Jump to content

YP28

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by YP28

 1. Aaah @Cosara, dit doet het kwartje vallen! Bedankt voor je tijd en advies. Ook aan alle anderen uiteraard.
 2. @Cosara, dit begrijp ik, ik begrijp echter niet hoe dit anders is dan een BV waarbij de DGA op de loonlijst staat van de BV? Zou je dit iets meer kunnen toelichten? Dan staat, voor zover ik het snap, de DGA - ik in dit geval - op de loonlijst van de uitlener (mijn eigen BV als rechtspersoon), en niet op die van de inlener.
 3. @Norbert & Cosara, ah! Excuus, heb ik het verkeerd begrepen. @Highio, ik ben op dit moment nog in loondienst. Hoe gaat dit alles in zijn werk bij een groot detacheringsbedrijf? Houden deze ook rekening met dat hun gedetacheerde niet onder management mogen vallen bij hun opdrachtgevers, en dat het dus puur en alleen op opdrachtbasis is?
 4. @Cosara, aangezien het in dat geval om een opdracht gaat ligt het eigendomsrecht gewoon bij de opdrachtgever. Geen twijfel over mogelijk lijkt me. Maar dat is de discussie niet.
 5. De kosten die ik per jaar verwacht te hebben, inclusief eigen salaris, liggen rond de €55.000 a €60.000.
 6. Ik werk op dit moment bij een bedrijf met veel freelancers op hetzelfde niveau. Op basis van hun informatie over uurtarief, uitval en algemene ervaringen heb ik een schatting gemaakt.
 7. Hoi Cosara, Bedankt voor je reactie. Ik begrijp echter niet hoe je het voor je ziet dat een software developer via een nul-urencontract gaat werken bij een bedrijf? Iemand op projectbasis in loondienst nemen zie ik verder ook nooit gebeuren. Zou je het iets meer kunnen toelichten?
 8. Ik verwacht tussen de €120.000 en €140.000 om te kunnen zetten, met jaarlijkse kosten van rond de €55.000 (inclusief eigen salaris). Ik kan niet zeggen welke risico's ik verwacht te lopen, ik wil er slechts zeker van zijn dat ik zo min mogelijk risico loop. Wellicht ben ik daarin iets te hard van stapel gelopen? Die gezagsverhouding is waar ik me het meest zorgen om maak. Als freelance developer kom je in veel bedrijven in een team te werken (hoewel het vaak zelfsturende scrum teams zijn), waardoor je dus in principe alsnog onder het management valt als team zijnde.
 9. Hoi Norbert, en bedankt voor je reactie. Dit betekend dat ik alsnog dien te werken via een overeenkomst die goedgekeurd is door de belastingdienst, en er geen gezagsverhouding mag zijn als ik het goed begrijp? Ik zal dan uiteraard ook een minimum van 3 opdrachtgevers per jaar moeten hebben, als ik me niet vergis?
 10. Beste lezers, Ik ben op dit moment bezig om uit te zoeken wat de voor- en nadelen zijn van freelancen als Software Developer. Ter controle zou ik graag horen of ik iets mis, of dat ik het helemaal goed begrepen heb. Ik ben tenslotte developer, en geen fiscalist of belastingdeskundige. Ik ben me ervan bewust dat dit jaar de regeling voor VAR veranderd, wat betekend dat er gewerkt moet gaan worden met een overeenkomst van opdracht die is goedgekeurd door de belastingdienst, of één van de voorbeeld overeenkomsten aangeboden door de belastingdienst. Naar mijn idee, wordt het dan lastiger
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept