Jump to content

jeronimmosk

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2
 1. Iedereen bedankt voor de genomen moeite, en adviezen. Ik ga er mee aan de slag en het uiterlijke resultaat laat ik jullie weten. Mvg
 2. Hallo Hihio Bedankt voor de opbeurende woorden. Dit mijn eerste forum ervaring en geef ik antwoord op vragen die ik krijg. Dus komt er steeds meer boven Horecaervaring genoeg ( 20 jaar, waarvan 8 jaar leidinggevende over een groep van 20 personen) Maar van bedrijfseconomie heb ik 0 komma 0 % kennis, dat heb je goed geschoten...
 3. Joost en anderen uiteraard Even een correctie het is een VOF En nee ik ga dit zeker niet over nemen op wat informatie van een forum. Wij hebben alle jaarcijfers van 2010 /11/en 12 en concept 2013. Daarnaast hebben wij de belasting aangiftes van 2011 en 2012 waaruit we halen dat het nu op dit moment niet de best lopende eet-cafe/ cafetaria is. Tenminste onder aan de streep. Er zit omzet op maar de kosten zijn te hoog en die moet ik naar beneden zien te krijgen. Dat brengt een risico met zich mee of mij dat wel lukt. Daar zit tevens ook een uitdaging in. Even over het bieden. Met deze cijfers op de achtergrond hebben wij gezegd dat we een bod willen doen van 60.000, ( naar ons eigen inziens te laag) die hebben ze ook direct afgewezen. Ik ben daarna naar 75.000 gegaan en kreeg weer een afwijzing. Wij hebben toen een eindbod neergelegd van 95.000 en staan waar wij nu staan.
 4. Het bedrijf wordt nu gerund vanuit een bv
 5. Klopt allemaal wat jullie zeggen, daar zijn we ons zeker van bewust. Ik ken de eigenaar en het klopt dat de tent zeker niet goed loopt omdat de personele kosten te hoog zijn. gemiddeld op 35%, en de uitgaven te veel qua inkoop en advertenties etc.. Ik heb alles in handen qua belasting opgave, alle jaarrekeningen etc en daaruit kun je ook zien dat de de zaak niet goed loopt. Daarnaast zit er in de directe omgeving niets wat lijkt op een eetcafe.. Ik denk dat de 35.000 die er overblijft ( voor belasting aftrek, is dat trouwens 38%? 52% of 20% van de winst?) te weinig is op een omzet van 475.000. Uitgaande van 400.000 is per maand 33.000 daar moet je toch wat uit kunnen halen? De omzet is van 2007 t/m 2013 constant.. en de personele kosten zijn omhoog gegaan...
 6. Ik heb voor mijzelf al wel een soort begroting gemaakt rekening houdend met een omzet daling van 40.000 naar 400.000 maar ik zie jouw slaboon graag tegemoet..
 7. de laatse 15.000 mag ik in termijn betalen....
 8. Er is een tegenbod gedaan van 100.000 euro met daarbij een huurverlaging ( contract van 10 jaar) van 3250 naar 2850 incl een bovenwoning die verhuurd wordt voor 500 euro. Lijkt me nou niet verstandig om direct een contract van 10 jaar aan te gaan??
 9. de parttime medewerkers zijn allemaal jongeren variërend van 16 - 21 jaar. Allemaal met 4 uur contracten maar die je toch nodig hebt om de zaak draaiend te houden. dat zijn allemaal losse contracten voor een jaar half jaar etc... de vaste medewerkers met veel uren zie ik meer als grote kostenpost.
 10. Ik ben zelf werkzaam in de horeca. ( 20 jaar nu ) en woon in de buurt. de medewerkers bediening werken er nu 5 jaar en de koks gaan hun 3e jaar in. Verder wordt er gewerkt met parttime medewerkers voornamelijk in de cafetaria en 2 in de bediening. totaal 15 medewerkers.. Ik ken de eigenaar en weet dat hij meer werkzaamheden buiten het bedrijf is gaan doen. Daarin tegen zit zijn vrouw ook voor 3 dagen op de zaak die ik wel op moet gaan vullen...
 11. de winst ligt ongeveer op 35.000 met een aantekening erbij dat de eigenaar andere werkzaamheden heeft verricht en voor zijn uren medewerkers moest inhuren. Vandaar dat de personeelskosten op dit moment ( jaarcijfers 2013) erg hoog waren..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept