Jump to content

Ondernemersstress

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Dank je voor vlotte reactie Hans! Het probleem is dat ik de wegen op dit gebied eerlijk gezegd niet ken. Bij welke instanties kan ik om hulp vragen in deze situatie, waar moet ik mij melden?
  2. Beste forumleden, Mijn naam is Peter en ben als zzp'er helaas in een vervelende positie belandt. Door 2 tegenvallende jaren zijn mijn kosten dermate hoog geweest dat ik inmiddels in de problemen ben belandt. Inmiddels kan ik mijn leveranciers niet meer betalen en de belastingdienst heeft een vordering op mij die ik niet meer kan voldoen. Al met al loop ik vermoedelijk circa € 60,000 achter en ben eerlijk gezegd totaal radeloos. De keuze te maken om per direct te stoppen is een moeilijke aangezien ik er dan bewust voor kies om te stoppen met een schuld van € 60,000, iets wat mij in loondienst vele jaren zal kosten om het allemaal recht te strijken. De WSNP is ook geen situatie die mij erg aanspreekt. Wanneer ik op dezelfde voet doorga ben ik echter bang dat het probleem enkel groter zal worden dus voel mij als een rat in de val en weet niet meer wat ik moet doen. Ik ben eigenaar van meerdere webshops en ben onder andere door een Google penalty in deze positie terecht gekomen. Inmiddels is dit sinds kort weer opgelost maar vermoedelijk zal ik pas over enkele maanden weer de juiste posities in Google krijgen zodat er weer (voldoende) geld verdiend wordt. Helaas moet ik tot die tijd ook leven en worden de schulden steeds groter. Ik verdien momenteel wel een beetje maar onvoldoende om de onstane extra kosten mee te dekken. Wat voor voordelen heeft het als ik een faillissement aanvraag? Blijft de uitstaande schuld dan gelijk of blijven de incassobureaus en deurwaarders de openstaande schuld verder ophogen naarmate de tijd verstrijkt? Kan ik vervolgens eventueel met een andere activiteit doorgaan waarmee ik wel omzet en winst weet te genereren? Wordt ik op den duur mijn (huur)huis uitgezet als het zo doorgaat? Wie kan mij adviseren in wat ik het beste kan doen? Alle tips zijn meer dan welkom want ben redelijk radeloos en heb slapeloze nachten, bij voorbaat dank voor het meedenken. Met hartelijke groet, Peter
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept