Jump to content

Top90

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Company info

 • Location
  Puttershoek
 1. Wat is dan een realistisch salaris volgens u? En een reële winst/bonusregeling?
 2. Ik ben bereid risico's te nemen, maar niet onnodig. En onnodig bedoel ik, dat ik gewoon alles goed doordacht wil hebben. Snap zeker wat jullie bedoelen en dat klopt ook dat ik ook zo over kom. Maar ik wil gewoon niks over het hoofd zien en ben zelf geen juridisch of financieel specialist. Aan beide constructies zitten risico's, de 1 meer financieel, de 1 meer wat vrijheid/zeggenschap betreft Optie 1: BV opzetten samen met mijn baas waarin we gelijken zijn qua aandelen etc. - Gaan ondernemen - Evenveel zeggenschap (denk ik?) - minder financiële zekerheden zoals sociale voorzieningen - geen regelingen zoals je miss als werknemer hebt - maar wel het profijt van het huidige klantenbestand van mijn baas en dus bijbehorend werk - stop mijn kennis en contacten in iets wat gedeeltelijk van mij is - meer 'rompslomp' qua papierwinkel - meer mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en ontplooien in alle facetten die mij ook aanspreken Optie 2: Commercieel directeur worden van E tak, met winstdeling. - Minder zeggenschap (gok ik, maar ligt eraan hoe baas erin staat ook denk ik) - Financieel meer zekerheid - Ook het profijt van klantenbestand van mijn baas en bijbehorend werk - stop mijn kennis en contacten en iets wat niet van mij is, als de bv uiteindelijk heel goed loopt kan dit zonde zijn - wel sociale regelingen/zekerheden Optie 3: stichting administratiekantoor waarin deel van aandelen BV worden ondergebracht - deze constructie is mij niet zo bekend dus kan de voor en nadelen en wezenlijke verschillen niet zo opnoemen eigenlijk. Optie 4: BV volledig alleen opzetten, en is er dan nog een constructie mogelijk waarin mijn baas en ik nog committeren naar elkaar wat werkgelegenheid betreft. Ik denk miss met aandelen?
 3. De financiële vraag was misschien kort door de bocht. Qua wensen en 'dromen' wil ik heel graag ondernemen. Het is niet dat het puur om het geld gaat en dat ik perce meer wil verdienen in de 1 of andere situatie. Dat heb ik misschien verkeerd geformuleerd. Want ik ben ook bereid zelf geld in te leggen. Heb eventueel 20 a 30.000 kapitaal/reserves beschikbaar. Maar ik bedoel eigenlijk meer financieel en juridisch aspect betreft wat zijn de valkuilen van het feit dit samen met iemand te doen? Ik heb zelf zoveel ideeën en ambitie om meer te doen dan ik nu doe. Ik vind het bedrijf waar ik werk heel leuk, leuke contacten. Heb al eerder de mogelijkheid gehad om voor mezelf te beginnen maar had toen simpelweg de financiële situatie er niet voor. Maar goed, nu heeft mijn baas dit idee dus opgebracht. Om een E tak op te zetten met mij als leiding van die tak. Bij mij komt nu alleen heel erg het ondernemen verhaal weer naar boven. Verantwoording, regelen, ondernemen, vrijheid, mijn ideeën uit kunnen voeren... het trekt mij gewoon erg aan maar ik ben juridisch en financieel nog niet zo onderlegd om te bepalen wat de wijze constructie is om het op te starten. Ik wil mijn hersenspinsels graag bespreken met mijn baas, hoe hij hier tegenover staat maar ik wil niet onbeslagen ten ijs komen. Stel dat mijn baas 60 procent en ik 40 procent aandelen heb dan hou ik wel sociale zekerheid? Alleen minder zeggenschap en minder winstdeling? Bij 50/50 in de bv zijn we gelijk aan elkaar maar geen sociale zekerheid. En als ik meer dan 50% heb, heb ik dan meer zeggenschap? Of kan je dit buiten aandelen ook contractueel vastleggen of zijn de procenten aandelen altijd doorslaggevend?
 4. Wat winstdeling betreft, wat is normaal als commercieel directeur? Ik heb het vertrouwen erin namelijk dat het met de tijd een 'succesvol' bedrijf wordt met bijbehorende winst. En ik kan natuurlijk als commercieel directeur al mijn kennis en ziel en zaligheid erin stoppen. Maar is dat niet zonde als het straks echt goed loopt? De 2 door jou genoemde constructies zijn de 2 opties die er zijn. Tot hoeveel procent aandelen behoud je de sociale regelingen nog zoals ww e.d.? Wat financieel een betere keus is, is zo snel niet te zeggen zeker? (Een eventuele inleg voor startkapitaal van mezelf niet meegerekend voor het makkelijke)
 5. Omdat mijn werkgever ook een enorm klantenbestand heeft die nu vooral bouwgerelateerd werk geven. Nu komen zij er soms achter dat er ook E te halen valt. Het leek mij een goede stabiele basis, onze kennis en contacten samen. Als mijn werkgever een klus krijgt met bouw kunnen we als we dit uitbreiden dus ook wat elektra betreft zelf gaan uitvoeren. En buiten dat, werk ik er ook met plezier. En mijn werkgever heeft het nu zelf voorgesteld, een elektra tak opzetten. Maar ik vraag me af, wat een wijze constructie is. En welke mogelijkheden er dus zijn.
 6. Goedenavond, Graag krijg ik feedback en advies over het volgende: Momenteel ben ik werkzaam binnen een goedlopende BV. Hier ben ik momenteel werkzaam binnen de aannemerij, bouwgerelateerd als projectleider. Mijn expertise is alleen de E wereld, oftewel elektra. Hier heb ik al wat werk uit gekregen en ook acquisitie op gedaan. Gezien het huidige klantenbestand van de BV waarin ik in werkzaam ben en mijn eigen contacten in deze wereld, valt hier meer in te verdienen. Momenteel zijn er al te weinig mensen werkzaam bij of via ons die het elektra gerelateerde werk kunnen uitvoeren. In het bedrijf willen ze heel graag met mij verder en zien ze het zitten met mij en willen ze dus een E tak opzetten binnen/onder de huidige BV. Dat mijn baas dit ziet zitten met mij, is natuurlijk heel fijn. Hij is zelfs al in gesprek geweest met de boekhouder hoe dit ingevuld kan worden. Nu vraag ik me alleen af hoe ik dit in moet vullen omdat ik veel van mijn eigen expertise en vooral contacten zal inbrengen in het bedrijf. Het risico dat er best wat winst gemaakt zal worden als dit loopt is heel groot. Zal ik als afdelingsmanager (ik geef het even een naam) van de E tak aan de slag gaan? Of is er misschien een andere constructie mogelijk? Kan ik misschien samen met mijn baas een aparte registratie bij KVK aangaan? Ik heb de beschikking over eigen kapitaal ook om eventueel in te leggen. En zit wat risico's betreft prive in een situatie waar ik wel wat in kan 'riskeren'. Wat is een wijze en financieel gunstige constructie voor mij? Ook gezien de potentiële winst. In loondienst blijven? Samen iets opstarten? (welke vorm?) Eigen geld inleggen? Gedeelte vd aandelen ja/nee? Als er wat onduidelijkheden zijn om dit te beantwoorden hoor ik het graag. Wie helpt mij en kan adviseren. Bedankt alvast!
 7. Is alleen een uitgebreid bestandje van excel voldoende? Dat ik per maand alle dagen neerzet die ik gewerkt heb, de totale uren per dag en dan een omschrijving van wat voor werkzaamheden?
 8. Ik heb eigenlijk alleen de laatste 2 maanden alles bijgehouden. Globaal in de agenda wat ik gedaan heb en hoe lang ongeveer.
 9. Beste forummers op higherlevel :) Ik zit met het volgende. Vanaf begin augustus sta ik ingeschreven bij het KVK als eenmanszaak. Nu weet ik van het urencriterium. heb er eindeloos over gelezen. Ik heb nu een bruto omzet van €10000. Ik heb geen normale baan in loondienst.. Zit in de opting in waarbij ik tienduizenden euro s per jaar kan verdienen/verdien, met mijn jaaropgaves en salarisstrookjes kan ik aannemelijk maken dat ik hier zeer weinig mee bezig ben geweest om dat te verdienen. Enkel een paar avonden/dagdelen per week. Nu heb ik eigenlijk wel heel veel tijd in de eenmanszaak gestoken al vanaf april met uitzoeken, kennis vergaren etc. En later met offertes maken, werk zoeken, mailen, bezoeken voor de offertes, etc etc etc. van alles. Nu heb ik eigenlijk niet alles genoeg en gedetailleerd bij gehouden. Wat zijn de dingen waar ik rekening mee moet houden met de inkomsten belasting? Ik twijfel over het urencriterium ook, of ik die aan geef. Heb er echt wel heel veel tijd in gestoken. Sommige weken wel hele dagen, savonds laat, allerlei werkzaamheden, Internet, bellen, opruimen, etc etc. Beetje lang warrig verhaal. Voel me ook warrig door alle info haha. Als je mijn vraag niet snapt, of je andere vragen hebt. vraag raak en ik hoop dat iemand me kan helpen. Groetjes
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept