Jump to content

Jurian2

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hoi, Denk dat je zeker gelijk hebt en veel punten hier hebt. Zit zelf op het keerpunt moet ik doorgaan of niet doorgaan met ca gemiddeld 10duizend winst per jaar. Heb je misschien wat links voor me waar zzp tips staan met aftrekposten? bijv. Kan ik kijken of ik er meer uit kan halen?
 2. Onderdeel 4 van deze conclusie van de advocaat-generaal (adviseur van de Hoge Raad) geeft wel een aardige uitleg. Okee, maar de belastingdienst zegt echt: bijvoorbeeld door uiterlijke kenmerken. Dit betekend als het voldoet aan de uiterlijke kenmerken van een zakelijke werkruimte dan is het en zelfstandige ruimte. Dus als ikhet opgeef bijv 200 euro per maand, moet ik het weer prive van hypotheekrenteaftrek eraf halen? Hoe doe ik dit kan ik een berkening krijgen om te kijken wat het me scheelt?
 3. Ok, waar haal je die informatie vandaan? Want aan de helptekst te zien is het een zelfstandige werkruimte?
 4. Bijvoorbeeld heb je, staat er bij uitleg: Heb de uitleg gelezen. Ik heb eigen sanitair (kraantje) Kan ik het verhuren aan een onbekende, ja dat kan ik doen;) Als je binnenkomt zie je dat het een werkkamer is in een totaal zakelijke uitstraling los van het huis.
 5. Nou dat weet ik niet zeker, energiekosten zou je gewoon kunnen opgeven? Het MGW woning, zou ik via de belastingdienst website ook kunnen doen zie ik hier: Heb geen eigen ingang alleen wel waterkoker, kraantje, koffie, en aparte inrichting
 6. Dan is er toch tijd voor een switch zou ik denken, vóór dat er iets ernstig mis gaat met jouw belastingzaken. Ik heb vorige maand opgezegd, en wil dus kijken hoe ik 2013 ga invullen en wat ik moet corrigeren ;) Maar ja je hebt compleet gelijk
 7. Hallo, IK heb een aantal vragen wat ik mag opgeven: * Mijn huidige boekhouder zegt: je mag 200 euro onbelast aan mij zelf in prive personen betalen per maand. Dit omdat ik een eigen werkruimte heb met voorzieningen. Dit als kosten voor mede gebruik woning? Kan dit mag dit? Heb geen eigen ingang, je komt door een gezamelijke ruimte. Wel is het een koophuis. * Het oppervlak van het huis is 200m2, de werkruimte is 50m2. Mag ik 25% van de kosten van energie + gas + water opgeven als kosten ? En de BTW daarvan?
 8. Ja hier de vragen die ik nu heb: * Waar kan je invullen bijv. MKB Winstvrijstelling? * Heb hier een winst en verliesrekening, maar weet niet waar ik welke post moet invullen in de aangifte bij winst en verlies? * Ik en mijn partner hebben samen een koophuis, heb in haar prive aangifte en in mijn zakelijke dit aangegeven. Hoe kan ik hiermee spelen? Hoe weet ik zeker dat ik dit goed gedaan heb?
 9. Hallo, Paar vragen wat en hoe ziet hij het als kleine winst? 0 tot 10.000 winst? Heb afgelopen jaren de zakelijke variant ingevuld, kan ik zomaar switchen? De zakelijke heeft nu uitstel tot mei 2015. Als ik wel de zakelijke moet invullen, en ja heb een balans en w/v rekening dan weet ik niet waar ik welke post moet invullen daar kom ik niet ui in de zakelijke ib
 10. Kom er niet uit met de inkomstenbelasting, heb zelf al een balans, winst en verlies rekening maar weet niet hoe ik deze opgeef in het inkomstenbelasting programma 2013 voor de eenmanszaak. Ik ben een kleine ZZP'er en zou het fijn vinden als iemand me kan helpen. Is er iemand die met me samen het inkomstenprogramma wilt doorlopen via Skype, of persoonlijk geef me even een PB'tje. B.v.d.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept