Peteroff

Newbee
  • Aantal berichten

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Zutphen
  • Telefoonnummer
    024- 3010206
  • Branche
    Financiering & bankwezen
  • Branche 2
    ICT/ internet
  • Branche 3
    30
  • Websiteadres

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    Verbindend zijn, ondernemende geest hebben, open scope of mind, zakelijk, integer en recht door zee.
  • Mijn mening over innovatie
    Innovatie is belangrijk. De wereld heeft grote behoefte aan innovators. Een innovatie is het vliegwiel van een betere wereld voor de volgende generatie en helpt de huidige ondernemer aan meer werkplezier en niet onbelangrijk: meer opbrengsten.
  • Mijn mening over ondernemerschap
    Ondernemers zijn de motor van de economie, nemen verantwoord risico en innoveren. Uitglijden en weer opstaan hoort bij dit vak. Zonder ondernemers geen maatschappij.

Peteroff's trofeeën

  1. Oké. Bedankt. Blijf wel met wat vragen zitten, maar die zal ik door het lezen van dit forum proberen op te lossen. Dank voor alle moeite !
  2. Beste HL-genoten, Ik heb een holding en een werk-BV (organisatieadvies). Van de holding ben ik 100% aandeelhouder. Nu ben ik van plan om samen met mijn vrouw een horecabedrijf op te richten. We stoeien nog even met de rechtsvorm, maar een nieuwe BV onder de holding lijkt een logische keuze. Mijn partner wil natuurlijk ook op papier 50% van het horecabedrijf. De nieuw op te richten BV daartoe lijkt me dan onder de holding te vallen (= holding is 100% eigenaar). Nu overweeg ik haar gewoon 50% aandelen van de holding te geven. Dat ze daarmee ook invloed heeft op mijn organisatieadviesbureau maakt me niet uit. Zo lijkt het opgelost toch ? Vragen: 1) Mijn partner wordt hierdoor DGA, dus aangeslagen voor LB op basis van DGA-loon (44K) ? 2) Kan ik haar eigenlijk, terwijl ze dan DGA is, ook gewoon op de loonlijst zetten van de nieuwe werk-BV of is dat niet mogelijk. Zo ja, dan neem ik aan dat het DGA-loon verrekend kan worden met het loon uit de werk-BV (klopt deze aanname ?). 3) Zijn er slimmere manieren om mijn partner in het bedrijf te brengen ? 4) Een VOF voor die horecaformule terwijl er ook BV's zijn leek mee een vreemde constructie. Fiscaal zou een startup horecaformule meer voordeel hebben bij een eenmanszaak/VOF. Ik vind de risico's echter behoorlijk en kies dan liever voor een BV (ook niet zaligmakend natuurlijk). Zienswijzen ? Hoop dat ik zo heldere vragen heb gesteld. Ik kwam de antwoorden niet voldoende specifiek tegen in de eerste pakweg 30 onderwerpen van dit forum........ Wél heel veel andere interessante weetjes ! Gijs
  3. Hoi Teatender, Dank voor je tips ! Die stel ik zeer op prijs. Die borrel is voorzien, maar special bier en goede wijn was een twijfelpunt. Het past niet zo goed bij het pedagogische aspect, maar des te meer bij het rendabele aspect ;-) Dat zien we ook, vandaar dat we het toch gaan doen. Als je nog meer tips hebt, wees welkom !
  4. Hoi Adries en Wouter, Heel erg bedankt voor jullie antwoorden. Mijn reactie is beschamend laat, excuus daarvoor. Intussen heb ik met jullie antwoorden veel rekenwerk verricht en kan ik jullie melden dat we concreet met zowel een bank als een verhuurder in gesprek zijn. Spannende tijden voor ons ;-) Groeten, Gijs
  5. Beste mede-forumleden, In Gelderland wil ik ergens een soort van lunchroom openen. Niet een traditionele, maar eentje die veel meer richting "duurzaam en verantwoord" gaat én ook een concept biedt voor (kleine) kinderen waar gewone horecagelegenheden weinig tot geen ruimte voor bieden. In 2003 heb ik een grotere speciaalzaak gehad in voeding (345 vvo) en de jaren daarvoor was ik betrokken als adviseur van diverse winkels. Ik bedoel te zeggen dat ik wel wat begrijp van economische exploitatieplannen, investeringsbegrotingen, balansen en zekerheden & liquiditeitsberekeningen etc. Graag zet ik mijn kennis in op dit forum, maar nu heb ik een vraag waar ik geen antwoord op heb ;-) Ik loop eerlijk gezegd een beetje stroef door de exploitatiebegroting van de voorgenomen horecavestiging. Dat komt omdat ik het lastig vind marges in te schatten en natuurlijk de bezetting van het aantal stoelen (ik bedoel dus gewoon de betalende bezoeker). Het gaat om BVO van 2x 175 m2. Netto pakweg 2x 150 m2 VVO. Prima locatie, relatief hoge huur (bijna 4K/mnd). Als foodspeciaalzaken-man ben ik gewend aan bruto marges van ongeveer 28 a 29%. Ik hoop dat die in de lunchroomsector wel wat hoger liggen, want anders wordt het wat rentabiliteit betreft een erg krap verhaal. Vandaar de volgende vragen: - Wie durft een beetje betrouwbaar margecijfer te geven voor drank (geen alcohol !) en luxe belegde broodjes ? - Is er een vuistregel voor de investering per m2 (netto of bruto meters ?) in dit soort horeca ? - Klopt het dat de huur ongeveer 10% van de omzet "mag" bedragen (op deze site gevonden) ? - Is er bij benadering een bezettingsgetal "per stoel" te noemen ? - Is er bij benadering iets te roepen over het aantal betalende bezoekers per moment (dus doorlopend aantal bezoekers, uitgaande van optimale omstandigheden, ligging winkel en normale openingstijden etc) ? - Zijn er mensen met ervaring in het opzetten van een horeca/lunchroom gelegenheid die zich richt op een nice / specifieke doelgroep in de markt ? - Zijn er mensen met ervaring met bovenstaande vraag gecombineerd met kleine detailhandel / take it easy producten voor forensen en passanten ? - Volgens Rabobank is de gemiddelde besteding euro 6,50 in een lunchroom, reëel ? - Überhaupt kengetallen ? Verzuim, derving, loon (10,50 p/u bediening ?), bezettingsgraad personeel versus stoelen, etc etc Uiteraard heb ik al aardig wat in dit forum gezocht. Mogelijk heb ik zagen gemist, op voorhand excuus. De Rabobank Kennisapp geeft veel inzichten en diverse site's, bijvoorbeeld Start Horeca, ook. Niettemin hoop ik op jullie antwoorden recht uit het hart van de branche ;-) Dank je wel ! Gijs
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.