Jump to content

ozer_szr

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste HL leden, Vanaf januari tot en met juni ben ik gestopt met het runnen van de bv en dus geen omzet gedraaid. Wel heb ik van mijn privé rekening de huur betaald in deze maanden omdat ik alles netjes wilde afronden met de verhuurder. Mijn boekhouder vertelt me nu dat ik de btw hierover niet terug kan krijgen omdat er ergens mee betaald is en dit als omzet wordt gezien voor de bv. Mijn boekhouder geeft aan dat het bedrag waarmee is betaald verantwoord moet worden. Wat is jullie denkwijze hierover? Juni was trouwens ook de laatste maand. Per 1 juli zit er een nieuwe huurder in het pand. Gr.
 2. Beste leden, Mijn vraag gaat over mijn financial lease auto die ik volgens mijn privé boekhouder beter niet op balans kan zetten. Mijn privé boekhouder die mijn IB altijd heeft gedaan heeft voor mijn auto en mijn situatie o.a. het inkomen meegerekend en hierbij deze conclusie getrokken. Op internet heb ik al best veel gezocht of het nou verplicht is om de auto op balans te zetten omdat het een financial lease auto is, of dat ik het ook als privé kan gebruiken en alleen 19 cent per km aftrek voor de zakelijke ritten? Gr.
 3. http://www.franchisejurist.nl/jurisprudentie/in/concurrentiebeding/89-bruna Hier een vergelijkbare casus m.b.t. het concurrentiebeding. De franchisegever heeft weleens waar gelijk gekregen maar dat komt doordat de franchisenemer het contract in 1999 al heeft getekend, toen de regels nog anders waren. Vandaag trouwens iets opmerkelijks meegemaakt nu dit allemaal gaande is. Ik heb een aantrekkelijke bod gekregen van een ondernemer om de winkel voor hem achter te laten(kaal) dus zonder inventaris en voorraad. Hij wilt zich hier vestigen omdat hij in het winkelcentrum geen andere pand kan vinden met een aantrekkelijke huurprijs. Hij wilt mijn huurcontract dus overnemen. Hoe zou het zitten met het franchisecontract als ik daar akkoord mee zou gaan? Zou ik dan nog parfum mogen verkopen in bijv. een andere provincie/stad. Ik neem aan dat een concurrentiebeding niet oneindig mag reiken.
 4. Ik ben ondernemer en ik bedoelde inderdaad www.franchisehulp.nl. In de laatste 2 zinnen staat dat de concurrentiebeding niet onbeperkt mag zijn in tijd en geografie. In mijn contract staat dat ik geen concurrende activiteiten mag uitvoeren binnen 2 jaar nadat het contract is beëindigd. Er staat ook dus geen gebied aangegeven in mijn contract. Tevens heb ik hier ook iemand van franchisehulp telefonisch over gesproken. Hij vertelde mij dat het hoogstwaarschijnlijk nietig verklaard zal worden bij een eventuele rechtszaak. https://www.franchisehulp.nl/cpt_faq/5-kan-een-franchisegever-mij-houden-aan-een-concurrentiebeding-na-afloop-van-de-franchiseovereenkomst/ Wat betreft de minimale afname: in het contract staat wel dat ik geen andere parfums mag verkopen dan de parfums van de keten waar ik nu aan vastzit zolang het contract nog loopt. De opzegtermijn voor het contract is 3 maanden. Ik ben ook van plan om 1 dezer dagen een aangetekend opzegbrief uit te sturen. De urgentie om het contract vroegtijdig te beëindigen is niet heel groot maar wel zeer gewenst omdat ik dan eindelijk kan beginnen met geld verdienen. De huurverlaging loopt in december 2015 af. De kosten voor het nieuwe concept zijn weinig omdat de winkel grotendeels hetzelfde blijft.
 5. Beste hl'ers, In september 2014 ben ik een parfumerie gestart onder een franchiseconcept. Hier ben ik met veel passie aan begonnen en vind het werken in een parfumerie nog steeds erg leuk. Graag zou ik dus willen doorgaan in dezelfde branche. Helaas vallen de omzetcijfers met betrekking tot mijn kosten erg tegen. Wel ben ik van mening dat de omzetcijfers op zich vrij positief zijn als ik de kosten omlaag zou kunnen halen. Dit heb ik in eerste instantie gedaan door de huurprijs van mijn winkelpand tijdelijk omlaag te halen. Naar mijn mening was dit niet genoeg en ben ik gaan kijken of ik goedkoper kon inkopen. Ik heb mijn probleem aangekaart bij mijn franchisegever, maar die wilde niet discussieren over de inkoopprijs. Hij vindt dat ik meer op het gebied van reclame moet gaan doen, waar ik het overigens niet mee eens ben. Nu heb ik een andere leverancier gevonden met een betere kwaliteit voor minder dan de helft van de inkoopprijs van nu. Het klinkt te mooi om waar te zijn maar het is waar. De huidige (hoge) inkoopprijs wordt mede mogelijk gevormd doordat de parfums momenteel via een Europese distributeur naar een Nederlandse distributeur gaan en dan pas bij ons terechtkomen. In mijn franchiseovereenkomst staat geen minimale afname en ook het concurrentiebeding dat in het contract staat is volgens "franchisehulp" nietig doordat de formulering niet voldoet aan de eisen. Het contract loopt nog t/m maart 2016. De gehanteerde rechtsvorm is een bv en ik zou graag vroegtijdig mijn contract willen beëindigen. Ik wil op dezelfde locatie graag doorgaan met het verkopen van het nieuwe merk parfum. Mijn vraag is: op welke manier kan ik ervoor zorgen dat ik er vroegtijdig onderuit kan komen? Misschien met behulp van een doorstart? Zou ik misschien een andere bv kunnen oprichten en daarmeee de werkzaamheden kunnen uitvoeren? Er staat in principe geen minimale afname in mijn contract en ook staat er niet in het contract om welke locatie het gaat. Wat is verstandig? Groetjes,
 6. Beste HL'ers, Sinds 6 september 2014 zijn wij samen met mijn vrouw een parfumerie gestart in een drukbezochte winkelcentrum. Tot nu toe gaat het redelijk en in onze eerste maand hebben we al onze kosten kunnen betalen(huur, facturen etc). De geuren die wij verkopen zijn kwalitatief en we hebben al heel wat terugkerende klanten gehad. Tot nu toe ook gelukkig geen klachten gehad. Onze geuren zijn allemaal eau de parfum en blijven zeer lang hangen(zelfs langer dan de originele geuren). De vergelijking met de originele geuren is omdat onze geuren tot 99% vergelijkbaar zijn met de bekende geuren, maar bij ons kosten alle geuren €17,95 voor 50ml. Bij ons staat er altijd een dame voor de deur die passanten vraagt of ze een geurtje willen proberen. Als mensen akkoord geven krijgen ze een geurtje op hun pols en laten we het ze uitproberen. Hierbij merken we dat veel van de klanten terugkeren om een geurtje bij ons aan te schaffen vanwege de langdurigheid van onze geuren. De vestigingen in de andere steden lopen vaak ook in de stad met hun geurtje om deze op mensen te spuiten. Wij mogen dit helaas niet doen van het management van het winkelcentrum. Mond tot mondreclame is natuurlijk de belangrijkste reclame en dat heeft natuurlijk tijd nodig. Om die reden zou ik graag nog wat ideeën willen met betrekking tot promotie om de mensen sneller kennis te laten maken met mijn product. Groetjes, S. Ozer
 7. Bedankt voor alle duidelijke antwoorden. Het is inderderdaad mijn eerste aangifte. Ik had ook al de belastingdienst gebeld om te vragen of het rekeningnummer al bekend was, dit was gelukkig wel het geval.
 8. Beste hl'ers, Ik ben een nieuwe ondernemer en in september gaan de deuren van mijn parfumerie open als er niks buitengewoons gebeurt. Al maanden ben ik bezig met de voorbereiding van mijn zaak en hierbij heb ik tot nu toe alleen maar kosten gemaakt. De belastingdienst is mij het één en ander dus verschuldigd. Mijn boekhouder heeft voor de 2e kwartaal mijn belastingaangifte gedaan. Hierbij hoor ik een behoorlijk bedrag terug te krijgen en eigenlijk heb ik het geld wat ik hiervan moet krijgen eind deze maand nodig. Mijn vraag is: Kan ik dit bedrag in augustus nog verwachten of bestaat er een kans dat het pas in september wordt uitgekeerd? Op de website van de belastingdienst heb ik niks kunnen vinden en ook google leverde voor mij geen resultaten op. Mijn excuses als ik het niet heb kunnen vinden.
 9. Was eigenlijk van plan om de aangifte maandelijks te gaan doen. Dan zou ik toch alsnog een factuur van de maand juli op 1 augustus mee kunnen nemen in mijn aangifte?
 10. Het punt is juist dat de verkopen pas vanaf 1 september plaats zullen vinden. Tot die tijd heb ik alleen maar kosten voor zowel de startvoorraad, inventaris als de huur+3 maanden huurgarantie. De inschrijving bij de KvK is al geregeld en mijn boekhouder zou bij de belastingdienst aangeven dat mijn bedrijfsactiviteiten vanaf 1 september plaats zullen vinden. Kan ik in deze situatie alsnog de aangifte in juli doen?
 11. Beste forum leden, Op 1 september 2014 ga ik van start met mijn eigen winkel in parfums en cosmetica. De aanloopkosten liggen voor mijn gevoel redelijk hoog. Nu was ik benieuwd of ik de btw teruggaaf al op 1 augustus 2014 kan doen hiervoor, zodat ik de btw die ik betaal over de aanloopkosten vóór de opening terug kan krijgen? Het zou voor mij extra liquiditeit betekenen die ik wel nodig zal hebben. Gr. OZER
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept