Jump to content

Stre

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 1. Ik denk dat ik een schikking ga voorstellen van €75 (licentiekosten foto) + €500 (gemaakte kosten deurwaarder etc.) om aan de rechter mijn goede wil te tonen. Als de eiser straks inderdaad uren gaat maken kan de foto van €75 mij een fortuin gaan kosten.
 2. Via de email eerst een claim ontvangen, dit was in 2017. De foto was toen al niet meer zichtbaar op de website. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ze over zouden gaan naar een dagvaarding. Ik heb vaker dergelijke emails ontvangen ook vanuit het buitenland en ook voor foto's die eerst vrij beschikbaar waren via Flickr etc.
 3. Hmmm misschien kan ik maar beter tot een schikking komen. Enig idee of er bepaalde regels zijn voor het veroordelen tot proceskosten? Anders kan een foto van €75,- mij straks duizenden euro's aan proceskosten gaan opleveren.
 4. Een dagvaarding voor de kantonrechter. De eiser laat de zaak dus voorkomen.
 5. Ook dit is mij een keer overkomen en kon ik gelukkig wel weerleggen. Blijkbaar heeft een dergelijke werkwijze wel kans van slagen als ik rechtspraak.nl bekijk.
 6. De tegenpartij verwijst ook in mijn geval naar stichting foto anoniem. Echter, nadat ik een offerte heb aangevraagd bleek de foto slechts €75,- te kosten voor een corporate website. Ik hoop dat de rechter ook inziet dat de daadwerkelijke schade een stuk lager ligt en vraag mij af of een volledige veroordeling voor alle proceskosten dan nog wel gerechtvaardigd is.
 7. Beste forumleden, Een maand geleden heb ik een dagvaarding ontvangen van een fotobureau. In 2016 schijnt er een foto geplaatst te zijn op een van mijn websites waar ik geen licentie voor heb afgenomen. Uiteraard heb ik respect voor het werk van fotografen en vind ik het niet meer dan normaal om te betalen voor hun werk. Echter heb ik het gevoel dat een derde partij (niet de fotograaf) nu een nieuw verdienmodel is gestart wat weinig meer te maken heeft met het creatieve werk van de desbetreffende fotograaf. Ik ben benieuwd of ik het beste een schikking kan treffen of dat een procedure kans van slagen heeft. De Zaak Het fotobureau wilt €550 schadevergoeding voor het niet afnemen van een licentie. Ook vragen zij een vergoeding voor afbreuk van exclusiviteit. Daarnaast eisen zij de volledige proceskosten à €750,- Wat mij echter opvalt is dat het fotobureau geen contract of bewijs van volmacht kan overleggen tussen de fotograaf en het bureau. Ik vraag mij dus af of het fotobureau daadwerkelijk schade heeft geleden. De fotograaf kan de foto immers ook via andere kanalen verkopen. Verder heb ik een licentie aangevraagd voor de foto en deze blijkt slechts €75,- te kosten voor online gebruik. Mag de tegenpartij vervolgens €1300 eisen als blijkt de schade veel lager ligt? Ik ben benieuwd of de tegenpartij bij een procedure nog meer kosten in rekening mag brengen. Is er iemand die ervaring heeft met dergelijke zaken?
 8. Op festivals heb je Pommes, doet het best goed altijd. Snijden de frites waar je bij staat en maken ook hun eigen saus. Denk dat je echt op festivals moet staan en aangezien er steeds meer festivals en evenementen bijkomen lijkt het mij een rendabele investering.
 9. Voor iedereen die een webwinkel wilt openen kan ik de opensource software Opencart aanraden. Handig in gebruik en heel compleet. Kost wel even wat tijd om het programma te leren kennen maar na alles goed te hebben ingericht werkt het perfect.
 10. Beste forumleden, Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met een kleine webwinkel. De producten die ik verkocht waren China troepjes vandaar dat ik al snel gestopt ben met deze webwinkel. Echter heb ik een aantal websites gebouwd die de afgelopen jaren sterk zijn gestegen in bezoekersbereik. Ik heb reeds 2 miljoen bezoekers op mijn websites gehaald. Het probleem is dat ik op dit moment amper iets verdien aan deze websites. Op dit moment heb ik Google Adsense advertenties op mijn site staan en dit levert slechts 200 euro per maand op. In totaal heb ik zo'n 100.000 bezoekers per maand. Deze bezoekers komen terecht op informatiepagina's over: films, muziek, reizen en tal van andere onderwerpen. Zijn er internetondernemers op dit forum die mij kunnen vertellen of 100.000 bezoekers per maand veel zijn en wat voor nieuwe websites/verdienmodellen ik kan implementeren om meer inkomsten te genereren uit mijn websites.
 11. Misschien is het handig als je een kleine toelichting geeft wat voor producten je importeert.
 12. Probeer ook zeker om een blog bij te houden over je webwinkel. Misschien komen mensen je blog per toeval tegen en kan je op deze manier nieuwe klanten aan je binden. Het is een langzaam proces maar naarmate je blog gaat groeien en waardevolle content heeft zal dit wellicht een groei voor je webwinkel kunnen betekenen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept