heb ik een Eenmanszaak in Nederland, maar op termijn ga ik verhuizen naar Georgia, USA om daar met mijn vriendin/vrouw te wonen. Na een uurtje te hebben gebeld met een belasting expert à 330 euro is er een goede route uitgestippeld. De Eenmanszaak geruisloos inbrengen in een BV. Vervolgens is het plan om da de BV onder te brengen onder een Amerikaanse LLC, de holding. Mijn vraag is, want dat wist de expert ook nog niet, of je zomaar een geruisloos ingebrachte onderneming onder een Amerikaanse LLC kan hangen. Je mag de aandelen niet verkopen/vervreemden voor 3 jaar na het geruisloos inbrengen. De Amerikaanse LLC zal uiteraard ook 100% in mijn bezit zijn, maar de vraag is hoe de belastingdienst hier naar kijkt. Of moet er een bepaalde tijd tussen de geruisloze inbreng zitten en het onderbrengen onder de Amerikaanse holding? De BV wil ik oprichten om het privé risico af te gaan dekken. Het DGA salaris zal dan van de BV naar de LLC vloeien en belast worden in de VS. Dividend wordt belast in Nederland en dan niet meer belast in de VS. VS en Nederland hebben een belastingverdrag dat dubbele belasting moet voorkomen. Deze route is uitgestippeld met de expert. Het creëren van een vaste inrichting en dergelijke is niet gewenst. Ik wil het gewoon netjes regelen en geen schijnconstructies optuigen, maar uiteraard ook geen dubbele belasting betalen. Ben dus benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met geruisloos ingebrachte bedrijven die binnen 3 jaar onder zijn gebracht bij andere BV's of buitenlandse ondernemingen en hoe de belastingdienst hier tegenaan keek.
  8. Voor mensen die dit eventueel volgen. Binnenkort gaan we werken met de forwarder Bonvu in Texas en zo min mogelijk gebruik maken van Parcel International.
  9. @RubenT Het is inderdaad waarschijnlijk zo dat ze zo goedkoop kunnen zijn omdat ze in principe geen klantenservice hebben. Bij iets kleinere pakketten zitten ze wel boven die 5 euro per kilo, maar de prijzen zijn zeker erg goed. Er komt tegenwoordig nog wel weer 5 euro per doos bovenop vanwege een COVID toeslag en hun facturering is een grote rommel. Helaas lijken er momenteel nog geen goede alternatieven te zijn die aan de prijs kunnen tippen.
  10. Beste @JohanPL Bedankt voor je suggestie. Een forwarder heb ik inderdaad wel eens naar gekeken en gebruikt. Ik zal eens kijken naar deze forwarder. 4-7 weken is inderdaad wel behoorlijk lang. Heel erg bedankt voor het meedenken.
  11. Bedankt voor jullie antwoorden. @johanPL - Het gaat om zo'n 10 zendingen per maand die vanuit verschillende delen van de VS worden opgehaald door DHL. - De zendingen zijn vaak tussen de 10-35kg en bij zwaardere zendingen is dat dan verdeeld over meerdere dozen. Dozen zijn vaak maximaal 50 cm lang en dan bijvoorbeeld 40 breed en 30 hoog. Bij kleinere zendingen zijn de dozen uiteraard weer kleiner. - Die 5 euro per kg is inclusief alles, dus inclusief een pick-up bij de leverancier en aflevering in ons magazijn in Nederland. - Douane afhandeling is inderdaad inclusief en het is belangrijk dat er geen btw in rekening wordt gebracht. Bij DHL verloopt dat meestal goed met onze artikel 23 vergunning. - Over het algemeen is de overkomstduur zo'n 2-3 werkdagen met DHL. Een langere overkomstduur zou geen probleem zijn.
  12. Goedemorgen, Als webwinkel importeren wij regelmatig uit de Verenigde Staten en daar laten wij de pakketten dan ophalen met DHL. Deze zendingen boeken we met Parcel International, maar zoals velen wellicht wel weten, is hun klantenservice erg belabberd. Helaas zijn alle alternatieven bijna 2x zo duur, dus dan loont het om te dealen met hun slechte klantenservice en gezeur. Alternatieven als Cheap Cargo, Eurosender, ParcelParcel kennen we allemaal, maar kunnen niet eens in de buurt komen van de prijzen van Parcel International. Ook forwarders in de VS komen er meestal niet in de buurt en uiteraard moeten zendingen dan ook eerst nog naar dat forwardadres worden verstuurd. Rechtstreeks bij de grote vervoerders kom je al helemaal niet in de buurt, dus je ontkomt niet aan een pakketstapelaar. Ik was dus zeer benieuwd of jullie een goede intermediair kennen om zendingen uit de VS te importeren die worden bezorgd door DHL, UPS of Fedex. USPS werkt niet, want dat levert gezeur op met PostNL hier bij de Nederlandse douane, want die kunnen blijkbaar geen btw nummers lezen en artikel 23 vergunningen opzoeken. Als referentie is het wellicht goed te weten dat we nu zo'n 5 euro per kg betalen bij zendingen van rond de 15-40 kg. Als de zendingen iets lichter zijn, dan is dat bedrag ietsjes hoger per kilo. Alvast bedankt voor het meedenken.
  13. Ja, Vinologix ken ik inderdaad ook. Hun doosjes zijn nog wel aardig aan de prijs vind ik. Wanneer je graag verzend met DPD dan is het eventueel optie om die doosjes met verzendrecht af te nemen. Een doosje inclusief verzendrecht is 8,20 (bij 12 vaks). Daar kan ik inclusief verzending en verpakking nog wel een stuk onder zitten met mijn huidige oplossing. Maar bedankt voor het attent maken!
  14. Bedankt Wouter voor je antwoord. Die heb ik inderdaad wel gezien. Op zich is enkelgolf karton nog wel mogelijk voor 12 stuks en wellicht ook nog wel voor 18 vakjes. Er gaat eigenlijk vooral bier in en bij 12 stuks is dat 8 kilo, dus dat valt nog wel mee.
  15. Beste mensen, Voor een bedrijf van mij ben ik opzoek naar dozen waar bier/wijnflessen in kunnen. Ik zoek dozen met van die vakverdelingen, bijvoorbeeld een 12, 18 en 24 vakjes. Tot op heden is mij nog niet gelukt om dit voor een acceptabele prijs te vinden. Prijzen zijn vaak enkele euro's voor slechts de vakverdeling exclusief doos. Het lijkt me toch dat het mogelijk moet zijn om een doos inclusief vakverdeling te krijgen voor gemiddeld minder dan 10 cent. Een doos met 18 vakjes moet toch wel voor 1,50 te regelen zijn, zou ik zeggen. In beginsel wil ik rond de 250 exemplaren per stuk met 12, 18 en 24 vakjes. (750 totaal dus) Ik heb al rond gekeken naar standaard wijndoosjes en offertes laten maken, maar die prijzen zijn allemaal schrikbarend hoog. Dus hopelijk hebben jullie nog een goede tip. Alvast bedankt!
  16. Ik zie nog steeds een verschillend bankrekeningnummer en IBAN (drie om twee 2-en). Het template van de homepagina mist de algemene informatie, die wél zichtbaar is op de categorie- en productpagina's. Waarom? De meta desciptions sluiten slecht aan op de pagina's. Maak een goede analyse van je categorieën en (synoniemen) van keywords en zoekvolume. Waarom geen Paypal? En Belgische betaaloplossing? De site of webshop zelf bevat zeer weinig informatieve tekst. De productpagina's kunnen ook productspecifieker met belangrijke keywords (zoals merk en productnaam) aan het begin van omschrijvingen. Het ontbreekt nu volledig steeksproefgewijs. Ik vind de vormgeving van de bestel, verlanglijst en productvergelijk knop niet gelukkig. Hoe belangrijk zijn de laatste twee? Doe je een potje logischerwijs in een winkelwagen of in een mandje? Als je bijzondere merken hebt, dan zou ik op de .nl-domeinnaam van dat merk vermeld willen worden, of deze zelf bemachtigen en vullen in samenspraak met de merkhouder. Wat is nu het doel van de blog? Vinden er conversies plaats met blogpagina's als ingang? Ik gok dat dat wel tegenvalt, of het kan in ieder geval beter op verkoop ingericht worden. Groet, Highio Bedankt voor de feedback. Het is nu echt definitief opgelost met het rekeningnummer. Was op een andere plek al gedaan maar onderaan de pagina was het nog niet gedaan. Met veel kritieken zijn we al aan de slag, zoals een balk die bovenaan komt (ook op de homepage) die termen als contact, klantenservice, account zal bevatten als eveneens de icoontjes van belangrijke betaald en verzenddiensten. Binnenkort zullen mistercash, paypal en een digitale acceptgiro in ieder geval mogelijk worden. En creditcards is uiteraard ook iets wat we willen gaan implementeren. We zijn op de website geen fan van lappen tekst. Bij de producten staat een omschrijving die kort en bondig vertelt waar het product voor dient. De blog geeft meer informatie en er staan links in naar producten. Het is meer een extra service die we beter willen gaan uitbouwen. De meta omschrijvingen en keywords kunnen zeker beter en daar zal nog een keer naar gekeken moeten worden. Eveneens als de bestelknop die inderdaad meer los moet staan van de rest. Wat betreft de .nl domeinen. Op een bepaald merk gaan we buiten de Nederlandse leverancier om, omdat deze niet aan ons wilt leveren omdat we geen kapper zijn. Een veelvoorkomend iets met webshops en de kapperswereld. We zijn nu een maandje of drie bezig, dus er zijn nog allerlei dingen waar we mee bezig zijn, dus het is fijn om hier feedback te lezen waar we wat mee kunnen.
  17. Bedankt! Wat bedoel je precies met dat het aansluitende uiterlijk ten koste gaat van het aantal conversies?
  18. Ja, het is altijd lastig om bepaalde algemene voorwaarden te implementeren in de webwinkel. Mensen moeten uiteraard aanvinken dat ze akkoord gaan met de ALV, maar het klopt dat niet specifiek van tevoren wordt aangegeven welke producten worden uitgesloten.
  19. Wat bedoel je hier precies mee? Het is wettelijk toegestaan om persoonlijke verzorgingsproducten niet retour te nemen. Op onze retourpagina staat ook duidelijk vermeldt dat producten die ongebruikt en in ongeopende verpakking zitten wel retour worden genomen. In de discussie in het aangegeven topic was o.a. de vraag wat precies "persoonlijk van aard" betekent en jij vond dat blijkbaar niet duidelijk genoeg, vandaar jouw toevoeging? Maar als je ongebruikte producten in ongeopende verpakking wel terugneemt, wat is dan de zin van het expliciete voorbeeld in die toevoeging dat je jouw producten uit mag sluiten van het herroepingsrecht? Je zegt dus eigenlijk dat je iets mag (namelijk uitsluiten) wat je in de praktijk niet doet (want je sluit je producten niet uit). Ah, ik snap nu wat je bedoelt. De toevoeging was eigenlijk om het meer te specificeren op onze producten. Wij hebben (haar)verzorgingsartikelen en die zijn persoonlijk van aard. In de algemene voorwaarden vind ik dat je duidelijk moet zijn en goed moet aangeven wat de rechten en plichten van zowel ondernemer als klant zijn en dan moet je soms hard zijn, want daar kan je juridisch op gepakt worden in geval van een wettelijk geschil. In de praktijk hoeft niet altijd iets zo zwart-wit te zijn en daarom dat op de pagina retouren & klachten we iets coulanter zijn.
  20. Ja, ik snap wat je bedoelt. Dat is zeker een goede optie. We moeten daar nog even naar gaan kijken, maar we kunnen zeker wat met je tips! Mocht je nog meer dingen opvallen, meldt het gerust.
  21. Ja, dat is zeker waar en daar zijn we ook mee bezig. Het is alleen vrij lastig om het te maken, omdat er zeer veel variabelen zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Waarom 'zeer veel'? Als je genoeg keuzes aanbiedt om je assortiment terug te brengen tot een behapbaar aantal producten (3-10 ofzo) dan kan ik zelf verder wel kiezen. Een productselectie waarin kenmerken staan die van toepassing zijn op slecht enkele producten kun je achterwege laten. Geeft alleen maar selectie mogelijkheden zonder producten en mensen die zoiets zoeken kennen waarschijnlijk de producten toch al. Misschien is mijn kennis van haardproducten wat achterhaald, ben al enige tijd kalend, maar met de 'hold' en 'shine' zoals je die nu op je site staat heb je toch al 80% aan onderscheid tussen de producten? Of deel je producten in categorieen als 'biker', 'hip', 'punk', '60's', 'afro' (om wat rare termen te nemen) die passen bij je doelgroepen. Bedankt voor je bericht. Hold en Shine zullen inderdaad voor de meeste mensen de belangrijkste eigenschappen zijn. Alle haarstyling producten hebben een cijfer gekregen voor de hold (1-5) en shine (1-5), dus dat is al een keuzeselectie. Hoeveel hold moet je haar hebben en hoe glanzend of mat wil je je haar hebben. De variabelen die van invloed zijn op de keuze voor je haarstyling product zijn: haartype (krullend, stijl etc.), haarlengte, handelbaarheid (stug/slap), haardikte (dun/dik). En veel producten hebben ook een verschillende uitkomst op droog of nat haar. Dus als iemand al weet dat hij een mat product wilt of iets met een hoge hold, dan is hij er nog niet. Heeft dus nog wel wat voeten in de aarde om een goede styling guide te maken.
  22. Ja, dat is zeker waar en daar zijn we ook mee bezig. Het is alleen vrij lastig om het te maken, omdat er zeer veel variabelen zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Ja, bepaalde informatie kan inderdaad beter worden weergegeven. Met zo'n homepage is het wat lastiger om zulke informatie kwijt te kunnen, maar daar verzinnen we wel wat op. Dat is een functie van Magento en ik moet zeggen dat ik hem ook niet heel geslaagd vind. Eens kijken of we dat nog wat kunnen verbeteren. Was inderdaad een slordigheid. Is veranderd! Ja, dat mag zeker weg. Zal ik onze technische man ook nog eens naar laten kijken. Wat bedoel je hier precies mee? Het is wettelijk toegestaan om persoonlijke verzorgingsproducten niet retour te nemen. Op onze retourpagina staat ook duidelijk vermeldt dat producten die ongebruikt en in ongeopende verpakking zitten wel retour worden genomen. Ook een slordigheid die inmiddels is opgelost. Bedankt voor alle feedback, we gaan ermee aan de slag!
  23. Hoe bedoel je precies met alles in categorieën indelen? Nu is het inderdaad ingedeeld in haarstyling en haarverzoring, maar in wat voor categorieën zou jij het indelen? En het klopt inderdaad dat het wellicht handig is om bepaalde gegevens bovenaan te plaatsen. Daar moeten we nog eens goed naar kijken. Bedankt voor de feedback!
  24. Omschrijving van je concept: Wij hebben een webwinkel met exclusieve haarstyling producten voor mannen. Vooral mannen tussen de 15-25 jaar kopen onze producten. Naast enkele bekende merken leveren we ook een aantal merken die niet of nauwelijks worden verkocht in Nederland, zoals Hairbond en Hanz de Fuko. We gaan in de toekomst onze shop nog uitbreiden met meer producten, zoals de nieuwe categorie grooming. Denk hierbij aan exclusieve scheerschuim, scheermessen en accessoires. Aan onze shop zit een blog, waar we proberen relevante artikelen te plaatsen, maar ook bredere artikelen over alles wat mannen bezig houdt qua styling en lifestyle. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: We hebben ons goed georiënteerd op de merken die we wilde gaan aanbieden. Daarnaast hebben uiteraard een webshop opgezet. Op het momenten promoten we onszelf aardig via Adwords en hebben we op bepaalde fora onze producten vermeldt. Daarnaast benaderen we ook blogs die we testers sturen om onze producten te reviewen met een link naar onze webshop. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: We willen meer mannen helpen aan mooie en exclusieve producten. Producten die je niet langer alleen maar bij de kapper kan krijgen, maar nu ook gewoon vanuit huis kunt bestellen. Daarnaast maken we bepaalde merken toegankelijk die niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn in Nederland/Europa. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Er zijn niet enorm veel webshops die zich specifiek op mannen richten en die onze merken allemaal aanbieden. Daarnaast hebben we een blog die voorziet in relevante informatie. Wat voor feedback hoop je te krijgen: 1. Feedback over de website (aan extra betalingsmogelijkheden wordt gewerkt) 2. Hoe we ons nog wat beter zowel online of offline zouden kunnen promoten. Een artikel in Men's Health zou bijvoorbeeld goed bij ons passen, maar das nog wel een stapje te ver. Zoveel geld is er helaas niet beschikbaar.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.