Jump to content

Michael35

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dank. Ja, ik ben bij mezelf te rade gegaan en besef dat er geen hard bewijs is geleverd voor de aanwezige folie. Er is enkel vermeld dat het "moeilijk" verwerkbaar is. Uit eigen onderzoek zie ik dat de koper verplicht is aan te tonen dat het geleverde niet conform is. Dank!
 2. Hallo Roel, Natuurlijk heb je gelijk, en ik weet dat, daarom wil ik graag weten "hoe hard ik het zou kunnen spelen". Excuus voor mijn aanhalingstekens!
 3. Hierbij de mail, letterlijk: "Naast de 5 ton virgin PET floor sweep (in octabins) heb ik hier koud gewassen PET. Let op! De flessen zijn samen met de doppen en het etiket gemaald. Ik weet dus niet of dit interessant voor je is. Het gaat om circa 14 ton, eenmalig. Indien interessant, laat me weten wat je er voor zou willen betalen. Zie fotos in de bijlage." In latere correspondentie worden over-en-weer verschillende termen gebruikt: Pet, Pet gemengd met doppen en etiketten. Ik had een vergelijkbare vraag als Hans van den Bergh; door in onderhandeling te gaan over de prijs, mag ik er dan vanuit gaan dat ik toegeef aan de bezwaren van de koper, en mag de koper dan zich nog wel beroepen op bijvoorbeeld teruggave?
 4. Ok. De foto's zijn per mail gestuurd en de overeenkomst is ook per mail gegaan. Dus prijs, en akkoord voor levering van gemalen PET met etiketten en doppen. Prijs: 250 e per ton, geleverd. Hoeveelheid: 9 ton. Hij stelt nu 130 e per ton voor en was begonnen bij 100. Ik ben begonnen met een verlaging van 225 en ben gezakt naar 200 en heb als laatste voorstel om te middelen tussen 200 en 130. Wederom via mail. Hij heeft zijn klachten enkel via whatssapp gedaan.
 5. De reden dat ik het aangaf dat het "juridisch niet zo terzake doet" is omdat IK DENK dat technisch betwistbare feitjes van mijn kant, niet steekhoudend genoeg zijn. In het kort: Geen algemene voorwaarden, geen overeenkomst, alle communicatie door mij (zzp) en het handelsbedrijf (directeur), de verkoop is enkel beklonken op een paar fotos en een beschrijving van mijn kant: PET gemalen met doppen en etiketten --> het waren cola flessen. Gang van zaken: Levering op 29 Oktober, na 3 dagen klaagt de afnemer dat hij vindt dat er te veel etiketten en folie in zit. Hierop ben ik zelf polshoogte gaan nemen en heb ik fotos genomen en een monster. Het kwam 1 op 1 overeen met de foto en dit geef ik door aan de afnemer met het verzoek zelf nog goed naar het materiaal te kijken. Vervolgens hoor ik een poos niks meer. 2 weken later geeft hij aan dat het moeilijk te verwerken is. Ik geef aan dat het op basis van een foto gekocht is en daardoor niks wil/kan doen. Weer twee weken later zegt hij dat hij het niet kan verwerken en wil hij het retourneren, inclusief het goede materiaal. Als iemand hier enige juridische eikpunten in ziet, dan hoor ik het graag.
 6. Ik ben redelijk nieuw in deze business en heb dus geen algemene voorwaarden verstrekt. Inmiddels heb ik met een andere "expert" gesproken en die geeft aan dat de oorspronkelijke prijs marktconform is en het folie prima gezuiverd kan worden. Juridisch lijkt mij dat dit allemaal niet zo ter zake doet, qua gevoel weet ik wel dat hij me probeert te bedonderen. Ik had gehoopt dat iemand zou zeggen dat het zijn "ondernemersrisico" is om een afvalstroom op basis van een foto en een summiere beschrijving aan te kopen. De stroom is inmiddels wel door hem "behandeld", ik hoop dat dat dan wel weer in mijn voordeel spreekt. P.s.: het is ook een woordenspel. Een "etiket" kan van folie zijn, maar ook van papier.
 7. Ik heb twee kunststofstromen aan een handelaar verkocht, die goedkeuring gaf vanuit zijn ziekenhuisbed. Er is akkoord gegeven op foto's en mijn schriftelijke beschrijving: het zou gaan om gemalen cola flessen, waar de doppen en etiketten ook in gemixt zitten. De andere (goede) kunststof stroom valt eigenlijk buiten het "conflict". Drie dagen na levering beklaagt de handelaar zich erover dat er relatief veel etiketten en folie in de mix zitten. Het folie had ik niet genoemd in mijn beschrijving en ik was er niet van op de hoogte dat deze erin zou zitten. Hierop ben ik naar de loods van de handelaar gegaan en de waar geinspecteerd: het bleek exact hetzelfde eruit te zien als op mijn gestuurde foto; dit heb ik gemeld en de handelaar zei dat hij de waar zelf zou inspecteren als hij uit het ziekenhuis zou komen. Het bleef stil... Een poos later zegt de handelaar wederom dat het materiaal slecht te verwerken is door de hoge aanwezigheid van het folie en de etiketten. Ik geef aan dat het op basis van een foto is gekocht en ik daardoor niks wil doen. Nadat de betalingstermijn is verstreken claimt de handelaar dat er nog een andere afvalstroom (PVC) in de mix aanwezig is en wil hij het retourneren, inclusief de andere goede kunststofstroom. Beide facturen weigert hij te betalen. Hoe sterk sta ik hier nou in en klopt mijn redenering dat het gekocht is zonder dat hij om een sample en specificatie heeft gevraagd, dus niet moet zeuren? Ik ben nu wel in onderhandeling over een schikking, maar twijfel of ik het niet bij de rechter voor moet laat komen.
 8. Beste, Sinds 2 jaar heb ik een site die een aantal diensten aanbiedt. Ik genereer nog geen omzet en doe het naast mijn loonbetrekking. Nu ik duidelijk het gevoel heb dat de site potentie heeft, wil ik er harder aantrekken. Ik vraag mij alleen af: hoe? Overdag werk ik, en voor koude acquisitie moet je toch overdag beschikbaar zijn. Vrij nemen is een optie, maar eigenlijk ben ik op zoek naar tips van anderen die in dezelfde situatie zitten/zaten. Acquisitie via mail is in mijn optiek onzinnig (zonder nabellen). Ook het schrijven van interessante content is een optie, maar hiervoor zul je eigenlijk ook weer overdag dingen moeten ondernemen. Wie heeft voor mij tips, heldere ideeen, etc.? Beste groet, Michael Avramidis

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept