Jump to content

Ivo123

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. mmint, dank! Dat lijkt me ook het eenvoudigst idd. Dit is verder niet in het nadeel van het cateringbedrijf?
  2. Beste forumleden, Graag jullie hulp bij een vraag over het ontvangen van commissie. Ik verhuur een ruimte en heb commissie afspraken gemaakt met een cateringbedrijf. Als het cateringbedrijf via mij de catering kan verzorgen voor een huurder, ontvang ik 10% commissie. De manier van factureren is als volgt: ik ontvang de factuur van het cateringbedrijf en breng deze kosten in rekening bij de huurder (de afnemende partij), tegelijk met evt. andere kosten. Hoe kan ik de verrekening tussen mij en de cateraar het beste regelen? Kan de cateraar een korting verrekenen op zijn factuur ter hoogte van de commissie? Of dien ik zelf nog een factuur uit te sturen voor alleen de commissie? En geldt het 21% BTW-tarief of het verlaagde 9%-tarief ivm horeca?
  3. Hallo leden, Ik heb een vraag over het boeken van de verkoop van een deelneming die op je balans staat. Zag namelijk iets geks op een resultatenrekening en ik vroeg me af of dit wel klopt. Stel je hebt een deelneming op de balans staan à EUR 100.000 per 31/12/2013 (gewaardeerd op basis van fair value). In 2014 verkoop je de deelneming voor nagenoeg EUR 100.000. Ik verwacht dan een boeking: Bank: EUR 100.000 Deelneming: EUR 100.000 Maar op de resultatenrekening zie ik simpel gezegd het volgende staan: Bedrijfsopbrengst: EUR 100.000 Kosten: EUR 80.000 Winst: EUR 20.000 Zou in dit voorbeeld de bedrijfsopbrengst in de resultatenrekening niet op nul moeten staan? Hoop dat iemand hier meer over kan zeggen. Alvast bedankt.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept