Jump to content

C2000

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. C2000

  Filmidee

  Sorry dat dit topic een duplicaat is van een topic die ik gemaakt heb, maar dat topic kreeg een slotje door een moderator. De reden daarvan is: ik heb het topic in het verkeerde board geplaatst. Dit topic zou misschien wat beter thuishoren in het Off Topic-board. Jullie reacties waren zeer nuttig. Beste Higherlevel-leden, Ik heb een idee voor een film. Ik zou dit idee graag zien uitgroeien tot een langspeelfilm. Ik heb al proberen te filmen en te schrijven voor het verhaal, maar daar slaagde ik er niet echt in. Dus het zou beter zijn als een scenarioschrijver en een crew dat doet voor mij. Welke Belgische of Nederlandse filmstudio is geïnteresseerd in film-ideeën? Ik heb wel eens van iemand gehoord (een kennis) die het idee voor de lol had verstuurden daadwerkelijk een positieve reactie van de filmstudio terug had gekregen. Ik scharrel het geld die daarvoor nodig is met een crowdfunding (bv. Kickstarter) bij elkaar. Ik omschrijf hier wat ik gedaan heb om de film te realiseren: - Ik heb geprobeerd om zelf de scenario te schrijven. - Ik heb informatie opgezocht over het onderwerp van de film (en bijgehouden in een map) - Ik heb de film nagespeeld met mijn neefje en nichtje, respectievelijk 9 en 7 jaar. ...
 2. Een kinderwagen van iemand lenen? De meeste mensen hebben een standaard kinderwagen voor baby's en peuters. Als ik zo'n zou lenen, dan denk ik dat dan te krap zal zijn voor een acteur van ongeveer 7-8 jaar. Ik zou geen piepjonge acteurs kiezen, omdat deze hun rol dan al niet te goed spelen en vaak hun eigen zin doen. Een aangepaste kinderwagen en andere materialen in bruikleen krijgen voor iets anders in ruil lijkt me een goed idee. Dus, het budget van de film mag wel stukken lager. Ik zal voorlopig geen budget aan de film vastplakken. Het budget die ik nu meldde was gewoon een simpele gok hoeveel ik voor de film nodig hou hebben. Ik begin dit weekend met het versturen van de samenvatting van het verhaal naar enkele filmstudio's.
 3. Dat overgebleven geld ga ik doneren aan de ouders van de tweeling.
 4. Ik denk dat ik het doel van de komende Kickstarter-campagne iets lager ga zetten. 3 of 4 miljoen is voldoende, denk ik.
 5. Een 0 teveel? Dat gaat echt dramatisch besparen zijn. Dat is dan 500.000. Bijvoorbeeld:Alles is liefde kostte €3.740.500. Om de film realistisch te laten ogen, moet men bv. kamers namaken met echte meubelen en voorwerpen. De film gaat (zoals je weet) over een gezin die in dezelfde situatie bevindt als het gezin van het gezin van de gehandicapte tweeling. Dat betekent ook dat men aangepaste materialen en meubels moet gebruiken om de film realistisch te laten ogen. Een voorbeeld van een noodzakelijk aangepast middel dat misschien gebruikt moet worden in de film is een aangepaste kinderwagen. Deze kost volgens de ouders van de tweeling 5000 euro. Als het budget van de film €500.000 is en je alleen die aangepaste kinderwagen aankoopt, dan ben je meteen al 1/100 van het budget kwijt. Nee. Maar bekendere acteurs zorgen voor meer bezoekers in de bioscoopzalen etc. Dus, er moeten redelijk bekende acteurs gebruikt worden om indruk te maken op de consument. Als je meer wilt weten over de tweeling: Een van de vele nieuwsartikels Facebookpagina
 6. Winst maken met een film is niet altijd even makkelijk in Nederland. Meestal gebeurt dat dan ook niet. Mijn vraag is dan: wat is het hoofddoel? De film of het geld inzamelen? Het zou zonde zijn om een paar duizend euro op te halen met een filmproductie die het veelvoudige gekost heeft. Dan kun je de tijd en energie die een uitgebreide kickstartercampagne kost beter gebruiken voor het goede doel. Als de film de hoofdzaak is, bereid je dan maar voor op een mogelijk tegenvallend resultaat voor het goede doel. Het is een combinatie van beide factoren. Ik zamel het geld in voor om in de tweeling met een ernstige mentale aandoening. Toen de tweeling 15 maanden oud was, gingen ze achteruit. Ze hebben nu al enkele jaren een mentale leeftijd van een jaar. Er is heel veel onbegrip bij mensen die de situatie niet kennen. In wil het aantal mensen met onbegrip vermijden met een film. De vraag die jullie waarschijnlijk gaan stellen is: Waarom moet dat een film zijn? Het antwoord op die vraag is dat ik opgegroeid ben met de filmwereld. Ik bedacht, tekende en filmde als kind films met bv. mijn huisdieren. Een boek of gedicht is niet voor mij weggelegd. Ik kan kleine stukjes tekst schrijven, maar geen heel boek of gedicht. Je zegt dat je zelf geprobeerd hebt te schrijven en te filmen. Wat heb je dan concreet gedaan? Een middagje naar een leeg scherm gekeken of maanden gewerkt aan een eerste versie die gewoon te slecht was? Ik heb maanden (of zelfs jaren!) gewerkt aan een eerste versie die slecht was. "Het moet een diepgaand verhaal zijn met een of andere achterliggende betekenis en levenslessen." Door 'een of andere' te gebruiken lijkt het net of je het idee ook nog niet helder hebt. Ik heb het idee en een samenvatting van het verhaal. Maar ik heb nog geen heel verhaal voor de film.
 7. Omschrijving van je concept: Beste Higherlevel-leden, Ik heb een idee voor een film. Ik zou dit idee graag zien uitgroeien tot een langspeelfilm. Ik heb al proberen te filmen en te schrijven voor het verhaal, maar daar slaagde ik er niet echt in. Dus het zou beter zijn een scenarioschrijver en de crew dat voor mij. Welke Belgische of Nederlandse filmstudio is geïnteresseerd in film-ideeën? Ik heb wel eens van iemand gehoord (een kennis) die het idee voor de lol had verstuurden daadwerkelijk een positieve reactie van de filmstudio terug had gekregen. Ik scharrel het geld die daarvoor nodig is met een crowdfunding (bv. Kickstarter) bij elkaar. Het doel is €6000.000. Hoe groot is de kans dat ik dit geld bijeen raap? Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: - Ik heb geprobeerd om zelf de scenario te schrijven. - Ik heb informatie opgezocht over het onderwerp van de film (en bijgehouden in een map) - Ik heb de film nagespeeld met mijn neefje en nichtje, respectievelijk 9 en 7 jaar. ... Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Ik wil van het concept een film maken... Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het moet een diepgaand verhaal zijn met een of andere achterliggende betekenis en levenslessen. Een deel van de opbrengst van de film zou naar een tweeling gaan met een ernstige mentale aandoening. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Antwoorden op de vragen. Ook wat moed zou nuttig zijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept