Jump to content

pcdesk

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • Gender
  Male
 • Address
  Myrthaplein 4, Hooge Mierde, 5095DZ, Netherlands
 • First name
  Kees
 • Last name
  Fister
 • Company or organization name
  PC Desk
 • Website address

Company info

 • Location
  Hooge Mierde
 • Phone number
  013-5905929
 • Branch
  Industrie & bouw
 • Branch 2
  Intellectueel eigendom
 • Website address
 1. Deze en andere grafieken zijn te vinden op: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken
 2. We gaan in ieder geval de goede kant op. De grafiek van faillissementen zal er wel wat anders uitzien.
 3. Discussie rond de corona app is hierbij ook weer beëindigd. 'Developers who create contact tracing apps using a joint technology from Apple and Google will not be able to track the location of users' Voor wie geïnteresseerd is in de details: https://www.techrepublic.com/article/apple-and-google-to-prevent-contact-tracing-apps-from-tracking-your-location/?ftag=TREae06245&bhid=22023897004061790622429936371131&mid=12824408&cid=712259257
 4. Dat zou kunnen betekenen dat we met zijn allen er voor moeten zorgen dat eventuele verspreiding tot een minimum beperkt blijft. Niet elke beroepsgroep kan op 1,5 mtr werken. Er zijn echter veel beroepsgroepen waar dat wel kan. Wanneer mensen - deels - van huis uit werken, levert dit veel voordelen op. Waar blijven de (overheids)maatregelen om dit te stimuleren? Ik mis hier een middellange en lange termijn visie van zowel overheid als bedrijfsleven.
 5. Na vele jaren van verzet en bezwaren tegen het thuiswerken, blijkt nu dat het ineens wel kan. Gevolg is: minder files, uitgerust aan het werk gaan (wie dagelijks 4 uur file rijdt, weet wat ik bedoel) Geen meer maar minder asfalt, minder CO2 uitstoot, etc. Dit zal niet voor iedereen een oplossing betekenen, maar aan de effecten hoeven we niet meer te twijfelen. Die zien we nu dagelijks. Maak dit ook nog een keer fiscaal aantrekkelijk, in plaats van straffen door middel van een kilometerheffing. Welke politieke partij die het beste voor heeft met het milieu en de mens,
 6. Goed plan! Ik hoop van harte dat dit een 'lesson learned' wordt mbt de besmettelijkheid van griepvirussen. Gelukkig hoor ik bij steeds meer bedrijven dat werknemers die hoesten, proesten en koorts hebben, gevraagd worden thuis te blijven. Scheelt ook nog een keer een hoop ziekteverzuim.
 7. PwC CFO survey: More layoffs anticipated and more people will work remotely permanently. Massale ontslagen zijn in de USA al aan de gang en wordt thuiswerken als het kan de nieuwe norm (of verplichting?) Lees meer in het onderstaande artikel: https://www.techrepublic.com/article/pwc-cfo-survey-more-layoffs-anticipated-and-more-people-will-work-remotely-permanently/?ftag=TRE684d531&bhid=22023897004061790622429936371131&mid=12809958&cid=712259257
 8. Vandaar die jaarlijkse griepprik die enthousiast door de overheid wordt gepromoot. Dat is nou bepaald geen geruststellend vooruitzicht voor de ondernemer!
 9. Rest de vraag; wie verspreidt de angst? Onderstaand een link naar interessant (zondagochtend) leesvoer. https://medium.com/@StefanNoordhoek/cov-19-ongekend-corona-killervirus-of-vooral-ongekende-paniek-1864865605c0
 10. Zo is het maar net. Wordt het inmiddels niet tijd voor een ander topic; Hoe overleef ik met mijn bedrijf deze crisis? Wat heb je gedaan en wat werkt wel en niet? Ik ben heel benieuwd naar de reacties.
 11. De eerste vraag is eigenlijk; Wie kan er straks nog belasting betalen. Een kale kip... enz.
 12. De vraag is: Wie heeft er binnenkort nog geld om belasting betalen
 13. Dat klopt helemaal! Hij gaat zelfs 'omscholen'. Zie onderstaand bericht. In november 2018 werd bekend dat Klaas Knot op termijn voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zal worden. Toch mooi als je je toekomst zo ver van tevoren kunt uitstippelen.
 14. Was dat nu maar echt waar. In mijn omgeving ken ik niemand die tegen het afschaffen van het referendum was of ondersteunen van grote bedrijven zodat de CEO weer een dikke bonus kan ontvangen. Om maar een paar kleine dingen te noemen.
 15. Die 'goede' bedoelingen ging ik ook van uit. Maar als je de uitspraken van een minister en een vz van de DNB leest, begin ik toch wel te twijfelen. Als je nu pas begint met een soort van 'economisch team aan het Outbreak Management Team toe te voegen, ben je wat mij betreft rijkelijk laat. Ik geef Annemarie van Gaal 100% gelijk; het is al jarenlang tijd voor meer deskundigheid binnen de regering.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept