Jump to content

Jenneke3

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dan zal ik het gaan veranderen. Zo kan ik mijn klanten nog beter van dienst zijn. Weer wat geleerd. Dank je wel.
 2. Ik ben eigenaresse van een yogaschool, sinds 9 jaar. Ik heb altijd aan mijn klanten een opzegtermijn aangehouden van een kalendermaand. Dus zeg je op 12 februari op, dan stopt het na eind maart. Nu lees ik op verschillende sites dat een opzegtermijn (bij onbepaald contract) 30 dagen mag zijn. Dus dan zou het stoppen op 12 maart. Kan iemand mij hierin adviseren wat wettelijk wordt gehanteerd?
 3. Nee Mathias, dat (het tegenoversgestelde) gebeurt eigenlijk nooit op zo'n korte termijn. Ik vind het andersom dus ook niet redelijk als ik dat zou doen.
 4. Dank je wel voor je duidelijke antwoord Ron van der Kolk. Ik wist even niet waar ik dit forum moest plaatsen.
 5. Wat in goed overleg informeel geregeld kan worden, verbetert niet met formalisering.
 6. Het is een vrij nieuwe branche en we werken met VAR verklaringen. Nu de modelovereenkomsten op touw worden gezet zullen we hiermee gaan werken. Eerst nog even op de overheid wachten.
 7. De vraag / issue is, kort samengevat: Mag een opdrachtnemer een opdracht elk moment laten vallen bij een opdrachtgever?
 8. Ik begrijp niet zo goed wat er te lachen valt. Maar goed, ik kan je bericht niet serieus nemen, je slaat de plank volledig maar dan ook helemaal mis in je antwoord. Het lijkt wel of je mijn bericht helemaal niet goed gelezen hebt en de daadwerkelijke probleemstelling niet begrijpt. Ik kan er niets mee. O ja: en Yoga schrijf je dus zo.
 9. Toen ik dat ter sprake bracht, zei een andere freelancer: "Tja, als ik een week van te voren een opdracht krijg voor mijn cateringbedrijf, en ik kan daar meer verdienen, dan kies ik voor mijn cateringopdracht". Tja, daar sta je dan met je leuke team.
 10. Er is niks afgesproken wat betreft korte termijn. De mondelinge afspraak is: geef tijdig door wanneer je op vakantie wil / of niet kan lesgeven. Zoek vervanging. Vind je die niet. Dan regel ik het. Als ik het dus tijdig doorkrijg, dan kan ik altijd wel wat regelen. De vakantie wordt dus van te voren geboekt met als gedachte dat het wel geregeld kan worden. Maar laatst kreeg iemand de geest krijgt en 2 weken van te voren ineens zegt: ik ga! dan is de kans dat ik vervanging vindt klein. Dat brengt de continuïteit van mijn lessen en dus bedrijf in gevaar. is het redelijk te eisen dat ze dat 2 w
 11. Ik heb een grote yogaschool waarbij naast mijzelf, meerdere (7) freelancers lesgeven. Sommige freelancers geven ook op andere yogascholen les en sommigen hebben naast lesgeven een "gewone" loondienst baan. De afspraak / opdracht is dat ze elke week op een bepaald tijdstip een bepaalde yogales(sen) geven aan een vaste groep cursisten. Aan het einde vd maand krijg ik de factuur van hun diensten. Nu hoor ik je denken: dat is verkapt dienstverband! Ik weet het nog niet. Maar dit is hoe zij en ik het graag willen, dit werkt ook al jaren zo in de sport en yoga branche. Afgezien daarvan (ander
 12. Dank je wel. Ik heb de topic geplaatst omdat ik twijfelde. Maar na al deze adviezen en natuurlijk ook naar aanleiding van mijn eigen gevoel en bedenkingen is het voor mij nu ook wel duidelijk. Dat had ik ergens volgens mij ook wel een keer al aangegeven hier in deze discussie. Dus ik ben jullie dan ook erg dankbaar voor al jullie adviezen en meedenken. De twijfel is ondertussen ook al weggenomen. En er komt zeker een actie. Op korte termijn. Super, zo'n forum.
 13. Dank je voor je antwoord. Als je het verhaald goed had gelezen, kon je lezen dat ik geen werkgever ben! Maar een opdrachtgever, een zzp-er. Die werkt met zzp-ers. Ik draag nooit sociale lasten af! Zij sturen een factuur. Ik heb te winnen dat ik dus een gratis freelancer/docent heb. Vandaar mijn twijfel wat te doen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept