Jump to content

P2000

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Als deze zaak voor de rechter komt dan maak je zoals gezegd een redelijke kans om buiten het bereik van het beding uit te blijven. Maar als je helemaal op safe wilt spelen dan is het het beste om het hoofd voorlopig onder het maaiveld te houden. Uitschrijven zou wellicht niet heel zinvol zijn omdat toch zichtbaar blijft dat er een inschrijving is geweest. Advies is om vooral niet te profileren naar potentiele klanten. Oke bedankt, ga er rekening mee houden.
 2. Strikt genomen volgt uit het woord vestigen dat inschrijving bij de Kvk wel onder het beding valt. Er is mij echter een uitspraak bekend inzake een soortgelijke tekst van het concurrentiebeding, die eerst door de rechter beperkt wordt en vervolgens wordt bepaald dat alleen een inschrijving niet onder dit beding valt: bron Zoals wel vaker is deze uitspraak niet 100% toepasbaar op jouw situatie, maar je kunt wel afleiden dat de inschrijving bij de KvK niet zonder meer een handeling is die onder het beding valt. Wat wel heel duidelijk uit de rechtspraak naar voren komt, is dat wanneer je benaderbaar bent voor klanten en dit concurrerende handelingen kan veroorzaken, dit wel onder het concurrentiebeding valt. Let dus op met websites en dergelijke! Bedankt voor je reactie. Ik heb letterlijk niets online staan, geen product website, geen bedrijfswebsite. Dus los van de Kvk-database zou je niet kunnen weten dat ik uberhaupt een bedrijf 'heb'. Maargoed, het zal een grijs gebied blijven al heb ik wel deze pagina gevonden: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBARN:2011:BQ9168 Met dank aan 'Rechtsbuiten' op het kvk-forum. Overigens, gezien ik al ingeschreven sta nu, en ik op safe wil spelen, wat is mijn beste keus? Is het juridisch zinvol om mijzelf uit te schrijven, en zodra het concurrentiebeding afloopt weer opnieuw in te schrijven, desnoods met andere naam?
 3. Levert beslist geen zekerheid om oplichting te voorkomen... Succes en groet, Hans Klopt, maar nog wel de moeite waard in het process.
 4. De overduidelijke, het kvk nummer controleren. Ook het adres van de onderneming kan nog wel eens gelinkt zijn aan (voorgaande) oplichtingspraktijken. De bedrijfsnaam/website kan veranderen, maar het adres is vaak nog hetzelfde. Dus het adres googlen is geen slecht idee bij onzekerheid.
 5. Het kernfragment uit het beding. Overigens, het idee om mijn nieuwe onderneming aan mijn ex-werkgever voor te leggen zie ik niet zitten, gezien ik hier niets positiefs uit zie komen, zowel juridisch als qua reactie. Tevens wil ik benadrukken dat ik wel degelijk een (toekomstige) concurrent ben, ondanks dat ik me op een ander segment van de markt richt. Mijn oude werkgever zat qua klantenkring voornamelijk op enterprise niveau, waarbij ik me op het MKB richt.
 6. Bedankt voor de reacties. Ik heb dan nog een vraag, waarvan ik verwacht dat het antwoord is 'hangt er vanaf', maar misschien dat jullie mij wat inzicht kunnen geven. Een eigen bedrijf starten (mbt een concurrentiebeding) is anders dan bij een andere werkgever in dienst gaan in de zin dat er niet een duidelijke nieuwe 'in dienst treed datum' is. Zo heb ik mijzelf nu wel al bij de kvk ingeschreven om zo als bedrijf inkopen te kunnen doen (voor de onderzoeks/ontwikkel fase), maar door een lange productontwikkeling kan ik pas over een jaar het product daadwerkelijk lanceren, en voor het publiek beschikbaar stellen (als het beding dus verlopen is). Dus in dit scenario van een 1 jarig beding, is het dan correct om te zeggen dat ik pas mijn eigen product 1 jaar later mag lanceren/beginnen met verkoop. Of valt zelfs de kvk-inschrijving hier ook onder en moet ik hier ook mee wachten/weer uitschrijven. (Een kvk inschrijving opzich is natuurlijk geen concurrentie zolang er geen verkoop achter zit naar mijn logica)
 7. Hi, Mogelijk dat dit geen fout is maar voor het geval dat...je hebt bij de H3 van 'Meest verkocht' een haakje teveel. > (ipv ). Weet niet zeker of dat de bedoeling is. Groet.
 8. Beste HL, Ik heb recentelijk ontslag genomen bij mijn werkgever om mijn eigen bedrijf te starten, echter heb ik een vraag over het concurrentiebeding. Mijn plan met mijn eigen bedrijf is om in de zelfde branche producten te ontwikkelen, niet direct concurrerend (ander markt segment). Ik heb toen ik in dienst kwam bij mijn ex-werkgever een concurrentiebeding ondertekent dat mij verbied in de zelfde branche aan de slag te gaan (op wat voor manier dan ook). Dit beding verloopt na 1 jaar vanaf uit dienst treden. Nu is mijn vraag, stel ik begin wel eerder (voordat het jaar afloopt), zeg na 6 maanden vanaf uit dienst treden, echter komt mijn oude werkgever hier pas 2 jaar later achter. Kan hij dan met terug werkende kracht nog een claim/rechtzaak beginnen? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept