Jump to content

LindaF

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • First name
  Linda
 • Last name
  F
 1. Ik had op een oude Topic gereageerd met een aanvullende vraag maar kreeg daarop helaas geen respons. Vandaar deze nieuwe melding; Ik heb plannen om een pand te kopen waarbij de woning privé is (samen met mijn man) en de schuur met kantoorruimte op de balans van de eenmanszaak komt te staan. Het zal dan gaan om één aankoop waarbij ik (ook de hypotheek) wil splitsen. Mag ik dan investeringsaftrek over het zakelijk deel opvoeren in de aangifte inkomstenbelasting? Alvast bedankt!
 2. Helemaal duidelijk, bedankt!
 3. Ik hoop dat ik hier nog een aanvullende vraag bij mag stellen; is het mogelijk als je een pand koopt (deel woning voor privé en deel schuur voor eenmanszaak) om dan investeringsaftrek te genieten over het bedrijfsgedeelte? Of wordt dat ook gezien als vanuit privé in je onderneming brengen? Alvast bedankt. Groet van Linda
 4. Joost, kan gebeuren. Wel jammer, want nu moet ik mijn aangifte 2017 en 2018 herzien en afrekenen. Is het mogelijk om hier link te ontvangen naar de belastingalmanak paragraaf 17.77.3.7 over "welke winst geldt als dotatie grondslag "? Zou heel fijn zijn!
 5. Dankjewel, Joost. Ik heb van de belastinginspecteur een brief gehad dat hij wil afwijken om die reden. Hij zegt dat de KIA wel degelijk de grondslag verlaagt, zonder verdere uitleg. Er staat weinig over op internet. Kun je aangeven waar ik de regelgeving kan terug vinden? Alvast bedankt!
 6. Hallo, Ik wil voor mijn eenmanszaak oudedags reserve in aftrek brengen op de winst maar weet niet of ik met de investeringsaftrek rekening moet houden. Mijn vraag is of ik over de winst uit onderneming 9,44% moet rekenen of eerst de investeringsaftrek van de winst moet afhalen en dan de reserve kan berekenen. Wie kan me uitleg geven? Bij voorbaat dank, Linda
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept