Jump to content

Ralph2

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Dank voor je reactie, top! Bedrijfsauto gewoon rijdend en goed werkend gekocht, alleen velgen zien er wat patserig en slordig uit. Daarom ga ik gewoon terug naar originele velgen en dan gelijk nieuwe banden erop. In principe dan gewoon onderhoud dus als ik het goed begrijp. Deze velgen en banden zijn immers niet nodig puur voor het rijdend en compleet maken van de bedrijfsauto. Dat was ie al. Oude velgen en banden gaan gewoon weg. Verkopen kost teveeltijd en levert niets op. Die tijd besteed ik liever aan omzet maken. Alarmsysteem kan ik niet echt goed vinden tweedehands. Dat heb ik vorig jaar aangeschaft. Heb dus de bon nog. Zal daar wel een goede schatting voor maken. Zit ook certificaat bij inbouw, dus bewijs genoeg. Die economische waarde, mag je die dus ieder jaar verlagen met dat de auto ouder wordt?
 2. Beste Forummers, Ik heb wat enkele vragen over de aankoop van mijn bedrijfsauto onlangs. Althans, niet perse daarvoor, maar voor zaken daaromheen. Dus, even e.e.a. afgerond, maar voor bepaald bedrag een auto gekocht, welke ik af ga schrijven over een aantal jaar. Kan niet missen, tot zover duidelijk. Ik ga hem prive rijden ook, auto is ouder dan 15 jaar, dus vrij voordelig qua bijtelling. In de auto zit een nieuw motorblok met paar duizend km'ers gelopen. De aanschaf was dus wat duurder dan een vergelijkbare auto met deze KM stand. Hopelijk kan er jaren mee worden gereden. Wel aantal andere vragen. 1 (denk ik ) simpele: voor bepalen economische waarde is de factuur van aankoop lijkt mij een goed voorbeeld? Mag je deze economische waarde ieder jaar laten dalen? 2. Als men een set nieuwe banden koopt voor de auto met velgen (bij gescheiden leveranciers, zelf aangekocht), is het dan verplicht dit als investering te zien? Kijkend naar de auto zal dit overigens bij verkoop zeer beperkt waardevermeerdering opleveren; 3. Ik heb het alarm en Parrot uit mijn privéauto (1 jaar uit, met certificaat) over laten zetten op deze auto. Mag ik de inbouwkosten direct aftrekken (onder de 450 euro per onderdeel) en dit zien als inbreng privegoederen en mijzelf daarvoor een bepaalde waarde uitkeren, in ieder geval fiscaal als kosten inbrengen?; Of moet ik dit verplicht optellen bij de aanschaf van de auto en een totaalbedrag af gaan schrijven? Algemene vraag is dus eigenlijk, hoe moet je investeringen in je tweedehands auto zien, als je die vrij snel na aankoop van het goed opvoert? Bij een nieuwe auto zitten vaak accessoires al inbegrepen en logischerwijs schrijf je die fabriek af ook fiscaal af, maar is het bij een tweedehands auto dan zo simpel dat als men op de 1ste van de maand een auto aanschaft, men alle kosten vanaf de 2de van de maand gewoon direct als onderhoudskosten ziet en als die per onderdeel onder de 450 euro zitten, dan ook niet te hoeven worden afgeschreven? Hoop dat iemand hier een zienswijze op kan geven. Dank alvast. Groeten, Ralph
 3. Lijkt me inderdaad duidelijk. Alles naast die AOV dus wel inboeken gezien het zakelijke belang. Dank voor reacties en bevestiging.
 4. Beste leden, Ik heb een korte vraag waarover jullie denk ik vrij snel duidelijkheid kunnen geven. Ik heb één verzekeringspakket bij één maatschappij. O.a.: - Aansprakelijkheid; - CAR en montage; - Rechtsbijstand; - Inventaris/ Goederen voor bedrijfsruimte; - Vervoer eigen vervoer (zakelijke goederen in prive auto); - AOV. Zeg ik het goed, dat ik alle premies voor de eerste 5 zakelijk inboek in de 'normale' zakelijke administratie (die dus verwerkt zitten in de jaarrekening straks) en de AOV erbuiten laat en in de aangifte IB opgeef? Of maakt dat niet uit? Hoor graag van jullie. [Titel aangescherpt.]
 5. Top. Doen we het zo op die manier. Dank voor je antwoord!
 6. Iemand nog die de laatste stelling kan bevestigen/ ontkrachten?
 7. Dank voor de vele reacties! Hou persoonlijk wel van die verdieping. De box is primair meer bestemd voor multifunctionele doeleinden, voorraad opslag, etc. Oftewel zakelijke inboedel. Mocht er ooit een motorvoertuig staan, is dat tijdelijk ter reparatie o.i.d. Primair is dat nooit het doel. Er zit een wateraansluiting en eigen groepenkast. Ook dat is niet puur ter parkeren, maar beoogt meer multifunctioneel gebruik. Ga dus zakelijk huren zonder BTW, met opname in contract dat primair gebruik multifunctioneel is, voor bijvoorbeeld opslag, voorraad, werkplaats, etc. Mag ik als zakelijk ondernemer dan trouwens de BTW aftrekken van kosten die ik maak ter onderhoud, of plaatsen eigen belang voorzieningen zoals extra sloten?
 8. Inmiddels één en ander opgezet voor bijhouden zakelijke kilometers. Voor aftrek BTW zal ik de bijtelling hanteren. Moet goed komen. Dank voor de informatie. Ik heb nog een andere vraag, waarvan ik even niet wat ik daarmee moet. Het volgende: 1. Dus privé auto, waarbij ik 0,19 cent aftrek per zakelijke kilometer. 2. Parkeerkosten gemaakt bij opdrachtgever, maar ik heb afgesproken dat deze parkeerkosten doorbelast konden worden. 3. Kosten van mijn parkeeroverzicht zoals afgesproken doorbelast naar opdrachtgever via factuur (waarbij overigens BTW verlegd was); 4. Boek ik nu de parkeerkosten als inkoop, of vallen die weer onder die 0,19 cent per kilometer? Ik zou het laatste zeggen, of kan dit worden gezien als een product wat wordt 'verkocht'? Voor mij een lastige situatie. Kan iemand daar iets over zeggen? Mijn dank is wederom groot.
 9. Als ik dit overigens huur als ondernemer, wordt dit dan automatisch verhuur belast met BTW? Las ergens dat dit het geval is zodra het gebruik voor meer dan 90 % zakelijk wordt beoogd en dat is natuurlijk wel zo, ook gezien het zakelijk huren straks. Dan neem ik aan dat er vanuit mijn partner een BTW nummer aangevraagd moet worden voor de afdracht hiervan?
 10. Enige verschil is dat de één het huis bezit en de ander de garagebox. Moet verder ook niet uitmaken toch?
 11. Hoi PrinsRachid, Volg jij mij in mijn laatste stelling of heb ik er hier iets raars uit gegooid?
 12. Beste leden, Wellicht iemand die hier iets over kan zeggen? Mijns inziens moet het geen probleem zijn, maar wellicht zie ik iets over het hoofd... Verder wacht ik even af met sluiten huur ovk tot e.e.a. duidelijk is. Dank alvast!
 13. Goedenavond, Excuus, wij zijn geen zakelijk partners en doen niet samen aangifte/ zijn geen fiscale partners.
 14. Beste leden, De volgende situatie. Partner koop een garagebox aan voor de verhuur. Op moment begin ik een nieuwe bedrijfsactiviteit en zou ik die box graag zakelijk (als zzp'er) gaan huren. Wonen wel samen, maar geen registratie als samenwonend, doen niet samen aangifte, niet verloofd, niet getrouwd, geen gezamenlijk koophuis (is van één van de twee). Kan ik die box simpelweg met een huurovereenkomst van haar gaan huren op de zaak of krijg ik daar dan problemen mee met de fiscus? Ik hoor graag jullie visie hierop.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept