Jump to content

Manmanman

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. We produceren onze eigen content maar ik heb niet de mogelijkheid om Mars even van dichtbij te fotograferen. Daarom vroeg ik me af hoe ik copyrighted foto/video materiaal mag gebruiken. Goed lezen helpt als je een goeie reactie wilt plaatsen!
 2. Beste HL'ers, Wij willen een tech & toekomst gerelateerde online magazine beginnen en vragen ons af hoe het zit met het delen & gebruiken van copyrighted materiaal. Om te beginnen hebben we namelijk geen budget voor foto/video content. Dus de vragen (ik begrijp dat veel van dit een onderwerp gaat over een soort 'grijs gebied' en we zijn dan ook vooral op zoek naar richtlijnen hoe we het meest verstandig te werk gaan): - Foto's kopieren van bestaande websites en dezelfde bronnen weergeven als zij: wanneer mag dit en wanneer moet je uitkijken? - Zelfde voor videos; wanneer mag je het delen op je website en wanneer niet? Mocht dit allemaal afgeraden worden om 'zonder te vragen' te kopieren dan: - Hoe kan je het best 'nieuwsgerelateerde foto's / videos' bemachtigen zonder budget? Alvast heel erg bedankt. Groeten
 3. Ja dat wordt inderdaad lastig maar ze kunnen wel ervaring op doen en dat is waar het voor een groot deel om draait. Had ik inderdaad even aan kunnen geven.
 4. Beste HL'ers, Om te beginnen wil ik jullie bedanken voor deze website en de input die ik voorheen heb gekregen. Ik zou graag met allerlei jonge zelfstandige om me heen een "team / bedrijf" oprichten. Om zo samen opdrachten binnen te halen en de naamsbekendheid samen te vergroten. Nu is mijn vraag hoe je het business model van de organisatie juridisch gezien het best in elkaar kan prikken. Huidige ideeën om het team van fondsen te voorzien: - TeamZZP'ers betalen jaarlijkse contributie aan het "team" voor marketing & website onderhoud e.d. - TeamZZP'ers staan een % van hun verworven inkomsten af aan het "team". - ...? En als tweede vraag: Welke rechtsvorm is het meest aan te raden? Een VOF, maatschap of toch iets anders? (Het doel is om een breed scala aan professionele diensten aan te gaan bieden) Belangrijk is om de kosten voor werkgevers zoveel mogelijk te kunnen drukken, aangezien we werken voor tussen de 15 - 40 euro per uur en we deels willen concurreren op prijs. Alvast bedankt voor de input!
 5. Peter we streven om een soort community op te bouwen met mensen die dingen graag weggeven / hergebruiken en op die manier kunnen bijdragen. Op deze manier gaat er een hele zee open van mogelijkheden wat betreft fondsenwerving. We vragen niet om geld. Maar om spullen. Logistiek e.d. is over het algemeen a la marktplaats (partijen overleggen onderling). Verder ben ik hier niet om het concept verder uit te leggen. Als er nog een expert is die ideeën heeft bij mijn vraagstuk heeft dan hoor ik het graag!
 6. Excuses, ik heb het concept niet direct helder uitgelegd. Voor wie een beter idee wil krijgen: Iemand doneert een schilderij aan een goed doel naar keuze (bijv. Unicef) Iemand koopt een schilderij wetende dat het geld naar Unicef gaat. Verder gaat het mij in dit topic puur om de juridische constructie van de transactie zodat we daar onze algemene voorwaarden op kunnen baseren. Dit zijn nu de twee opties: 1. Donateur verkoopt aan koper (met als voorwaarde dat de betaling aan ons is). 2. Donateur doneert aan ons. Wij verkopen aan koper. Wij geven opbrengst aan goed doel gekozen door donateur. Is er iemand die er een idee bij heeft wat verstandiger/makkelijker zou zijn? Alvast bedankt.
 7. Beste HLers, Mijn start-up biedt mensen de kans om spullen IPV geld te doneren aan een goed doel naar keuze. Nu zijn we nog aan het zoeken naar de juiste juridische constructie voor dit verhaal om zo algemene voorwaarden op te kunnen stellen. Betaling loopt via ons omdat dat het meest betrouwbaar is en wij fungeren daardoor onder andere ook als soort van 'transactiebemiddelaar'. Op het moment denken we over de volgende twee constructies: 1. Donateur verkoopt aan koper (met als voorwaarde dat de betaling aan ons is). Op deze manier blijft de transactie (a la marktplaats met maar 2 partijen --> handig). Is deze voorwaarde (makkelijk) te stellen door donateur? 2. Donateur doneert aan ons. Wij verkopen aan koper. Wij geven opbrengst aan goed doel gekozen door donateur. Waar ik bang voor ben bij deze constructie, dat wij nu op 'professionele' wijze producten verkopen aan koper. Zijn we dan gebonden aan dingen als consumentenkooprecht en moeten we garanties bieden? 3. Is er nog een 3e, betere constructie? Als iemand ons op weg kan helpen met deze vragen zou enorm gewaardeerd worden! (Wij hebben uiteindelijk ook winstoogmerk en dit wordt een sociale onderneming, dus ik hoop dat deze vraag hier op het forum gewoon kan)
 8. Beste Higherlevel members, Ik en mijn partner zijn bezig met het opzetten van een stichting. Nou vragen we ons af waar we op moeten letten bij het opstellen van de statuten. We hebben het volgende voorbeeld model gevonden en hier een paar kleine aanpassingen in gemaakt. Is dat dan al voldoende? We zagen er tegenop om dit op te stellen en uiteindelijk zijn we er nu +-1 uur mee bezig geweest en dat was voornamelijk het doorlezen van dit voorbeeldtemplate. Nu denken we dus iets gemist te hebben of het verkeerd te hebben gedaan. Zo makkelijk kan het toch niet zijn? Waar moet je op letten dus bij het gebruiken van zo'n standaard voorbeeld. En welke dingen zijn goed om aan te passen? Alvast bedankt!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept