Jump to content

amien90

Senior
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. "Besluiten tot wijziging van deze statuten of tot ontbinding van de vennootschap kunnen slechts worden genomen in een algemene vergadering, waarin ten minste twee derden van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigd is, met een meerderheid van ten minste drie vierden van de uitgebrachte stemmen." Helaas .. kan ik hier iets tegen doen?
 2. Moeten de nog zittende aandeelhouders de aandelen aanbieden aan de aandeelhouder die reeds heeft opgezegd, als de nog zittende aandeelhouders besluiten om er dan ook mee te stoppen. Dus stel dat de bedrijfswaardering de nog zittende aandeelhouders niet bevalt. En wel een andere prijs noemen, die de reeds opgezegde aandeelhouder niet bevalt. En daarom besluit om zijn aandelen te houden. Wat tot gevolg heeft dat de andere besluiten om er mee te stoppen (lees : gaan overhevelen naar een andere BV), moeten ze dan eerst de aandelen aanbieden?
 3. "of zelfs proberen activiteiten van de BV over te hevelen naar een andere BV waarin u geen aandelen heeft." Dit mag dus niet zomaar? Maakt het nog uit in een scenario waarbij de nog zittende aandeelhouders, ook hun aandelen aanbieden. Waardoor alle aandeelhouders hun aandelen hebben aangeboden.
 4. Dank voor de laatste opmerking Roel... Inderdaad de onafhankelijke deskundige meerdere methoden laten gebruiken om de brandbreedte te bepalen is goed om te doen.
 5. Statuten : worden vastgesteld door een of meer onafhankelijke deskundigen, die door de aandeelhouders in gemeenschappelijk overleg worden benoemd.
 6. Als een derde gaat bepalen wat de waarde is van een bedrijf omdat de aandelen overgenomen moeten worden als een partner uittreed, hoe gaat dan in geval van een BV die ook een maatschap had kunnen zijn. Daar bedoel ik eigenlijk mee dat het gaat om een aantal consultants die klanten bedienen. Soms apart en soms gezamelijk. Ik heb gekeken naar de standaard rekenregels voor uitkopen, maar wordt hier vanaf geweken als het gaat om een "maatschap" . Ik kan me goed voorstellen dat als het gaat om een winkel dan je wegkomt met waardering van het pand en voorraad. En kijkt naar de omzet en winst. Maar in geval van een "maatschap" is dat anders? is dan uberhaupt omzet/winst uit het verleden een factor van betekenis? Ik ben niet op zoek naar een sluitend antwoord en ik ga me zeker nog laten adviseren, maar wil via deze weg alleen alvast wat kennis en ideeen opdoen.
 7. Hi, In een werk BV met 2 holding constructie. Is het dan niet gebruikelijk dat in de management overeenkomst ook wordt vastgelegd wat de inbreng voor wat betreft arbeid en vakantie dagen is? Het is wel vastgelegd in de arbeidsovereenkomst tussen de DGA en holding, maar in de getekende management overeenkomst kan ik hierover niets terug vinden. Is het niet gebruikelijk om dit erin te zetten? Anders dan "feitelijke en dagelijkse leiding van de onderneming". Wat dat is nogal breed en zegt niets over de daadwerkelijke inzet.
 8. @LiGuido .. inderdaad getrouwd en het gaat om een tijdelijke schuld. Als mijn vrouw niet mee tekent en er dus geen overeenkomst is, wat is dan de consequentie als ik toch geld opneem?
 9. Het is een normale Werk BV/Holding BV/DGA constructie. Waarbij ik dus gewoon loon krijg uit mijn eigen holding BV. Mijn echtenote speelt geen enkele rol in de hele constructie. De vraag heb ik uitstaan bij mijn accountant, maar ik wil ook graag advies via een andere weg.
 10. Ja, dat vroeg ik me ook al af. Er is dus een BV opgericht en de accountant heeft mij een "Rekening-courantovereenkomst tussen DGA en BV" doorgestuurd. Is dit dus helemaal niet verplicht en kan ik geld opnemen van mijn R/C zonder dat mijn echtenote heeft getekend. Ben ik dan wel hoofdelijk aansprakelijk?
 11. Hoe zit dit nu precies? Ik moet een Rekening-courantovereenkomst tussen DGA en BV tekenen, maar mijn echtenote moet meetekenen. Echter wil ze dit niet. Wat is hier van de consequentie? * Is dit echt verplicht? * Wat is het gevolg als ik wel geld opneem R/C opneem zonder dat er getekend is? Voor de zekerheid, het gaat hier niet om geleend geld, maar geld wat afkomstig is uit dividend uitkering uit de holding.
 12. Maar als je nou geen km-registratie hebt bijgehouden? Met een bijtelling regeling is dat niet noodzakelijk. En als je de BTW compensatie ook met het vaste percentage gaat werken, hoef je ook geen km-registratie bij te houden.
 13. "75% privé gebruik is dan 75% bijtelling van de cataloguswaarde" Dat begrijp ik niet helemaal De dure auto heeft een sluitende km registratie en alleen zakelijke km'ers. Dus geen bijtelling en geen BTW verrekening De goedkope auto heeft een sluitende km registratie en voornamelijke prive km'ers (75%). Met bijtelling van 14% op de cataloguswaarde en de BTW moet dan met 75% verrekend worden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept