Jump to content

HugoSmits

Senior
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Je leest het verkeerd. Het bedrijf krijgt slechts een licentie terwijl de auteur gewoon het auteursrecht behoud. Verder hebben ze gelijk een schriftelijke overeenkomt dat ze het werk ook mogen aanpassen.Iets wat normaal niet zomaar mag met gekocht werk, ook niet als het auteursrecht is overgedragen (dit is allemaal best vaag, en zeker iets waar de TS goed naar moet kijken). Daarnaast geld het alleen voor foto’s waarvan de gebruiker doelbewust de tag ‘#lorealparis in’ heeft toegevoegd. Hier staat niks bij over een eventuele vergoeding, maar ik ken genoeg meisjes die rond de 2000 euro per foto krijgen. Een ‘influencer’ op instagram is een echte carriere optie tegenwoordig.
 2. uiteraard is het vaag. Je kunt moeilijk van mij verwachten dat ik zonder patent het algortime aan een vreemde op internet ga uitleggen. logisch toch? Ik snap de vergelijking niet zo met Sloot. Van wat ik er van gelezen heb waren zijn claims echt extreem. Gemiddeld 30% besparen op een foto is echt totaal iets anders dan complete films in minder dan 64 bytes.
 3. het zou kunnen, al denk dat het wel lastig wordt. Ik zoek vooral naar patronen.
 4. Dat zie je totaal verkeerd, zoals ik al meerdere keren hier heb uitgelegd. Ik heb helemaal niet de ambitie om hier een wereldwijd nieuw formaat van te maken. De bedoeling is om een site te bouwen, zoals bijvoorbeeld TinyPic. Waarmee mensen makkelijk plaatjes/fotos kunnen delen met andere. Het encoden gebeurd server side. Het decoden gebeurd client side vanaf de website. Voor de gebruiker werkt het niet anders dan andere sites, er gaat een plaatje in en er komt een plaatje uit (wordt op canvas getekend met PNG header). Het voordeel hiervan is dat ik minder server opslag nodig heb. Daarnaast is het te versturen bestand kleiner en scheelt dat dus in bandbreedte en download tijd. Ik wil me JUIST richten op groepen waarbij kwaliteit wel belangrijk is. Zoals fotografen, modellen, vormgevers en designers. Daarnaast wil ik eventueel licenties verkopen aan andere bedrijven. Ook in dat geval hoeft het helemaal geen wereldwijd formaat te worden. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft die het versturen van media bestanden via Skype wil verbeteren op mobiel.
 5. Op een normaal algoritme kun je wel octrooi aanvragen, een wiskundig niet.
 6. Het CompuServe verhaal is echt compleet anders, en heeft hier verder niks mee te maken. Vandaag de dag is het mogelijk om zelf zowel compressie en decompressie te verzorgen, zodat er voor de gebruiker niks veranderd. nogmaals, het hoeft van mij geen nieuwe standaard te worden.
 7. ik lees natively daar als 'recht uit de doos' terwijl voor andere, zoals de PSP, eerst nieuwe firmware gedownload dient te worden. Daarnaast is het me ook niet duidelijk of er daadwerkelijk in z'n geheel hardware matig gedecode wordt, of dat slechts onderdelen zoals de Huffman table via hardware gedaan worden. In dat laatste geval, zijn dat dingen waar mijn formaat ook gebruik van zou kunnen maken.
 8. MHEG-5 is een ISO standaard die verder zover ik weet puur software-matig is. Zoals de eerste zin van je link al duidelijk maakt: "These are devices with some form of PNG support, either natively or via a device-specific software package" Zover ik kan zien is dit niet meer dan een lijst van hardware (waarmee ze hardware als in devices bedoelen) die PNG formaat ondersteunen. Ik zie nergenst dat er daadwerkelijk in z'n geheel hardware matig gedecompressed wordt. Maar misschien zie ik iets over het hoofd, ik zit ziek thuis, dus het zou zomaar kunnen :)
 9. Zover ik weet is dat alleen het geval bij video formaten die ook als foto formaat gebruikt kunnen worden. Ik ken geen volledig hardwarematige decoders voor huidige standaarden zoals PNG. Maar wellicht kun je me daar naar verwijzen? zou interessant zijn om te lezen :)
 10. Dan zou ik dus zowel de compressie als decompressie online moeten zetten, en dus feitelijk alles uit handen moeten geven.
 11. Openheid geven aan een investeerder nadat een NDA getekent is, is natuurlijk minder problematisch dan het geheel op internet zetten. Ik ben wel nieuwsgierig welke reacties je precies bedoeld; ik heb het idee dat de gaten die voorkomen uit jullie vragen in mijn antwoorden redelijk gedicht worden.
 12. ja, dat gaat niet werken vrees ik, omdat ik niet echt open kan zijn.
 13. Door de manier waarop het algoritme patronen vind binnen een foto is het prima mogelijk om daar niet alleen een lossy formaat van te maken, maar ook nog eens betere kwaliteit te bieden dan JPG. Daarnaast wil ik me met de site juist richten op mensen waarvoor kwaliteit wel belangrijk is; zoals fotografen, modellen, vormgevers en designers.
 14. voor video; ja. Voor foto's is dat echter niet het geval, daar wordt geen gebruik gemaakt van hardware decoders.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept