Jump to content

Ondernemer2016

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dank u wel. Mijn vraag is beantwoord!
 2. Beste forumleden, Ik heb een vraag over het berekenen van de BTW. Ik heb natuurlijk eerst de zoekfunctie gebruikt, maar als ik mijn zoektermen intypte kwamen daar onwijs veel topics uit waar ik niet erg wijzer van werd (veel topics gingen over importeren vanuit niet-EU landen)... Ik wil spullen gaan importeren vanuit België. De producten zijn btw producten, dus ze worden niet onder de margeregeling verkocht. Daarnaast staat er op mijn factuur 0,0% btw. De volgende situatie doet zich voor: inkoopprijs - €150,- verkoopprijs - €250,- Zou ik dan btw moeten betalen op deze manier? 250 - 150 = €100 100 x 0,21 = €21,- Of... 250 x 0,21 = €52,50 Mijn excuses als dit een topic is die reeds behandelt is, maar ik kon er echt geen vinden. Bij voorbaat dank!
 3. Ik begrijp volledig dat het heel veel werk is als je alle prijzen handmatig wilt veranderen. Daarom weet ik nu al dat het plan niet door zou gaan als dit het geval is. Ik heb al meerdere bedrijven gezien die vergelijkingssite ontwikkelen en ik heb ook al een reactie gehad via dit forum. Ik wil nu allereerst een ondernemingsplan gaan maken. Dan wil ik een gesprek aangaan met degene die mijn site mag gaan ontwikkelen. Indien ik dan alle mogelijkheden heb besproken ga ik de leveranciers benaderen. In het geval dat er interesse is wordt de ontwikkeling van de site gestart. Dit is nu mijn plan, als jullie opmerkingen hebben hoor ik het graag. Daarnaast zal de consument uit meerdere factoren, onder andere de beste prijs, kunnen kiezen. Had iemand nog nog een antwoord op mijn laatste vraag?
 4. Dat klopt, maar er zijn een aantal overeenkomsten met het auto voorbeeld. De vergelijkingssite die ik wil laten ontwikkelen zal veel minder gecompliceerd worden als bijv. Beslist, aangezien ik pak hem beet 125 producten wil vergelijken, waarvan ik de prijzen zo bij de partners kan opvragen. Zou je me daarom nog steeds niet het pay per click systeem aanraden? Daarnaast ga ik eerst even goed informatie inwinnen over mijn vergelijkingssite. Daarna zal ik offertes aanvragen. Ik heb daarentegen al offertes gezien van andere vergelijkingssites en de kosten lagen bij die sites tussen €1000 - €2000
 5. Bedankt voor de reacties. Ik weet dat ik heel vaag ben, sorry daarvoor, maar ik wil mijn idee niet zomaar weggeven. Ik ben erg blij dat je antwoorden hebt kunnen geven op mijn vragen, maar ik had tenslotte nog één vraag. Indien ik de bedrijven zou benaderen, naar welke afdeling zou ik dan moeten vragen? Marketing? Sales? Ik zal nogmaals een beeld proberen te schetsen van de vergelijkingssite: De site zal precies hetzelfde werken zoals Beslist en Kieskeurig. Je voert een bepaald product in en dan komt er een resultaat uit. Dan kan je vervolgens kiezen uit de beste koop, beste prijs en ga zo maar verder... De verschillen tussen mij en Beslist zijn eigenlijk alleen dat ik iets op mijn vergelijkingssite ga zetten wat zij niet vergelijken en dat ik me richt op één bepaalde dienst/product. De bedrijven brengen dus geen offerte uit, want dit proces is volledig geautomatiseerd. Denkt u dan nog steeds dat ik mijn verdienmodel zou moeten aanpassen?
 6. Ik denk ongeveer met €1500 - €2000 een volledig gevulde website te hebben. Ik laat dit dan door iemand anders uitvoeren, aangezien ik wil dat alles goed werkt. Daarom denk ik dat het wat betreft tijd wel mee zal vallen, behalve dat ik de content moet maken, het bedrijf moet aanmelden bij KvK en dat ik een ondernemersplan moet gaan schrijven (ik ga uit van 200 uur). Daarnaast ben ik ook van plan om max. 500 euro te investeren in marketing, zoals Google Adwords en op Marktplaats. Daarentegen ga ik natuurlijk niet zomaar mijn geld uitgeven. Ik ga namelijk voordat ik hier aan begin bij alle partners onderzoeken hoeveel pageviews zij dagelijks/maandelijks ontvangen. Die gegevens zullen uiteindelijk doorslaggevend zijn voor mij om te bepalen of ik het de gok waard vind. De markt waarin ik wil gaan opereren groeit trouwens ook behoorlijk hard, dus in de toekomst zou de opbrengst hoger kunnen zijn.
 7. Bedankt voor je reactie. Ik ga vanavond even goed de tijd nemen om het artikel door te lezen. Ik ken de bestaande spelers behoorlijk goed. Ik heb namelijk een lange tijd bij hen ingekocht, vandaar dat ik ook weet hoeveel diensten zij ongeveer verkopen. Daarnaast kan ik ook mededelen dat er al sites zijn waar deze spelers aanbevolen worden. Dit is echter niet te vergelijken met mijn concept waar je de dienst invult in de zoekbalk en dan direct de beste prijs, beste beoordeling... krijgt. Ik denk persoonlijk ook niet dat ze zelf met een vergelijkingssite zullen komen, aangezien deze bedrijven al meerdere jaren bestaan en dit onbetrouwbaar over zou komen bij de consument. Daarnaast zal ik het concept nog even verduidelijken, stel u daarom voor dat er drie webshops zijn die een auto willen opkopen van een klant... De consument vult in de zoekbalk zijn auto in, geeft de staat van zijn auto aan en ontvangt dan van elke aanbieder een prijs (alle andere dingen even achterwegen gelaten): [*]Blacar - €200,00 [*]Mijnauto - €149,99 [*]Ikwilhemkwijt - €120,00 De consument klikt dan vervolgens op de aanbieder die hij het meest prefereert en dan ontvang ik bijv. €0,10 voor de click. Ik weet zeker dat het vergelijken makkelijk te doen zal zijn, aangezien de buitenlandse bedrijven dit ook goed afgaat. De dienst zal overigens alleen per stuk verkocht worden.
 8. Bedankt voor uw reactie. In mijn geval is dit echter anders. Ik ga namelijk een dienst gebruiken waarbij elke 'belangrijke' speler alle prijzen al klaar heeft staan op zijn website. Daarom is het in mijn geval niet anders dan bij andere vergelijkingssites. De belangrijkste spelers hoeven daarom dus niet individueel een bod uit te brengen. Ik moet er alleen voor zorgen dat de prijzen constant up-to-date gehouden worden. Daarnaast zijn er in het buitenland al vergelijkingssites die precies hetzelfde concept hebben als wat ik wil doen. Ik heb zelf ook al meerdere malen gebruik gemaakt van hun vergelijkingen, vandaar dat ik ook op het idee ben gekomen. Daar is er veel belangstelling voor en zijn (bijna) alle sites bij hen aangesloten, voornamelijk de grote spelers.
 9. Ik denk dat ik in het begin het pay per click systeem ga handhaven. Ik denk namelijk dat veel bedrijven eerst willen afwachten of mijn vergelijkingssite echt iets oplevert, voordat zij één groot bedrag moeten betalen. Daarnaast weet ik uit ervaring dat de bedrijven, waarmee ik in zee wil gaan ongeveer tussen de 400 en 800 diensten leveren per week. Indien ik er dan vanuit ga dat alle bedrijven op mijn vergelijkingssite komen te staan, kom ik uit op een schatting van ong. 2500 diensten per week(dit is een zeer lage schatting in een hard groeiende markt). Ik verwacht vervolgens dat slechts 20% (ook een zeer ruime schatting) van de klanten uiteindelijk overgaat tot het aanschaffen van de dienst, dus dat zou betekenen dat deze bedrijven in totaal 12500 bezoekers per week op hun website ontvangen. Ik, als enige (goede) vergelijkingssite, ga er dan vanuit dat ik op zijn minst 10% van deze bezoekers op mijn vergelijkingssite mag gaan ontvangen en dat zou mij dan bijv. 1250 x €0,10 (kosten per click voor het bedrijven) = 125 euro per week opleveren. Daarnaast wil ik ook nog bezoekers aantrekken door bijv. advertenties op marktplaats te plaatsen. Ik wil ook nog vermelden dat ik er niet van hoef te leven, dus voor mij is eigenlijk alles leuk meegenomen, maar ik wil natuurlijk wel alle kosten terugverdienen.
 10. Bedankt voor de reacties. Ik had inderdaad die topic al gezien en daardoor ben ik onder andere meer te weten gekomen over de manier waarop ik de kosten kan doorberekenen (betaling per doorverwijzing...). Daarnaast ben ik ook erg blij met de tip voor het webwinkelforum! Ik ga daar vandaag nog zeker even een topic plaatsen! Ik ga niet mijn exacte plan vertellen, maar ik zal wel vertellen welke richting ik ongeveer op wil. Zo neem ik nu als voorbeeld: de sites waar je jouw auto kan laten taxeren en dan kunt inruilen. Dit is ondertussen al bij meerdere sites mogelijk en daarom zou het erg handig zijn om als consument binnen één oogopslag te kunnen zien wat de beste prijs voor je auto is. Ik heb een soortgelijk idee, maar dan met een andere dienst.
 11. Beste mensen, Ik heb op dit moment het idee om een vergelijkingssite op te zetten in Nederland. Daarom heb ik al wat research gedaan en daar heb ik heel veel van geleerd. Ik heb echter nog wel enkele vragen. Zo was een van de dingen waar ik volgens het internet op moest letten: zijn er al andere vergelijkingssites die de dienst/het product vergelijken? In mijn geval is het zo dat er één vergelijkingssite is die dit doet. Deze site heeft echter verouderde prijzen (ze zijn niet up-to-date), de website ziet er totaal niet aantrekkelijk uit én ze zijn zo goed als onvindbaar op Google. Ik ben er daarom vrijwel zeker van dat ik dit veel beter kan. Dit is dan ook de reden waarom ik de situatie nu probeer te schetsen. De vragen zijn daarom: [*]Willen de (web)shops aan dit soort dingen meedoen (misschien iemand die uit ervaring spreekt)? [*]Wat is de beste manier om de (web)shops te benaderen? [*]Is het slim om de belangstelling voor zo'n vergelijkingssite te pijlen voordat ik mijn bedrijf opstart? Daarnaast wil ik iemand inzetten om deze vergelijkingssite op te bouwen. Ik heb het liefste iemand met eerdere ervaring met vergelijkingssites, maar het is geen vereiste. Dus als je iemand wilt aanbevelen ontvang ik graag een personal message. Groet, Ondernemer2016
 12. Beste Ward, Bedankt voor je reactie. Door uw aanwijzing heb ik de machine nu gevonden. In principe is dit dus de antwoord op mijn vraag, maar iedereen mag uiteraard nog reageren voor een goede machine (misschien een goed merk wat jullie mij aanraden). De topic mag anders gelockt worden.
 13. Beste mensen, (mijn excuses als dit niet de juiste plek is om dit te vragen. Ik heb meerdere malen voor een geschikte plek gezocht) De producten die wij verkopen (bijv. schermen voor smartphones) verpakken wij in doosjes van 15x6.5x2 centimeter. Doorgaans gebeurt het wel eens dat zo'n verpakking open gaat, waardoor de producten niet altijd even netjes arriveren bij onze klanten. Daarom zouden wij onze doosjes willen sealen/verzegelen op de manier zoals op de onderstaande foto's te zien is: De bedoeling is dan dat wij de bestellingen op orde kunnen maken, vervolgens kunnen sealen en dan kunnen versturen. Ik vroeg mij daarom af of iemand weet hoe zo'n machine heet en welke machines een beetje goed zijn wat betreft prijs/kwaliteit. Ik heb zelf ook al een hele boel research gedaan op internet, maar ik kom vaak uit op sealmachines die geschikt zijn voor het verpakken/vacuüm maken van voedsel. Groet, Rein ___________ 3 foto's verwijderd 1 volstaat
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept