Jump to content

Dr.phail

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goedemorgen, Samen met compagnon hebben we inmiddels holdings structuur van het bedrijf opgezet (2 persoonlijke holdings, 1 overkoepelende holding en twee werkmaatschappijen). Het onroerend goed en bankfinanciering voor het OG zal in de overkoepelende holding terechtkomen. Mijn vraag is of er nu specifieke voor of nadelen zijn voor het opnemen van het onroerend goed in een holding i.p.v. aparte onroerend goed entiteit. Waar moet rekening mee gehouden worden? We willen ook voorkomen dat er te veel entiteiten opgericht worden.
 2. Geen huiswerk vraag. Ik begrijp dat in de persoonlijke holding een deelneming wordt geregistreerd en dat je geen pand of goodwill ziet. Echter, ik vraag me af hoe de balans van de holding die overgenomen wordt eruit komt te zien na financiering. Dus je neemt Holding X over met de balans: Activa: Pand: 300.000 (stille reserve 300.000) Passiva: EV: 300.000 voor een prijs van 600.000 De overname financier je met een lening van 300.000 met het pand in Holding X als zekerheid. Het restant financier je met EV. Dan klopt mijn balans uit mijn vraag toch?
 3. Hallo allemaal, Momenteel ben ik bezig met het uitwerken van een bedrijfsplan. Gaat in dit geval om een potentiële aandelentransactie van ongeveer 600.000 waarbij de aandelen van een holding X worden overgenomen. Vervolgens wordt een lening aangetrokken van 300.000 bij de bank in holding X om de overdracht te financieren. Het restant wordt gevuld met eigen vermogen. In het bedrijfsplan zou ik graag de balans van de holding X na financiering willen uitwerken. Activa (pand) op de balans van de holding is ongeveer 300.000 (volledig afgeschreven) met een stille reserve van 300.000. (Pand is dus ongeveer 600.000 waard). Vandaar de transactieprijs van c. 600.000 Mijn vraag is als volgt: Bij een aandelentransactie wordt de balans 1 op 1 overgenomen. In de persoonlijke holding (dus niet holding X) wordt een deelneming geregistreerd van 600.000 en 600.000 wordt betaald aan de verkopers. Hoe komt de balans na financiering van Holding X er uit te zien? Klopt het volgende: Activa Pand: 300.000 Goodwill: 300.000 Totaal: 600.000 Passiva Lening: 300.000 Eigen vermogen: 300.000 Totaal: 600.000 Bedankt voor het meedenken!
 4. Beste mensen, Een bekende van mij heeft een advies gekregen van de bank om zijn spaargeld onder te brengen in zijn pensioen bv als informele kapitaalstorting. Op die wijze zou dat aanzienlijk schelen in de belasting op het vermogen. Een andere optie zou zijn het oprichten van een nieuwe (flex) bv. de bank heeft er verder geen advies bijgegeven (enigzins raar?). Met betrekking tot de pensioem bv vroeg ik me af hoe het in de praktijk gaat als men weer een deel van het gestorte kapitaal weer wilt ontrekken. Volstaat een rondje notaris?-0,
 5. Norbert, Ik ben inderdaad niet de persoon om wie het gaat, maar ik help ter lering en vermaak (dus voornamelijk voor mezelf) mee in deze casus. Uiteraard wordt het later (als het zover komt) nogmaals nagekeken. Ik help hier dus vooral aan mee omdat ik veel interesse heb in bedrijfseconomie en financieringen. Op puntje 2: Er is geen relatie tot het echt 'ondernemen'. Het idee om het zo op te zetten is omdat degene die interesse heeft in het huis een eigen bedrijf heeft en het nu nog alleen kan huren (ivm bank). Op die manier houden we alles in de BV sfeer.
 6. Beste forumleden, Ik heb voor deze vraag al het een en anders nagezocht en daaruit blijkt ook wel dat mijn vraag in theorie mogelijk is. Ik wil alleen het een en ander zeker stellen maar vooral ook brainstormen hierover. De situatie is als volgt: Op dit moment is er een huis, die ongeveer 6 ton waard is. Dit huis zal oorspronkelijk verkocht worden aan een bv (DGA in deze BV). De belastingdienst was het hier mee eens. Dit idee is van de baan. Nu willen wij het volgende doen: Een nieuwe BV opstarten; een OG BV. Deze BV koopt het huis van privé voor 6 ton. De 6 ton wordt op de volgende wijze gefinancierd: persoonlijke holding leent 2 ton uit. (Dus 2 ton binnen in privé via PH) Daarnaast een financiering van de bank van 4 ton. Dit komt dus ook privé binnen. De BV gaat uiteindelijk het huis verhuren. Inkomsten en lasten vallen allemaal netjes in deze BV. Wat vinden jullie van deze constructie? Het voordeel is dat de oude BV nu niet 'vervuild' wordt met onroerend goed. (Dus geen invloed op liquiditeiten). Deze BV blijft dus mooi buiten beschouwing. Ik hoor graag van jullie
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept