chleuhtrader

Junior
  • Aantal berichten

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door chleuhtrader

  1. Omschrijving van je concept: Beste creatievelingen en meedenkers, Beste ondernemers en stille lezers, Ik sta te poppelen om te ondernemen maar het probleem is om een goed idee te komen met de middelen die ik bezit. De kans die ik heb is dat ik een loods bezit. Mijn loods staat op een halve km van de de grootste overdekte markt van Europa, de Beverwijkse bazaar. Voor wie de bazaar niet kennen: - nogmaals het is de grootste overdekte markt van Europa te Beverwijk - Met meer dan 50 etnische groepen als ondernemers en dus ook klanten - Met verschillende eettentjes en stalletjes. - Mega drukte in de weekenden Mijn vraag aan u is wat zou u (concreet) doen met een lege loods van 30sqMeters? Mijn vriendenkring en ondernemerskring en ikzelf zij niet zo creatief of kunnen niet goed gaten zien in de markt waardoor de brainstormsessie een beetje stagneert. Uw hulp/idee/ingeving/dagdroom kan misschien wel ons businessmodel worden. Wat zou u bijvoorbeeld op de bazaar willen zien qua producten of dienstverlening.. Niets is fout roeptoeter maar maar wel concrete zaken alstublieft. Bijvoorbaat dank, 8) Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Ik heb flink lopen brainstormen maar daar komt niet meer uit dan een groothandel. Maar als je verder denkt.. dan zie je dat je toch tegen obstakels loopt als de behoefte of de verzadiging van het product valt tegen. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Let op: met een lage investering iets beginnen is een criteria Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Er is niet veel anders aan dit concept.. tenzij wij een heel mooi nieuw concept aanhoren van u? Wat voor feedback hoop je te krijgen: Ik hoop graag concrete ideeën te ontvangen
  2. Dat klopt, ik hoopte ook dat ik hier Nederlandse of Marokkaans-Nederlandse ondernemers zou tegenkomen met een dosis ervaring in Marokko/Casablanca. Ik weet niet of het kan maar het is het proberen waard. En inderdaad dienen er zich vraagstukken/uitdagingen aan als ik zo ver van Casablanca woon. Binnenkort ga ik op vakantie en kan ik meteen even informatie lokaal gaan verzamelen. Dank u wel meneer voor uw input.
  3. Inderdaad, daar heeft u gelijk in. Deze websites kende ik niet echt, een goed startpunt voor informatievergaring. Dank u wel.
  4. Dank u wel, dat is echt een heel mooi voorbeeld en een leuk concept.
  5. Inderdaad, daar heeft u gelijk in. Deze websites kende ik niet echt, een goed startpunt voor informatievergaring. Dank u wel.
  6. Dank u wel, dat is echt een heel mooi voorbeeld en een leuk concept.
  7. Omschrijving van je concept: Hallo, Er ontsprong mij een leuk idee om in de metropool Casablanca (Marokko) om voor particulieren en bedrijven kleding/witgoed te gaan wassen. Ik dacht zet gewoon een rijtje wasmachines naast elkaar in een ruimte, dacht een stuk of 12 en kijken hoe dat gaat.. Natuurlijk werkt ondernemen niet zo.. Wie weet hoe dit een beetje in elkaar steekt en wat hier bij komt kijken? Ik kwam namelijk vele Nederlandse, Britse, Franse en Amerikaanse toeristen tegen die graag hun kleding willen wassen maar dat nergens kunnen (als hotel geen service bied). wie o wie kan even meedenken en goeie tips met realistische feedback. Ik ben student economie (wat eigenlijk betekent ik wil klein maar rendabel beginnen en als de investering niet te groot is ook meteen duurzaam beginnen). Ik dank u voor het lezen en het kritisch meedenken Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Websites van andere wasserettes bekeken. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Vraag naar het wassen van kleding/witgoed van particulieren en bedrijven (hotels) Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het is of heel weinig aanwezig of er is nog geen succesvol concept die je vaak in de stad ziet terugkomen Wat voor feedback hoop je te krijgen: Hoe ik zoiets moet beginnen. Wat hier bij komt kijken (technisch, financieel, knowhow)
  8. Goededag beste adviseurs en raadgevers, Ik ben voornemens om smoothies te gaan produceren als onderdeel van mijn assortimentsuitbreiding en ik heb hierin nog zero ervaring. Zo veel dus. Wat u over mij moet weten - 1 persoon in bedrijf - zero ervaring met het op schaal produceren van smoothies - Financieel gezien, als student heb ik een plafond en is deze niet zo hoog - ''Expert'' in gezonde en lekkere smoothies maken Hamvraag: - ??? Hoe krijg ik plastic dopjes op deze plastic flesjes er zo op gedraaid zoals deze in de winkel worden verkocht. Is hier een machine voor nodig of kan dit handmatig met een handig apparaatje om een flesje te ''sealen''/ '' bottlen'' of hoe het ook genoemd word. Ik zou hierover heel heel graag uw advies over willen. Als uw advies mij geholpen heeft ben ik u zeer erkentelijk en krijgt u een klein cadeautje van mij. Alvast bedankt!
  9. bron Eventueel wat suiker toevoegen ter maskering van de iets zure smaak. Ben ook erg benieuwd wat je bedacht hebt. In ieder geval veel succes! Heel erg bedankt, misschien dat ik u nog benader per PM voor tips over fruit en haar kwaliteit.
  10. Ondanks dat ik niet alles uit dit forum heb gehaald ben ik hierdoor wel (creatiever) na gaan denken over andere ideeën en oplossingen. Dus elke deelnemer aan deze topic heeft zeker bijgedragen aan mijn oplossingen. daarvoor dank!
  11. Ik dank iedereen voor zijn of haar bijdrage en denkkracht. Helaas heb ik niet helemaal gehaald uit dit topic wat ik zou willen zien. inmiddels heb ik zelf meer oplossingen bedacht en komt dat binnenkort op de markt. Nogmaals allen bedankt, en ik wens iedereen veel succes en plezier op dit forum Groet!
  12. is dit wetenschappelijk bewezen? Heeft u bronnen want dit vindt ik interessant en dit wist ik nog niet als het zo is natuurlijk waar ik van uitga. ;)
  13. Vruchtensap (zonder de pulp van het fruit) is niet zo heel gezond helaas. Doordat er geen vezels meer inzitten worden de suikers uit het fruit te snel in je bloed opgenomen, waarna de bloedsuiker een 'klap' krijgt, waarna je bijvoorbeeld al snel weer een shot suiker zult willen of cravings. Kunt u hier wat meer over vertellen of heeft u een website of dergelijke?
  14. Ik ben een startende student die binnen een korte tijd (2 maanden) iets met innovatie wil gaan doen op het gebied van fruit. En ik zit al in de fruitbusiness inderdaad alleen is het festival seizoen over en dat betekent dat los verkopen er niet in zit. Ik verkoop fruitstokjes op feestjes, festivals waarvan het seizoen is afgelopen. U lijkt mij een scherpe zakenvrouw, wat vindt u van zelfgemaakte smoothies (waarvan ik weet dat deze overal te verkrijgen zijn) leveren aan kleine bedrijven op industrie terreinen bijvoorbeeld. Naast het gezonde aspect wil ik een extra waarde creeren om het gemakkelijker maken om smoothies af te nemen van mij. Alvast bedankt
  15. Thanks voor uw input. Dat stadslandbouw daar voel ik wel wat tintelen aangezien het een groeiende trend is.
  16. Klopt helemaal meneer, men word doodgegooid met fruit en gezond eten. Er is al veel handigs beschikbaar. Voor in de ochtend, voor na je maaltijd, voor een tussendoortje, er is inderdaad al zo veel. Nou dat voorgesneden is omdat blijkbaar sommige mensen het zien als een snack. Snacks komen ook in ''voorgesneden'' vormen in je zakje terecht. Dit idee stimuleert mensen zo'n voorgesneden fruitstuk te kopen en het oogt ook wat minder zwaar en er zijn geen resten in tegenstelling als je het zelf opeet dan heb je nog het klokhuisje waar je om heen moet. Het draait allemaal om gemak. Maar het is en blijft een uitdaging FRUIT.
  17. Daar ben ik ook mee bezig en ik verricht ook op deze manier wat deskresearch. Ah dat is een goeie tip, internationaal denken. Hmm goede tip. ik krijg nog een ingeving en dat is internationaal (internet) wat voorbeelden bekijken of nieuwe trends enzo. Er is nog zoveel te ontdekken in de wereld en wij hebben niet alles hier. Dank voor uw bijdrage
  18. nee geen flesjes. Aangezien velen dood worden gegooid met gezond eten en veel fruit eten is gezond termen, wil ik het toegankelijker, makkelijker en lekkerder maken om een snelle gevarieerde fruit(shot) aan te bieden. Als u niet naar het fruit komt, komt het fruit naar u. zoiets. Ik probeer in die richting te denken maar het eurika! Lampje wil nog niet branden.
  19. Een gek idee maar zouden hele populaire extra buitenlandse assortimentsproducten (zoals couscous, muntblad, baklava, turks brood, indiaase naan, engelse producten zijn ook geliefd) een nieuw leven geven aan je zaak?
  20. Allereerst wil ik u bedanken voor het meedenken en lezen van mijn post. Ik ben voornemens om iets gezonds te maken voor bedrijven/consumenten (b2b/b2c) om aan de menselijke dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit te voldoen. Nu kopen vele bedrijven soms fruitmanden of gaan medewerkers de kantine in om wat fruit te kopen of de supermarkt is ook een optie met haar fruitsalades. Daarnaast zie je zelden innovatie met fruit in heel Nederland. Meestal zijn het gewoon fruitstukken dat te koop is of het zijn het fruitsalades met verschillende fruitsoorten. Innovatie met fruit is daarom een uitdaging. Ik zat te denken om een product te creëren wat gezond, en snel weg te happen is voor een aangenaam prijsje en zo duurzaam mogelijk. Nou gaan duurzaam en goedkoop niet altijd hand in hand maar daar houden wij rekening mee. Ook het verpakkingsmateriaal moet voor het verzenden moet voldoen aan aan de hygiënische normen en ik weet mijn god niet waar ik moet beginnen. De hamvraag is: Hoe kan ik iets innovatiefs doen met fruit voor de consument/het bedrijfsleven? Houd rekening met deze jonge ondernemer die ook nog eens student is. Ik wil graag bijdragen aan een gezondere levensstijl van de burger aangezien wij de komende jaren steeds dikker en ongezonder gaan worden. En al die ongezonde snacks die makkelijk te verkrijgen zijn overal aanwezig. - Zelf dacht ik aan kant en klaar gesneden fruitstukjes, spietsen en verkopen via een geschikt kanaal (help). - Een innovatief/creatief fruitmandje - .. Ik apprecieer graag uw mening en idee hierover. Geen idee of mening is mij te gek en zie ik als constructief advies. Alvast bedankt! :) [Mod edit: titel aangepast ]
  21. Allereerst bedank ik u voor het lezen van mijn topic en mogelijke moeite om mij te helpen. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een cosmetisch merk in Nederland. Het product dat ik wil verkopen is cactusolie (in glazen cosmetische flesjes). Ik heb al marktonderzoek gehouden en daaruit heb ik geconcludeerd dat het gieten van de cactusolie in glas, past bij mijn positionering/propositie/kwaliteit in plaats van plastic. De vorm van het flesje moet aanlokkelijk zijn en vrouwelijk zoals bij de meeste parfumflesjes met vormen, aangezien vooral vrouwen mijn doelgroep zijn. Ik heb alibaba afgestruind naar fabrikanten die dit soort cosmetische glazen flesjes kunnen produceren, maar de meeste flesjes zijn niet geheel transparant of niet mooi gevormd of wel mooi gevormd maar van plastic gemaakt of soortgelijke materialen. De minimum aantallen bij een bestelling beginnen meestal vanaf 5 a 10.000 stuks wat te hoog voor mij is op dit moment. Ik wil graag kleinere aantallen afnemen en geleidelijk meer. Dit merk wil ik eerst via eigen netwerk bekend laten worden en via een webshop verkopen. Mijn vraag naar iedereen is: Wie kan mij helpen bij het vinden van een geschikte fabrikant in China of de Benelux die mooie (parfumachtige lookalikes & transparante) cosmetische flesje kan produceren. Daarnaast is zakendoen in China een onbekende voor mij en ik weet dat er vele gevaren zijn. Graag tips of heeft iemand een contactpersoon/local agent die mij verder kan helpen? Ook fabrikanten in Nederland/België zijn welkom. Het is een moeilijke opgave vandaar dat ik mij richt tot dit forum in de hoop iets te vinden of een gouden tip te krijgen. Help deze jonge startende ondernemer ! Alvast bedankt! ik hoor graag jullie reacties aan en u kunt me ook PM'en .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.