Jump to content

G-J

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Kijkt de fiscus naar 3 criteria voordat ze gaan controleren? Nog nooit van gehoord.
 2. Hallo Waarom boekt de ene boekhouder de for via het ev, Dus: Ev ( balans) Aan for ( balans) En de andere via de w-v, Dus: Kosten ( w-v) Aan for ( balans) De accountant deed optie 1. Mijn huidige optie 2. Hij gaf aan dat optie 2 een duidelijker beeld geeft van het ev. De for hoort niet in de kosten maar is een fiscale aftrekpost. Is dit dan jaren fout gegaan? [aanpassing: titel verduidelijkt]
 3. Ok duidelijk. Ik heb dus geen recht op toeslagen 2014 omdat ik een uitkering van 29 k heb gehad? Ook al kreeg ik maar de helft uitbetaald. De 29 k was wel bruto. Zijn daar geen uitzonderingen voor?
 4. Ik probeer het te begrijpen. De afgelopen jaren flink wat toeslagen misgelopen vandaar de vragen. En bruto- netto door elkaar halen? Volgens mij niet hoor. Omzet -kosten is brutowinst. - zelfstandigenaftrek - mkb Is nettowinst. - hypotheekrente Is verzamelinkomen. Zo zie ik het. Vandaar mijn vragen. En nogmaals, ik wil het snappen.
 5. Terugkomend op mijn vragen, waarop ik goed ben geholpen heb ik nog een vraag: Zoals ik het nu begrijp worden de toeslagen berekent adhv je verzamelinkomen. Hoe zit het dan wanneer je in 2014 een lijfrentepolis heb uit laten keren? Ik hoop niet dat dit bij je inkomen wordt opgeteld. Mijn winst is denk ik zo'n 50 K. - zelfstandigenaftrek - mkb winstvrijstelling - hypotheekrenteaftrek Ik kom dan op een bedrag van 35 k. De uitkering lijfrente was bruto 27 K. Heb er echter maar de helft van gekregen. De andere helft was loonheffing. Is mijn verzamelinkomen nu 35 K of 62 K? Daarnaast snap ik niet dat de aftrekposten zoals zelfstandigenaftrek, mkb winstvrijstelling en hypotheekrenteaftrek ook als aftrekpost worden gezien voor de toeslagen. Dit is toch niet eerlijk voor iemand die in loondienst is. Wanneer iemand in loondienst 40k verdient krijgt deze geen toeslagen. Wanneer een ondernemer 40k winst heeft wel. Dan gaan er nog de zelfstandigenaftrek en de mkb winstvrijstelling van af. Kan iemand dit uitleggen?
 6. Ik las het idd. Sorry:) Bedankt!!
 7. Hallo Dank u voor de uitleg. Het laatste is alleen weer tegenstrijdig met wat het nieuwe kantoor mij verteld. Hun gaven aan dat ivm de uitstelregeling wat door hun is aangevraagd ik er nog wel recht op heb. Ik heb het dan over 2013. Ze hadden ook eerst de toeslagen aangevraagd en daarna pas de aangifte ingediend. Bij het aanvragen van de toeslagen was ik bij. Je moest aangeven of je uitstel had gekregen van de belastingdienst. Zoja, dan heb je er nog wel recht op. Voor 2014 geldt hetzelfde gaven ze aan. Hun vragen via het nummer van hun uitstel aan voor me. Dit deed het accountantskantoor ook.
 8. Het vermogen op mijn balans is negatief. Activa is + 89000 Hypotheekschulden activa is - 98000 Maar bedoelen ze daar het bedrag van 123753 euro mee dan? Ik dacht dat ze daar box 3 mee bedoelen. De activa en passiva is box 1. Stel ik heb er wel recht op, dan heeft de accountant toch 8 jaar dit vergeten! Dat is zo'n 2000 euro x 8. Van zo'n kantoor mag je toch verwachten dat ze dit voor je doen?
 9. Goedendag HL, Een kennis van mij haalt veel informatie via dit forum weg. Vandaar dat ik nu een vraag wil stellen. Als eenmanszaak heb ik van 2004 t/m 2012 mijn administratie en aangiftes laten verzorgen door een accountant. Van 2013 t/m heden doet een administratiekantoor dit. Nu kom ik net bij dit kantoor vandaan. ivm omstandigheden heeft de man de IB aangiftes van 2013 vandaag verstuurd voor mij en mijn vrouw. Tot mijn verbazing hoorde ik dat we recht hadden op zorgtoeslag en KGB. Mijn verzamelinkomen was 27000 en die van mijn vrouw was 0. Mijn vrouw werkt niet en krijgt ieder jaar wel wat geld terug. Dit is de heffingskorting. Maar, klopt het dat wij recht hebben op zorgtoeslag en KGB? Aanvullende informatie; Geen box 3 vermogen 2 kinderen ( 4 en 10) Mijn vrouw werkt niet In mijn eenmanszaak heb ik wel een pand, bus en inventaris. Ik ben benieuwd naar het antwoord. Groetjes Hans
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept