Jump to content

99-ABB

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste mede-ondernemers, Op dit moment ben ik in onderhandeling met een fabrikant uit China voor de import van diverse producten. Ik ben op zoek naar een goede expediteur voor de levering naar mijn adres. De levering is FOB. Heeft iemand goede ervaringen met een expediteur die betaalbaar en betrouwbaar is? Groet
 2. Vooral omdat ik weet dat juristen niets uitsluiten leg ik de vraagstelling hier neer. Wellicht dat er iemand praktijkervaring heeft met hetgeen 'kan' voorvallen. Uiteraard vraag ik niet of jullie het kunnen uitsluiten maar in hoeverre jullie de kans reëel achten. Persoonlijk acht ik de kans minimaal, vooral als dit ooit voor de rechter komt.
 3. Wat bedoel je hiermee?
 4. Dat zou totaal geen zin hebben. Er staat niet voor niets direct of indirect. Dat zou inhouden dat, wanneer ik bijvoorbeeld bij een concurrent in dienst treed, deze concurrent geen zaken kan doen met de relaties van mijn huidige werkgever? Is dat geen onwerkbare situatie? Of anders, wanneer de klant zowel bij mijn werkgever inkoopt alsmede bij de concurrent. Dan mag mijn 'nieuwe' werkgever geen zaken meer doen met de klant vanwege mijn beding.
 5. De situatie speelt inderdaad nog. Echter, wanneer het bedrijf op mijn naam komt (of gedeeltelijk), ben ik persoonlijk aansprakelijk en geldt het beding. Uit hoofde van mijn bedrijf, en als eindverantwoordelijke, adverteer ik dan nog steeds via Google. Vandaar ook mijn vraag, of ik moet als werknemer in dienst treden?
 6. Beste mede-ondernemer, Het volgende wil ik jullie graag voorleggen, op korte termijn wil ik voor mezelf beginnen in dezelfde branche als mijn huidige werkgever. In mijn arbeidsovereenkomst staat een relatiebeding, geen concurrentiebeding. Nu heb ik reeds juridisch advies ingewonnen, helaas kan de jurist geen uitsluitsel geven of de werkgever een grond heeft voor een aanspraak hierop. Hij acht de kans klein, maar kan het niet uitsluiten. Hierover wil ik graag advies cq meningen van Higherlevel. Het volgende staat in mijn arbeidsovereenkomst Omdat ik mijn activiteiten ga opzetten via een webwinkel, zal ik dus moeten adverteren via Google AdWords. Hierbij koop je zoekwoorden in die relevant zijn aan je producten. Uiteraard niet op de merknaam van de huidige werkgever (dit zou schending zijn). Echter, en dat staat in mijn relatiebeding, is ook indirect benaderen niet toegestaan. In hoeverre denken jullie dat de werkgever hier een punt van kan maken?
 7. Het is niet zozeer de vraag of ik een echte ondernemer ben, het is meer de vraag of ik deze stap ga nemen. Zoals aangegeven ben ik sinds begin 2011 ondernemer (omzet groeiende, ondanks part-time dienstverband), het zijn dus zeker niet mijn eerste stappen binnen het ondernemerschap. Van de inkomsten vanuit mijn bedrijf zou ik prima kunnen rondkomen. Hierdoor heb ik ook een financiële buffer kunnen opbouwen van 60K+. Echter, en dat is de kernvraag, ga ik deze stap nu nemen in dezelfde branche of teken ik een concurrentiebeding waardoor ik zeker de eerste jaren de stap niet kan nemen.
 8. Bedankt voor alle reacties, vooral omdat iedereen haar/zijn mening heeft. De verschillende invalshoeken brengen mij toch tot de conclusie dat ik toch ga starten voor mezelf. Dit vooral omdat ik mijn ambitie niet kan waarmaken bij deze werkgever en het ondernemersbloed nou eenmaal in mij zit. Enige punt is; wat als het mislukt? Wellicht moet je daar als ondernemer niet teveel over nadenken maar het is toch een belangrijk aspect. Laat ik zeggen, ik geloof in mijn visie maar het is toch lastig. Ben wel verantwoordelijk voor een gezin, ook al heb ik een vaste omzet uit mijn andere bedrijf en de nodige financiële buffers.
 9. Het relatiebeding in mijn huidige contract staat het niet toe om de huidige klanten bij de werkgever mee te nemen naar een nieuwe onderneming. Dit respecteer ik ook, ik zal in het eerste jaar geen klanten meenemen. Een samenwerking met mijn huidige werkgever is geen sprake van, hij zal dit initiatief niet toejuichen. Hij zal eerder op z'n achterste poten staan en dit juridisch gaan aanvechten mocht hij daartoe mogelijkheid zien. Zoals ik al zei, deze mogelijkheden zijn uitgesloten. Inmiddels heeft een jurist hier naar gekeken. Op het moment dat ik starte bij deze werknemer had ik al een bedrijf, hier was hij eerst opdrachtgever. Dit bedrijf concurreert ook niet met zijn bedrijf. Echter, en daar twijfel ik over, wil een bevriende ondernemer samen met mij een concurrent opzetten voor het bedrijf van mijn werkgever. Voor mij is het geen optie om een andere part-time baan te zoeken. Hier is momenteel ook geen sprake van. Dit maakt de situatie alleen maar moeilijker. Het is de vraag of ik voor mezelf wil beginnen in dezelfde branche of verder ga bij deze werkgever.
 10. De werkgever wil mij binden omdat hij anders bang is dat ik voor mezelf begin. Daarom heeft hij ook een concurrentiebeding laten opnemen in het contract. Hiermee wil hij voorkomen dat ik begin voor mezelf. Alleen, zoals hier boven ook aangegeven, weet ik niet of ik met hem door moet gaan of voor mezelf. Het gaat dus niet om een nieuwe sollicitatie maar om een nieuw bedrijf. Mijn contract is al stilzwijgend verlengd. Groet,
 11. Heb je die klanten nog steeds naast je part-time baan bij je werkgever? Ja, grotendeels heb ik deze klanten nog. Er is dus nog steeds een vaste omzet binnen mijn eigen bedrijf. Vond jij dat of je werkgever? Mijn werkgever, die heeft een voorstel gedaan maar juridisch gezien heb ik een vaste aanstelling. Dit omdat mijn tijdelijke aanstelling afliep in augustus en ik nog werkzaam ben binnen het bedrijf. Want als het idee vanuit je werkgever kwam, dan snap ik het niet. Hij waardeert je steeds minder, maar wil je toch een vaste arbeidsovereenkomst aanbieden? Waardering is niet alleen een arbeidsovereenkomst. Hij wil mijn arbeidsovereenkomst laten aanpassen in zijn voordeel. In de nieuwe arbeidsovereenkomst is onder andere een verbreding meegenomen van het relatiebeding en een concurrentiebeding. Dus ook hier de vraag: als hij het zelf allemaal kan en jouw toegevoegde waarde daarbij niet ziet, wat is dan de reden voor hem om jou in vaste dienst te willen nemen? Hij heeft de letterlijke woorden gebruikt dat hij hiervoor ook een ander had kunnen aannemen. Niet echt waardering in zo'n functie vind je wel?
 12. Het is met name een verschil van inzicht richting de toekomst. Hij is met name bezig met het commerciële belang, een sinaasappel uitpersen totdat het niet verder kan of zover in het vlees snijden dat je bijna op het bot zit. Minimale kosten, maximale opbrengsten. Op de lange termijn zal dit geen winstgevende strategie, althans dat is mijn visie. Zelf zit ik meer op het niveau klantbinding, klantbelevenis en het helpen van bedrijven met de producten die we leveren. Ben geen persoon die graag de eer krijgt van bepaalde werkzaamheden maar het bedrijf draaide in eerste instantie verlies (-50K in 2013). In 2014 een plus van 100K en in 2015 tot nu toe een plus van 230K. Nu schrijf ik niet alles tot mij zelf toe, alleen ben wel diegene die de wijzigingen heeft doorgevoerd en de commerciële belangen heeft binnengehaald. Laat ik het zo zeggen, die de klant wel serieus nam. Hij doet dit overigens nog niet. Mijn werkgever denk daar anders over. Die heeft letterlijk gezegd dat hij de omzet bewust verlies heeft laten draaien, de reden laat ik even buiten beschouwing. Laat ik zeggen, zodat hij minder hoefde te delen met een ander persoon. Met andere woorden, dat heeft hij letterlijk gezegd: hij had dit zelf ook gekund. Of het waren allemaal "intikkertjes". Hier heb ik een heftige discussie met hem over gehad. Op dat moment ben ik gaan twijfelen over mijn toekomst. De waardering ontbreekt, dat is voor een werknemer (voor mij) bijzonder belangrijk. Hij beredeneert vanuit zijn eigen portemonnee en niet wat voor het bedrijf het beste is. Dat "oh, had ik toen maar..." ben ik het helemaal mee eens. Alleen ik ben een persoonlijk bijzonder loyaal richting mijn werkgever. Dat ethische zorgt er nu voor dat ik begin te twijfelen, zal ik het doen of zal ik het niet doen. Wat een waardevolle feedback hier, als jullie nog zaken hebben hoor ik het graag. Hoor graag de mening van andere personen / mede-ondernemers.
 13. Mede-ondernemers, Bedankt dat jullie de tijd willen nemen mijn bericht door te lezen en/of te reageren. Met het volgende probleem loop ik sinds zomer 2015, op dit moment twijfel ik sterk daarom vraag ik jullie om advies. Sommige herkenbare passages zijn weggelaten, dit om herkenning te voorkomen. Mijn profielnaam is hierdoor ook 99-ABB. In 2011 ben ik, na jarenlang in dezelfde functie te hebben gewerkt, voor mezelf begonnen binnen de online advertising. Sinds 2012 heb ik een kern van vaste klanten waarvoor ik succesvolle resultaten behaal. Hiervan kan ik een prima salaris betalen. Echter, in 2013, is 1 van mijn klanten zo enthousiast dat hij me graag in dienst wil nemen. Hiervoor krijg ik een stukje zekerheid dus ik besluit om part-time bij hem in dienst te treden. Dit betreft dezelfde functie alleen dan inhouse. Inmiddels hebben we 2,5 jaar succesvol samengewerkt en is het tijd om een vaste arbeidsovereenkomst te tekenen. Echter, de onderhandelingen daarvoor lopen steeds stuk. Dit loopt o.a. stuk op inhoudelijke zaken zoals salaris, pensioen etc. Daarnaast is de waardering vanuit mijn werkgever de afgelopen jaren sterk gedaald. Het enthousiasme waarmee ik 2,5 jaar geleden begon is vervlogen. Dit vooral omdat de werkgever nogal bijzonder uitspraken doet en geen visie heeft op de toekomst. Er is menig discussie gevoerd over inhoudelijke zaken, waarbij begrip en respect voor de andere zijde niet aanwezig waren. Ook zijn er beloftes gedaan, zoals investeringen in randzaken, die vooralsnog niet zijn nagekomen. Twijfel er dan ook sterk aan of dit wel gaat gebeuren. Kortom, de houdbaarheidsdatum van onze samenwerking zal niet langer meer duren dan 3 jaar. Dit is een periode puur op basis van mijn gevoel. Nu heb ik een interessant aanbod gekregen van een bevriende ondernemer. Hij wil samen met mij een soortgelijk bedrijf opzetten en runnen. Hiermee word ik een concurrent van mijn huidige werkgever. Hiervoor doet hij een investering en ik dezelfde. We zullen dus beide 50% van de aandelen krijgen. Echter, ethisch gezien, kan ik het niet maken om dan ook nog bij deze werkgever in dienst te zijn. Concurrentiebeding is niet van toepassing, enkel een relatiebeding. Dit is juridisch al nagekeken en hiermee kan hij niets ondernemen jegens mij (als ik mij uiteraard aan de voorwaarden hou). Daarnaast is er een behoorlijke financiële buffer van mijn zijde 60K+. Mijn vraag aan jullie is; welke zaken zouden jullie meenemen in de overweging om de bepaalde stappen te zetten? [verandering: titel]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept