Jump to content

dayaftertomorrow

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Het contract is afgesloten op naam van de vof maar de ondertekening is door mij gedaan omdat ik geen negatieve bkr had. Ik begrijp nu dat ik de schuldeiser naar de andere vennoot kan sturen?
 2. Het lijkt mij dat de schuldeiser zijn rekening betaald wilt zien. En gezien beide vennoten verantwoordelijk is lijkt het mij niet onredelijk dat hij beide vennoten benaderd ongeacht de naam op het contract? Ik weet zeker dat wanneer het andersom was mijn ex vennoot hetzelfde zou hebben gedaan.
 3. Het staat idd op naam van de vof. Maar ik tekende het contract en de andere vennoot gebruikte het abonnement én toestel. Hij beweert het achtergelaten te hebben maar dat is gelogen. Financieel ben ik inmiddels failliet terwijl hij nog financieel sterk staat. Kan ik de schuldeiser op hem afsturen of is dit onsportieve gedrag
 4. Hallo iedereen even een vraag. Ik heb in een recent verleden een bedrijfje met een goede vriend opgericht. We hebben toen ook een zakelijke mobiele contract afgesloten. Nu is het bedrijf gestopt maar kreeg ik een incasso voor het mobiele contract. Deze staat op mijn naam maar is nooit door mij gebruikt. Mag dir op mij verhaald ipv zakenpartner?
 5. Persoonlijk denk ik dat dit nog wel eens zou kunnen gebeuren...maar nu hou ik nog even rekening met de kinderen.
 6. Ik ben bang dat jullie gelijk hebben wat betreft ego, geld. Bij hem zal het voornamelijk zijn EGO zijn die het hoogste woord zal voeren waardoor hij hoog in zal zetten om zoveel mogelijk geld uit het bedrijf te trekken:-( Het is niet wat ik wilde horen maar het klinkt realistisch...
 7. Dank je wel Nedzibe, Ik weet dat het nu nog een gezamelijke rekening is, maar wanneer ik alleen verder ga dan zou het mijn zakelijke rekening zijn:-). Ik ga maar eens goed nadenken hoe dit aan te pakken.
 8. Goedendag bedankt voor je input, Zoals je kan lezen heb ik niet zoveel verstand van het runnen van een bedrijf. Ik wil gewoon doen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb. In principe staat in de oprichtingsakte dat iedere vennoot ermee kan stoppen wanneer die wilt met een opzegtermijn van 3 maanden. De andere vennoot kan dan verder als eenmanszaak of een andere vennoot zoeken (na verrekening van eventuele schulden etc) Maar mijn meest prangende vraag is kan ik een eigen woning nemen (eventueel als privepost betalen via mijn zakelijke rekening? of zeg ik nu iets doms? Ik wil gewoon weg kunnen wanneer ik het niet meer aankan zonder daarmee ook gelijk het bedrijf te verliezen? Ik geef mezelf inkomen vanuit het bedrijf..moet ik anders met dat geld een huis huren?
 9. Goedemiddag Karma, Fijn dat je al zo snel reageert. We hebben een VOF en er is een oprichtingsakte opgesteld. In die akte staat dat als 1 van de vennoten er geen zin meer in hebben deze kan stoppen en de aandelen ter verkoop aanbied aan de ander tegen de geindexeerde waarde. Het bedrijf heeft nog geen inkomsten gemaakt dus die aandelen staan in principe nog op nul? Kan ik daaruit opmaken dat hij dreigt te stoppen hij alleen als mede eigenaar kan stoppen en ik verder kan als volledige eigenaar? Mits ik zijn aandelen overneem? Maar hoe zit het met de huurovereenkomst? Kan hij die dan gewoon per direct (3 maanden opzegtermijn) opzeggen? Ik heb met de lening roerend goed gekocht voor het bedrijf, moet ik die dan verkopen en de winst met hem delen? Het zijn veel vragen ik weet het maar ik maak mij zorgen, mijn kinderen zijn van school gewisseld en hebben het naar hun zin. Maar ik kan zo niet veel langer doorgaan. Dank je wel voor alle adviezen
 10. Goedendag allemaal, Ik heb jullie advies hard nodig. Ik hoop dan ook echt dat jullie mij meer inzcht in deze kwestie kunnen geven. Ik ben samen met een oudere heer een bedrijf gestart. Hij was de financiele injectie om het bedrijf te starten. Een lening en een bedrijfspand zijn door hem aangekocht. Daar het bedrijf te ver van mijn huidige woonplaats staat bood hij mij aan om met de kinderen bij hem in te wonen. Dit heb ik gedaan en in het begin ging het goed. Alleen nu spelen er gevoelens mee van zijn kant waardoor hij mij 'sexueel intimideert'. Natuurlijk laat ik mij hier niet door gek maken, maar maak me wel zorgen. Ik heb gezegd een eigen woning te zoeken en dit met mijn zakelijke inkomen te betalen. Maar hij zegt dat als ik dat doe hij de stekker uit het bedrijf trekt. Kan dit zomaar? Op papier krijg ik meer dan de helft van de winst daar ik de kennis in brengt en hij behalve zijn geld niets zal doen binnen het bedrijf. De lening staat op papier en die los ik keurig af. En het bedrijfspand is omgezet in een huurovereenkomst die ik ook netjes betaal. Mijn vraag is eigenlijk..als ik besluit een eigen woning te zoeken..kan hij dan het bedrijf zomaar beeindigen??
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept