Jump to content

MarkWeert

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Allen, hartelijk dank voor de heldere tips & uitleg! 8) Een leenovereenkomst is inderdaad wel iets wat ik van plan was, puur om problemen te voorkomen. Nogmaals dank!
 2. Goedenavond, Heeft iemand ervaring met het beschikbaar stellen van een leen auto aan een klant? Wij willen een (kleine) auto beschikbaar stellen aan klanten terwijl hun auto in onze werkplaats staat. Ik vraag mij in het bijzonder af hoe dit belastingtechnisch in zijn werk gaat? Is dit puur zakelijk gebruik? Alvast bedankt! Mark
 3. Dankjewel, dit schept weer wat duidelijkheid. :)
 4. Aanstaande maandag ( morgen ) gaan we (mijn neef en ik) ons inschrijven bij de KVK. Mijn neef zal vrijwel direct fulltime actief zijn, ik blijf nog enkele maanden voor mijn huidige werkgever werken. Naar verwachting zal mijn neef wél voldoen aan het urencriterium, ik niet. Mogen wij wel willekeurig afschrijven, of niet?
 5. Heren, bedankt voor alle reacties hierover. Ik ben een hoop wijzer geworden. Nu heb ik een andere vraag, wellicht off topic en al veel behandeld, maar ik kan geen passend antwoord vinden bij mijn situatie. De bedoeling is om klein te beginnen, in het begin voornamelijk met handel in auto-onderdelen. Op dit moment ben ik werkzaam in loon dienst, full time, vast contract. Daar het wat rustiger word op de werkvloer en ik op termijn minder zal willen werken en meer tijd in mijn eigen bedrijf zal willen stoppen, heb ik mijn huidige werkgever gevraagd of hij er eventueel voor open zou staan om mij als bedrijf in te huren om mijn werkzaamheden te verrichten. Er zouden dan duidelijke afspraken gemaakt moeten worden omtrent de werkzaamheden. Een deel van mijn werkzaamheden kan ik eventueel vanuit huis doen. ik ben de enige in het bedrijf met deze kennis. Mijn huidige werkgever zou dan mijn enige opdrachtgever zijn voor dit soort werkzaamheden, want dit is niet waar ik mij op wil focussen zodra mijn bedrijf rendabel is. Mijn vraag: Hoe strikt noodzakelijk is het, om al je werkzaamheden te vermelden bij het inschrijven bij de KVK? Moeten de werkzaamheden 100% aansluiten bij hetgeen je opgeeft bij inschrijving? Heeft het zijn om bij het insturen van een aanvraag VAR een extra begeleidend schrijven toe te voegen waarin de situatie uitgelegd word?
 6. Bedankt! Nee het is inderdaad 1 jaar, wat ik voorafgaand in de originele post schreef was gebaseerd op wat mijn neef mij mondeling verteld heeft. Houdt dit dan wel in dat hij NOOIT een bedrijf binnen 20KM kan starten ? ( deel nemen aan ) Het contract is overigens een vast contract, hij is daar al een jaar of 7 in loondienst.
 7. Letterlijk over genomen uit het contract van mijn neef: Artikel 11: Onthouding van het verrichten van werkzaamheden voor derden 11.1: De werknemer zal zonder schriftelijke toestemming van de werkgever geen werkzaamheden voor derden verrichten gelijk of naar aard gelijk aan de voor de werkgever te verrichten werkzaamheden en zich onthouden van zaken te doen voor eigen rekening. Clausule boete € 25.000,- 11.2: Indien de werknemer na beëindiging van het dienstverband zich als zelfstandig vestigt of als ondernemer in een onderneming deelt neemt, dan gelden hiervoor de volgende restricties: - Voor een APK keuringstation: de werknemer onthoud zich van het oprichten of als ondernemer deelneemt in een APK keuringsstation binnen 1 jaar na beëindiging van het dienstverband en binnen een straal van 20 kilometer ten opzichte van het bedrijf ( bedrijven ) van de werkgever. - Clausule: boete € 100,000,- Dit is exact wat er vermeld staat in het contract.
 8. Nee, heel zeker niet! De 3 punten welke ik noemde zijn de hoofdredenen om wél voor een BV te kiezen. Uiteraard zijn er veel nadelen. Voordat ik deze vraag hier op het forum stelde heb ik deze ook voorgelegd aan een aantal "Flex BV / Snel BV / etc" aanbieders op het internet. Ik heb je column gelezen "De BV in het supermarktschap" en ik moet eerlijk zeggen dat dit de spijker op de kop slaat. Ik heb niets dan tegenstrijdige antwoorden ontvangen waar ik over het algemeen geen haar wijzer van geworden ben. Dit heb ik uiteraard zelf ook overwogen, maar voor zover ik gelezen heb moet je dan eigenlijk fiscaal opnieuw beginnen, of heb ik dit verkeerd geïnterpreteerd? Weeg ik dit te zwaar? Nee niet persé, maar wij wonen beiden in Weert, hebben hier veel contacten waar we van kunnen profiteren. Om ons puur door deze clausule ergens anders te gaan vestigen lijkt me niet verstandig. in het begin zullen we beiden vanuit loondienst starten. Extra reizen is weggegooid geld en tijd in mijn ogen. Hoe dan ook, bedankt voor het meedenken zover! :) Ja dit is iets waar ik mij verder in moet verdiepen. Bedankt! Hahah! Ja daar heb je gelijk in. Wellicht dat ik dit meer baseer op mijn eigen opvattingen en ook hier te veel waarde aan hecht. Bedankt! 8)
 9. Ben bang van niet. De hele reden waarom deze clausule in zijn contract opgenomen is, is omdat de persoon waar hij nu voor in plaats werkt ook voor zichzelf een APK garage begonnen is in de regio. Hoe dan ook, we zullen het contract dit weekend eens grondig doorlezen, misschien valt het allemaal wel mee. :)
 10. Niet perse natuurlijk. Wellicht interpreteer je het concurrentiebeding verkeerd, of laat het beding alsnog ruimte om iets soortgelijks te beginnen. Dan is je vraag over 'intreden na 2 jaar' wellicht overbodig. Vandaar mijn vraag. Ja, daar heb je absoluut gelijk in. Voordat we een besluit nemen zullen we inderdaad zeker moeten weten wat er in het contract staat. Er vanuit gaande dat het inderdaad niet mogelijk is binnen 2 jaar, wat zou je ons dan adviseren? Van wantrouw is er absoluut geen sprake.
 11. Hallo Joost, [*]Privé aansprakelijkheid: Handel in onderdelen zal zich voornamelijk richten op gebruike onderdelen voor "snellere auto's" die veelal vaker het circuit zien dan de supermarkt. Daar wij beiden een koopwoning hebben en hij een gezin, geven wij de voorkeur aan het handelen vanuit een rechtspersoon. [*]Uitstraling: Op termijn zal internationale handel ( hopelijk ) een redelijk belangrijk aspect worden. [*]Misschien nog wel het belangrijkste: Heel het verhaal waar we het nu over hebben, de mogelijkheid om een tweede eigenaar op termijn toe te voegen. Zou dit eenvoudiger zijn vanuit een ander bedrijfsvorm? Ja, theoretisch gezien. Maar in praktijk zal dit een drempel vormen voor de bestaande (potentiele) klanten voor onderhoud en APK's. Een straal van 25KM brengt je vanuit Weert gezien in Eindhoven, Venlo, Roermond of Echt.
 12. Volgens mijn neef staat er in dat hij binnen een straal van 25km geen eigen keuringsstation mag beginnen. Hij zal van het weekend zijn contract nalezen zodat ik het hier kan citeren. Ongeacht hoe het geformuleerd is, de vraag blijft hetzelfde. Hoe kan ik het bedrijf het beste starten? Heeft het zin om een holding op te richten boven de werkmaatschappij? Bestaat er een betaalbare constructie waarmee we later hoge kosten kunnen voorkomen?
 13. maar hij mag volgens dat concurrentiebeding wel bij een ander (lees: "jouw") bedrijf werkzaam zijn binnen 2 jaar? Hartelijk dank! Ja, er wordt in de clausule specifiek gesproken over het opstarten van een APK garage.
 14. Wie weet een betaalbare constructie voor de volgende situatie? Mijn neef en ik wil graag een klein garagebedrijf met als hoofdactiviteiten, reparatie, apk en handel in auto's- en auto-onderdelen starten. Mijn neef heeft een contract getekend ( bij zijn huidige werkgever ) waarin een clausule opgenomen is dat hij binnen 2 jaar na einde dienstverband niet binnen een straal van xx km een soortgelijk bedrijf mag starten. Wat is de meest eenvoudige manier om nu een bedrijf te starten waarin rekening gehouden wordt met het feit dat hij na afloop van deze clausule mede eigenaar word?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept