Jump to content

BDP2017

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste lezers, Ik heb dringend wat hulp nodig want ik kom er echt niet uit... Hieronder even kort de situatie schets: Twee jaar heb ik met een partner een VOF gehad. Per 1-4 heb ik me uitgeschreven. Mijn partner heeft toen (zonder mijn weten) de VOF al omgezet naar een eenmanszaak. Ik heb al die tijd de boekhouding en administratie gedaan. Bij het beëindigen van mijn deelname aan de VOF heb ik aangegeven (op mijn eigen kosten) de boekhouding te laten controleren en te beëindigen. Dit is inmiddels gebeurd. We hebben toen afgesproken dat mijn partner het overgebleven geld zou krijgen omdat hij wel de intentie had om het bedrijf voort te zetten. Het gaat maar om een paar duizend euro. Volgens mij best coulant omdat normaal dit door twee zou delen. In de periode dat ik de boekhouding deed heb ik ook privé opnames en stortingen gedaan. Dat mag toch? (mits het niet in de verlies & winstrekening komt) maar op je privé balans. Ik heb netjes alle gelden teruggestort waardoor mijn saldo 0 is. Nu heeft mijn partner via de bank alle bankafschriften opgevraagd en volgens hem zijn die privé transacties fraude. Hij wil dit helemaal gaan onderzoeken. Hij was hier niet van op de hoogte (maar heeft zich ook nooit met de boekhouding bemoeid). Nu dreigt hij met een soort chantage dat wanneer ik voor een bepaalde datum niet alle documenten die te maken hebben met onze VOF af draag (boekhouding, werkzaamheden etc.) hij vervolgstappen gaat ondernemen en dat mijn goede naam zowel privé en zakelijk op het spel staat en ik dit kan beperken om alles af te geven. Ik ben best bereid mee te werken maar volgens mij zijn er wel grenzen.. Mijn vragen: - ben ik verplicht alles waar ik in de VOF ook hard aan gewerkt heb af te staan? - heb ik fraude gepleegd door privé opnames te doen zonder zijn medeweten? - is het chantage om te dreigen met smaad als ik niet meewerk? - normaal sluit je toch na beëindiging van een VOF alle zaken als bankrekening, boekhouding etc. af. Hij kan dan toch met zijn EZ alles opnieuw opstarten? Wij hadden overigens geen VOF contract waar alles was beschreven of waar afspraken in stonden. Alvast bedankt voor jullie hulp!
 2. Beste mensen, Vraag: mijn VOF partner en ik hadden in februari besloten om samen per 1 april uit onze VOF te stappen en vervolgens dit af te sluiten. Mijn partner had besloten (met mijn goedkeuring) wel met de onderneming verder te gaan, maar hoe of in welke vorm was nog niet duidelijk. We zouden eerst alles samen af ronden en afspraken maken hierover. Nu heeft mijn partner echter per 1-4 de onderneming (naam) al gelijk omgezet naar een EZ zonder dat ik hier van wist. Mag dit zomaar? Hadden we dit niet samen bij de KVK moeten doen?
 3. Beste Ronaldhino, Bedankt voor je reactie. We hebben geen vof contract opgesteld.
 4. Beste mensen, Het spijt me jullie steeds lastig te moeten vallen met vragen... heb al veel berichten gelezen op dit forum en jullie antwoorden op eerdere vragen hebben al veel duidelijk gemaakt... maar toch nog een vraag: Op 19-02 heb ik mijn partner van onze VOF op de hoogte gesteld telefonisch dat ik er mee ga stoppen. Er was sprake van het aantrekken van een nieuwe partner die mijn werkzaamheden zou overnemen of dat hij de VOF als EZ zou voortzetten. Het aantrekken van een nieuwe partner gaat te lang duren en het overzetten naar een EZ kan/wil mijn partner niet. Nu heb ik nogmaals, schriftelijk, op 10-03 jl. de samenwerking opgezegd. Ik heb aangegeven mijn deelname in de VOF per 01-04 door te geven aan de KVK. Nu geeft mijn partner aan dat er 2 handtekeningen nodig zijn voor uitschrijving, en wanneer dit niet gebeurt en ik me toch uitschrijf dat de VOF stilzwijgend over gaat in een EZ. Klopt dit? Of is de VOF ontbonden wanneer ik mezelf uitschrijf of moeten we dat samen doen? Wat moet ik anders doen om toch volgens de regels netjes mijn samenwerking met mijn partner stop te zetten? Alvast bedankt voor jullie reactie! [verandering: titel]
 5. Beste, 4 weken geleden heb ik in overleg besloten uit een bestaande vof te stappen. In overleg is besloten dat mijn partner verder wil en op zoek gaat naar een nieuwe partner. Echter gaat dit naar mijn idee nu te lang duren( 4 maanden minimaal) , en wil er graag per direct mee stoppen (onze samenwerking verloopt sindsdien ook stroef). Kan mijn partner eisen dat ik mee blijf werken totdat er een nieuwe partner komt, of sta ik in mijn recht om hier niet op te wachten en uit te vof te stappen? Er is overigens geen vof contract opgesteld. Ik wil het wel netjes afronden, maar weet nu eigenlijk niet precies wat de vervolgstappen zijn.
 6. Hoi Peter, Bedankt voor je reactie weer... Je helpt me goed op weg! We hebben destijds geen vof contract op gesteld ( ik weet het niet handig) kan de uittredende vennoot nog aanspraak maken? Er zijn geen schulden en nog maar een hele kleine winst. Dus dan lijkt me zo'n slotbalans en afrekenen niet aan de orde toch?
 7. Beste Peter, Ok bedankt voor je reactie. Dus dat we met 2 met dezelfde handelsnaam zijn door gegaan is dus niet rechtsgeldig? Maar moet er altijd een slotbalans op gemaakt worden terwijl er niets te verdelen is?
 8. Bedankt voor jullie reactie! We zijn inderdaad met 2 personen door gegaan, dus de vof bestaat nog steeds. De 3e persoon is wel uit geschreven bij de kvk (op 1 juli)/ Dus dat betekent dat ondanks de uitschrijving we nog een vof voor 3 personen zijn gebleven omdat er geen correcte stakingsbalans is opgemaakt? Is dit ook nodig wanneer er van geen van 3-en persoonlijk vermogen is ingelegd en na enkele jaren verlies de vof nu net een minimaal plusje maakt?
 9. De afrondende werkzaamheden zijn niet gebeurd.
 10. Beste Ron, Bedankt voor je reactie. Er was afgesproken met de vertrekkende vennoot dat deze voor 31-12 afrondende werkzaamheden zou hebben verricht waarna er een afrekening gedaan zou worden. Dit is echter niet gebeurd.
 11. Beste, Wij hadden met zijn 3-en een VOF. Mondeling is op 1 januari 1 van de partners uit de vof gestapt. De uitschrijving van de vof partner is echter pas gedaan op 1-07. Over welke periode dient de uitgetreden persoon nu aangifte te doen (inkomstenbelasting) voor de periode dat hij nog in de VOF zat?
 12. Beste, Ik heb een kleine onderneming. Net als vele starters heb ik in het begin wat boekhoud kundige fouten gemaakt. Aangezien de controle de eerste 2 jaar niet voldoende was blijken nu enkele inkopen en kosten niet geboekt maar wel binnen gekomen op mijn zakelijke rekening. Het gaat om per saldo ongeveer €3000 wat niet geboekt is. Dit is dus ook niet mee gerekend in de BTW aangifte en de jaarlijkse verlies en winst rekening die gebruikt is. De onderneming kan gebruik maken van de kleine ondernemers regeling dus om gigantische bedragen gaat het niet. Hoe of wat moet ik nu doen om die inkopen en kosten alsnog in te boeken? Alvast bedankt voor jullie reactie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept