Jump to content

BartBart

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Werknemer heeft onbetaald verlof gekregen maar mag ook vakantiedagen opnemen. Die keuze is aan hem en moet ik nog bespreken. Zorgverlof is niet aan de orde aangezien er voldoende andere mensen voor zijn moeder kunnen zorgen.
 2. Dank voor de reacties. Het is voor mij puur ter info. De vervanger kan ik ook elders inzetten dus het komt sowieso goed.
 3. Een werknemer van mij heeft in mei een vakantieaanvraag ingediend voor een vakantie in september. Dat heb ik goedgekeurd. Hiertoe heb ik een vervanger voor hem geregeld en een arbeidsovereenkomst laten tekenen. Werknemer moest in juli opeens met spoed naar zijn moeder in Marokko omdat die ziek was. Hij is naar verwachting ca. drie weken weg. Werknemer wil nu zijn aangevraagde vakantie in september annuleren. Ik heb daar echter al iemand anders voor aangenomen. Mijn vraag is: mag ik een werknemer aan een aangevraagde vakantie houden?
 4. Nog even een volledige afsluiting van dit dossier: Werknemer reageerde niet op oproepen om naar de arbo-arts te gaan. Uiteindelijk een brief ontvangen van zijn advocaat. Hij werkte op regelmatige basis overuren. De advocaat was (waarschijnlijk terecht) van mening dat werknemer recht heeft op een uitbreiding van het aantal uren in zijn arbeidsovereenkomst. Nu wilde werknemer dit wel laten zitten maar zou hij graag met een vaststellingsovk uit dienst willen gaan. En zo hebben we dit afgehandeld.
 5. Als een wonder reageert werknemer opeens op een sms-bericht. Hij zegt weer ziek te zijn en heeft geen verklaring waarom hij niet heeft gereageerd op mijn eerdere brieven en berichten. Heb werknemer direct aangemeld bij de arbo-dienst. Nu gaan we dat traject maar netjes aflopen. En met werknemer in gesprek of hij nu echt ziek is of schoolziek omdat hij de werkplek niet leuk vindt. Veel dank in ieder geval voor jullie meedenken!
 6. Ik proef wat frustratie bij sommige forumleden dat ik hun advies in de wind sla om een advocaat oid in te schakelen. Dat is jammer. Ik leg een casus voor, vraag jullie advies en mening over diverse dingen (die zeer op prijs wordt gesteld!) en maak vervolgens mijn keuze. Eerder geef ik aan dat ik werknemer oproep en dat hij bij het niet verschijnen op staande voet ontslagen wordt. Die weg volg ik op dit moment nog. On topic: Over het werkgeverspunt lees ik dat die met name ondersteuning geven bij de werving en selectie van personeel en subsidies omtrent personeel. Wat zouden die in dit geval voor mij kunnen doen?
 7. Beste mensen, mijn excuses. Ik wist niet dat je geen vragen mocht stellen die van de hoofdzaak afwijken. Het is mij inmiddels duidelijk dat ik juridisch advies moet inwinnen. Vooralsnog doe ik dat niet. Ik houd jullie op de hoogte.
 8. Dat is mij inderdaad bekend, maar ik bedoelde meer dat de naam van degene die heeft getekend ook de naam is van mijn werknemer. Dat zegt mij echter niets vanwege de manier waarom sommige postnl medewerkers omgaan met afleverinstructies. Is het nodig om de aangetekende brieven echt met de vereiste van legitimatie te laten versturen? En dan bedoel ik mocht het bij een rechter terecht komen. Uiteraard begrijp ik dat het beter is, maar is daar jurisprudentie over?
 9. Dank voor jullie meedenken. Ik leg alles vast wat ik nu doe en brieven gaan alleen nog maar aangetekend. De aangetekende brief is ondertekend door iemand met zijn achternaam. Aan de andere kant heb ik laatst een pakketje aangenomen voor iemand die toch echt persoonlijk moest tekenen met legitimatie. De postbezorger zei echter dat het zo ook wel goed was... Het is een 45 jarige man met gezin, van Ghanese komaf. Hij werkt al enkele jaren voor mij naar redelijke tevredenheid. We hebben verder nooit iets als dit met hem gehad. Voordat hij niet meer bereikbaar was is hij maar 4 dagen ziek geweest. Toen heb ik hem gesproken waarbij hij aangaf weer beter te zijn, maar niet terug te willen naar het werk dat hij op dat moment tijdelijk deed. Bij beide bezoeken ook bij buren aangebeld, maar helaas niemand aanwezig.
 10. De hersteldmelding heb ik inderdaad reeds bevestigd in de aangetekende brief. Maar hoe moet ik de bevestiging zien dat hij bij 4 weken uit dienst nog steeds hersteld is? Uiteraard.
 11. In mijn ogen speelt ziekte inderdaad niet. Tenzij werknemer een spelletje wil spelen en ontkent zich beter te hebben gemeld. Werknemer was nog niet aangemeld bij de arbo-dienst omdat hij nog maar enkele dagen ziek was. Ik denk dat ik voor de volgende insteek ga: Ik roep werknemer op bij een bepaald werk om een vaste tijd. Mocht hij niet komen opdagen dan beschouw ik dat als werkweigering met ontslag op staande voet tot gevolg. Dit kondig ik ook reeds aan in de oproep. Mocht werknemer dan geen bezwaar maken/in beroep gaan heb ik mazzel. Als dat wel gebeurt heb ik pech en betaal ik een ontslagvergoeding. Dat is wellicht goedkoper dan een advocaat en via de normale weg bij een rechter ontslag aanvragen. @Norbert: hoe moet ik een nacontrole bij ziek uit dienst zien? Werknemer op laten roepen door de arbo-dienst?
 12. Een werknemer van mij (parttime, 2 uur per dag, contract onbepaalde tijd, geen proeftijd meer) heeft zich enkele weken geleden ziek gemeld. De week erna sprak ik hem op maandag waarbij hij aangaf niet meer ziek te zijn, maar ook niet meer terug te willen naar het werk dat hij tot op dat moment deed. Hij vroeg mij vrij tot de woensdag van diezelfde week. Die dag zou hij mij laten weten wat hij zou doen. Dat is nu 2 weken geleden. Sindsdien heb ik niets meer vernomen. Hij reageert niet op telefoontjes, voicemail, whatsapp, aangetekende brief en 2x een bezoek aan zijn huis waarbij er niemand aanwezig was. Hij krijgt ook geen salaris nu omdat hij niet werkt en ook geen vakantietegoed meer heeft. Dit is bij hem nooit eerder gebeurd. Ik was altijd redelijk tevreden over hem. Ontslag op staande voet is geen optie in mijn ogen omdat ik dat niet meer onverwijld kan aanzeggen. Klopt het dat de volgende stap een gang naar de rechter zou zijn met het verzoek om de arbeidsovereenkomst te ontbinden? Zo ja, maak ik kans van slagen? Grt, Bart
 13. Het werd een erg ingewikkelde constructie dus ik begin er niet aan. De opslagruimte zou in mijn bv op de balans komen. Dat zou dan minimaal 10 jaar moeten omdat ik anders geen recht heb op btw aftrek. Mocht ik de opslagruimte dan naar prive over willen brengen moet ik afrekenen over de eventuele winst (verschil aanbouwkosten t.o.v. waarde op dat moment). Geen toilet is inderdaad geen issue omdat het een opslagruimte betreft. Dank voor het meedenken allen.
 14. Ok bedankt voor je reactie. Ik zet de vraag ook even uit bij mijn fiscalist. Zijn reactie zet ik hier nog even bij. Wellicht dat iemand er iets aan heeft.
 15. Bedankt voor de snelle reactie. Omgevingsvergunning is geregeld en de grondeigenaar is inderdaad akkoord :) Dan heb ik nog drie vragen: 1. WOZ zal inderdaad niet apart komen voor de opslagruimte, maar als één geheel voor het hele huis. Is er regelgeving hoe zo een WOZ dan gesplitst moeten worden of moet een makelaar daar iets over roepen? 2. Is het geen probleem dat de opslagruimte geen eigen toilet heeft en vanuit de woning bereikbaar is en dus niet een volledig afgescheiden ruimte is? 3. Het voordeel zit hem m.i. in de btw die de bv terugkrijgt over de bouw en het uitstellen van belastingbetaling over het bedrag dat de bv betaalt voor de bouw ipv ik privé. Zeker omdat we hier nog jaren blijven wonen. Of zie ik dat niet goed?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept