Jump to content

J.ordan

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dank Lex. Geen sprake van verlegde btw, import of export.
 2. Kleine kick voor mijn eigen topic. Even een check, dubbel check voor 2017. Heb geen KOR toegepast in tijdvak 1 t/m 3. Tijdvak 1: 155 euro betaald Tijdvak 2: 24 euro betaald Tijdvak 3: 18 euro ontvangen Over tijdvak 4 moet ik 75 euro afdragen en de voorbelasting bedraagt 25 euro. Moet de correctie voor het hele jaar KOR nu 211 euro zijn zodat ik per saldo op 0 uitkom?
 3. Vraag over een zakelijke rekening: Binnenkomende betalingen van facturen worden nu voor 40% naar een privé spaarrekeningen geboekt en 60% wordt gebruikt voor de dagelijkse leefkosten. In geval van een zakelijke rekening zal al het binnenkomend geld dus direct wegstromen (100% privé onttrekking lijkt me). De kosten van een zakelijke rekeningen zijn € 90 per jaar. Dat valt mee. Zoals ik het nu zie komt het dus op het volgende neer: afsluiten van een zakelijke rekening om het voor de administratie simpel te houden. Dit kost € 90 per jaar en al het geld wordt direct onttrokken. Voordeel: geen geneuzel. Correct?
 4. Cosara and easy does it, dank voor de antwoorden!! Brood: Ik snap ergens wat je zegt. Schizofreen vind ik zeker geen term om te hanteren. Geld reserveren voor de te betalen inkomstenbelasting is noodzakelijk. 40% is een veilige marge gebleken die ook op een site als lancelots wordt gehanteerd. Het gaat allemaal niet om hele hoge bedragen en heel veel verkeer, maar het moet wel goed. Het aanmaken van een zakelijk rekening is inderdaad veel makkelijker. Dat lijkt me dus sowieso the way to go. Het geneuzel met privé stortingen en onttrekkingen op deze wijze is dus onnodig ingewikkeld. Het administreren van de stromen van de 'onderneming' heb ik allemaal duidelijk en gedocumenteerd. Nu blijkt dat alles via 1 particuliere rekening laten verlopen niet helemaal handig is, zal ik daar direct actie op ondernemen onder het mom van: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Ik kan weer even verder voor nu. Als dat nou duidelijk was vanaf de start in 2014 dan was het allemaal veel makkelijker geweest. Ik ben het verder helemaal met je eens over prive toeslagen in een zakelijke omgeving. Zie opmerking over geneuzel hierboven.
 5. Heel erg bedankt voor jullie reacties! Waardeer ik enorm. Over de -42 KOR in de omzetbelasting. Dit is vanwege een correctie op tijdvak 1. In het startjaar 2014 heb ik de KOR onterecht toegepast t/m tijdvak 1 2015. Met de Belastingdienst besproken wat het beste was om deze fout te voorkomen. Dat was corrigeren in tijdvak 4, desnoods voor een heel jaar. Omzetbelasting klopt voor 2015. Waar het nu inderdaad echt vooral om draait is dat ik het echt op een correctie wijze de balans invul. De correcte beginbalans waar je over praat wil ik dus zonder meer krijgen. De 2014 aanslag is definitief. Zoals je kunt zien in de eerste post heb ik daar onterecht teveel liquide middelen ingevuld. Ik dacht dat ik enkel van de financiële stromen van de factuurstroom een balans moest maken. Geen rekening gehouden met prive onttrekkingen. 1 Er is geen zakelijke rekening, slechts een particulieren bankrekening. 40% van het factuurbedrag reserveert mijn vriendin voor het betalen van de inkomstenbelasting. Tellen deze mee in de liquide middelen en al dan niet plus het saldo op haar rekening op 31-12-15? 2 Waar moeten precies de vorderingen van de december 2015 facturen? Bij overige vorderingen? edit: gevonden, schijnt bij Vorderingen op handelsdebiteuren ingevuld te moeten worden.
 6. Nee, natuurlijk niet, maar ik begrijp dat je het nu zo ziet. Mijn fout en een verkeerde interpretatie van mijn kant. Er is nu toch meer uitleg nodig. De situatie en aanvullende gegevens. Pleas bear with me :-\ - Vriendin is ZZP'er. - Geen zakelijke rekening, alles op 1 persoonlijke rekening. - Recht toe, recht aan financiële stromen verder - Geen investeringen in 2015 - In 2015 zijn alle opbrengsten gebruikt voor privé, reguliere leef/onderhoudskosten. Dit zijn dus privé onttrekkingen. - Er is inderdaad niet zoveel geld op de bank of in contanten. - Banksaldo op 31-12-2015 was €36 - In 2014 heb ik dit dus verkeerd opgegeven. - Van de december 2015 facturen is er in 2016 € 703,84 betaald. - De winst- en verliesrekening klopt voor dit jaar. - Omzetbelasting van tijdvak 4 is ook nog van belang bij het invullen. Omzetbelasting aangifte tijdvak 4 De vraag is nu, hoe kan ik het nou wel goed invullen? Zeker gezien ik 2014 verkeerd heb ingevuld op de balans. Dank voor je hulp so far!
 7. Ik denk dat ik de fout heb gevonden en volgens mij is dit het goede. Kan iemand dit bevestigen? :)
 8. Omdat screenshots meer zeggen dan woorden... Wat gaat hier mis. Zie laatste screenshot en melding? Ik loop even helemaal vast. Winst en verliesrekening 2014 Overzicht activa 2014 Overzicht passiva 2014 Winst en verliesrekening 2015 Overzicht activa 2015 Overzicht passiva 2015 Fiscalewinstberekening
 9. Helemaal duidelijk! Dank voor de snelle reacties. Mooie woordspeling ;D
 10. Achtergrond In 2014 heb ik de KOR onjuist toegepast voor mijn vriendin wegens beginnende onwetendheid. Over heel 2014 heb ik € 123 ontvangen (in tijdvak 4). In tijdvak 2 en 3 van 2014 (start als zzp' er in april 2014) heb ik in totaal € 100 in mindering gebracht volgens de KOR. Over heel 2014 was ik dus niks aan BTW verschuldigd waardoor € 100 terug moest betalen. De KOR was niet van toepassing. De aanslag kreeg ik in tijdvak 2 van 2015.In tijdvak 1 van 2015 heb ik dus weer BTW in mindering gebracht volgens de KOR. Nu weet ik dat de KOR het beste pas in tijdvak 4 toegepast kan worden. Huidige situatie Tijdvak 1: € 43 in mindering gebracht volgens de KOR Tijdvak 2: € 166 ontvangen, niks betaald Tijdvak 3: € 16 BTW betaald Tijdvak 4: € 108 te betalen (moet dus nog de aangifte doen) Nu zie ik even de juiste berekening niet met betrekking tot de KOR. Over 2015 ben ik eigenlijk € 43 + € 16 + € 108 = € 167 verschuldigd aan BTW. Ontvangen: € 166 Is het correct dat ik - omdat ik dus € 1 verschuldigd ben - over heel 2015 de KOR kan toepassen met als gevolg voor de aangifte van tijdvak 4 dat ik bij vraag 5d. € 108 invul of moet hier € 124 staan(tijdvak 2 + tijdvak 3)? Bvd!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept