awinius

Junior
  • Aantal berichten

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

awinius's trofeeën

  1. nieuwegein / utrecht was alleen ter indicatie in het gebied waar ik zelf woon. Mijn huidige zoekveld loopt vanaf bodegraven tot geldermalsen tot vinkeveen en de bilt ongeveer. Ik hoef zeker niet in utrecht / nieuwegein te zitten. Tuurlijk dichterbij huis is altijd prettiger want reistijd is verloren tijd. En op het moment is het een volle agenda ja, maar of ik nu vanuit huis meerdere avonden en het weekend werk of vanaf een winkel/bedrijfs locatie. Personeel is nog zeker geen optie, samenwerking met een aantal andere winkeliers is er al omdat zoals eerder gemeld ik nu dus (duur) inkoop bij feitelijk concurrenten. Het is ook niet mijn intentie om nog jaren deze dubbele uren te gaan draaien. En ik heb 1 hele simpele statement, mijn bedrijf dus ik bepaal. Inmiddels heb ik genoeg importeurs al laten merken dat ik niet bang voor creatieve constructies en dat er in overleg genoeg mogelijk is waaronder dus deze stap naar een eigen pand. Feitelijk zou de beste oplossing een bedrijfspand zijn met toestemming voor detailhandel. Echter is die kans vrijwel 0 of ga je echt in grijze gebieden zitten met de gemeente waar er al genoeg hun vingers aan hebben gebrand. Het probleem met inkopen via niet officiele kanalen (grijze import) is dat het niet direct verboden is maar uiteindelijk ga je wel juridische procedures krijgen. De nederlandse importeur van een merk waar ik redelijk wat van verkoop steekt helaas zijn kop in het zand ondanks gemaakte afspraken uit het verleden en het volledig nakomen van deze afspraken vanaf mijn kant. Er loopt nu een 2de parallel weg via de belgische importeur die wel graag wilt leveren en bot gezegd zal mij het een zorg zijn wie het levert als het maar goed gebeurt en betrouwbaar is naast uiteraard een goede prijs. Wat betreft wonen en werken op 1 locatie, helaas heb ik niet de intentie om zelf al gelijk te gaan verhuizen ik heb net alles hier praktisch opgebouwd en heb alles tot mijn beschikking wat ik prive wil hebben. Feitelijk zou ik zelfs hier een winkel kunnen starten. Zei het niet dat het niet mag van de gemeente en dat het veel overlast geeft voor de buurt waardoor het niet wenselijk is. Buitenruimte waar je echt kan rijden en alles zou een pre zijn maar helaas worden die vierkante meters ook gewoon doorbelast en dat is met mijn starters budget niet echt de meest verstandige optie.
  2. @Bazzio, De huidige bezichtigingen zijn ook meer naar buiten gebieden en daar is voor mijn doelgroep ook niets mis mee. @Joost Rietveld Het punt is dat een groot deel ook gebaseerd is op een stuk klanten service. Daarnaast zit ik met het feit dat een fabrikant er problemen mee heeft dat ik spullen bij winkels uit duitsland haal en naar de nederlandse markt breng. Dit begint juridische vormen aan te nemen en wil ik voor zijn. Ook heb ik nu regelmatig problemen met aanvoer van spullen omdat er geen winkelpand is. Helaas is de huidige branche nogal ouderwets daarin en totaal niet meewerkend. Laat ik het kort zeggen ik heb al tegen heel wat zere benen aan getrapt de afgelopen maanden om wat te weeg te brengen in die markt. Aan de klanten kant heb ik dat meer dan goed gedaan, aan de importeurs / leveranciers kant juist niet maar de inkomsten zijn dekkend om een winkelpand te verantwoorden nog los van de meerwaarde. De geschatte kosten van het huren van een winkelpand zijn minder dan 10% van de omzet op dit moment, vermoedelijk zelfs al minder dan 5%. Het grotere probleem is meer de investering die nodig is om de winkel te vullen met producten dan de vaste kosten in de maand. Ik heb nu op dit moment al bijna 50% van mijn omzet gedraaid die ik in mijn eerste jaar (2015) heb gedraaid. Een bedrijfsruimte is daarnaast in deze regio is maar een fractie goedkoper als een winkelruimte. Dus als ik al ga voor het huren van een ruimte zal dat een winkelfunctie moeten hebben. De andere optie is dat ik nog meer zere benen ga veroorzaken bij importeurs en ik weet niet of dat nog wenselijk is. *Bedragen wil ik niet al teveel open kaart in spelen omdat ik daar niet direct de noodzaak van inzie. Maar ik ben uitgegaan van een winkelhuur met de overige kosten meegerekend van ca. 800 euro excl. btw. per maand
  3. Hallo Bazzio, Bedankt voor je reactie. Het open kunnen tot 22:00 zou voor mij prima zijn, ik zit in de hobby artikelen dus 90% van mijn klanten werkt op de dag ook gewoon en komt eigenlijk nu altijd al in de avond of weekend langs. De zondagen zijn mij bekend dat is wat beperkter maar geen ramp. Een overdekt centrum is voor mij zeker niet handig want die sluiten vaak vroeger en hebben reguliere openingstijden. Ik zal voor administratie of productie soms ook wat langer doormoeten dan de openings tijden van de winkel. Overigens heb ik zitten kijken op sites als ilocate, fundainbusiness, bedrijfspand.com, huurflex en nog veel meer maar een betaalbaar winkelpand vinden valt nog niet mee. 1000 euro in de maand zit je al snel aan heb ik gemerkt. Wel heb ik 2 opties staan waar ik volgende week over ga praten met de makelaars. Of het wat wordt is nog even afwachten. Locatie is iets verder dan dat ik zou willen omdat ik er wel elke dag nog heen en terug van moet rijden. Maar het lijkt erop dat in de regio utrecht / nieuwegein er toch niet zoveel leegstand is als het lijkt. Maar heb ook het idee dat veel niet op internet terug te vinden is. Heb al diverse winkeliers verenigingen aangeschreven in de regio maar behalve dure panden vind ik helaas toch niet heel veel geschikte panden. Dus als iemand de goude tip heeft voor deze regio dan hoor ik dat uiteraard graag! Wel heb ik al gehoord dat er goed te onderhandelen is over de huurprijzen de laatste tijd.
  4. De onderneming groeit hard, ERG hard... Begonnen in februari 2015, maar de webwinkel past eigenlijk al niet meer in het huidige jasje. Ik ben vanuit huis begonnen als veilige start. Echter loopt ik nu bijna over de dozen heen in mijn woning en wil ik ook wel weer wat rust terug in huis. Daarnaast ligt er bij veel importeurs de eis dat er een winkelpand moet zijn voordat hun willen leveren. Aangezien ik nog volop aan het investeren ben en ook mijn baan nog heb naast de webshop ben ik aan het kijken voor een winkelpand om te starten en dan vooral naast mijn huidige baan. Nu loop ik echter tegen 2 dingen aan en helaas zijn de gemeentes dermate traag in reageren dat ik nog altijd geen duidelijkheid heb. Punt 1: De openingstijden. Zoals gezegd wil ik het zeker in het begin voorlopig nog doen naast mijn huidige werk en net als dat ik nu ook al doe in de avonduren van 19:00 - 21:00 of iets in die trand. De winkeltijden wet geeft aan dat het is toegestaan om op werkdagen en zaterdag open te zijn van 6:00 - 22:00 behalve zon en feestdagen. Echter in de praktijk is bijna geen enkele winkel open in de avonduren dus vraag ik mij sterk af of ik de wet wel zo zwart wit mag interpreteren? Of zit er een addertje onder het gras? Punt 2: Bestemmingsplan. In mijn huidige regio zijn heel veel panden nog grijs van kleur wat volgens de legenda inhoud dat er geen duidelijk bestemmingsplan op rust. Hoe moet ik dit dan zien? mag hier alles tot nader orde? Moet er apart een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente? Extra info: Voor mijn doelgroep hoef ik zeker niet in het centrum te zitten aangezien de klanten speciaal naar mij toe komen. Ik ben dus niet afhankelijk van spontane langs lopende klanten. Wel moet het goed bereikbaar zijn met de auto en eventueel het ov. ik ben dan ook op zoek naar een geschikt pand in het midden van het land waar ik een stuk winkel en opslag kwijt kan. En waar ik vooral ook in de avond open kan / terecht kan om bestellingen te verwerken dat is iets wat vaak al niet kan in centrums omdat daar het gebied vaak om 19:00 echt dit gaat en er niemand meer naar binnen kan.
  5. hallo erik, balans noemde ik even als zijnde in dit voorbeeld van de balans die ik zelf had ingebracht. (eventueel verminderd met de afschrijving over meerdere jaren). daarnaast vallen alle overige aftrekpunten ook even onder balans om het niet heel complex te maken in mijn vraagstelling.
  6. Hallo, Dit jaar heb ik voor mijzelf de knoop door gehakt om mijn hobby praktijken te professionaliseren. Nu houdt dit ook in dat ik een boekhouding moet gaan voeren. Na al heel wat lees uurtjes op het internet ben ik wel een hoop wijzer maar loop ik nog tegen een paar dingen aan. Mijn webshop draait op het opencart 2.0 systeem wat gekoppeld wordt met acumulus boekhoudpakket. Hierdoor zou de webshop in de verkoop leidend moeten worden en de verkoop kant aardig moeten afdekken wat administratie betrefd. De inkoop kant loop ik nog wel tegen een paar onduidelijkheden aan. -Momenteel heb ik een redelijke voorraad opgebouwd in de tijd dat ik dit als hobby heb gedaan. Nu mag ik deze inboeken op de balans heb ik begrepen. Echter heb ik daar nog wel een vraag over. Hoe wordt uiteindelijk later bij de jaar afrekening de winst berekend. Wordt dat Omzet - inkoop = Winst - balans = belastbaar inkomen? of zie ik dit verkeerd. -Naast voorraad bezit ik ook een hoop apparatuur specifiek voor deze toepassing. Dit moet ik afschrijven over x aantal jaar maar hoe moet ik dit opvoeren? En hoe zit het met gereedschap dat minder waard is dan 450 euro dagwaarde. -Momenteel ben ik zeer druk met voorbereidingen treffen maar heb ik de registratie nog niet aangevraagd omdat ik eerst alles op orde wil hebben. De kosten die ik nu maak zijn deze later nog wel op te voeren? of is het beter om nu eerst de kvk registratie te laten starten en de boekhouding later op orde te krijgen? -Als ik in acumulus een betaling doe vanuit prive, dan boek ik deze in als inkoopfactuur met de optie dat dit van een andere rekening is betaald. Hoe betaal ik deze betaling weer terug aan mezelf prive om te voorkomen dat mijn betalingen die ik prive voorschiet niet als extra investering in mijn zakelijke rekening terecht te laten komen. Maar ook niet als belastbare opname uit het bedrijf. Naast mijn toekomstige bedrijf werk ik namelijk nog gewoon fulltime. En ik wil proberen die 2 inkomsten bronnen volledig gescheiden te houden dat dit later in de aangifte samen komt begrijp ik. Maar de bedoeling is om de zakelijke rekening te behouden voor de zakelijke kant en de prive voor de prive. Echter zal het in praktijk wel eens voorkomen dat ik prive wat voorschiet of betaal met creditcard (vooral dat laatste is een belangrijk iets). Mag ik in acumulus bijvoorbeeld 2 rekeningen toevoegen (1 van voorgeschoten prive, en 1 van terugbetaald prive. zodat dit later makkelijker tegen mekaar is weg te strepen?)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.