Jump to content

Ondernemer1986

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Het is een financial lease gebruiksovereenkomst.
 2. Het enige dat ik weet is dat de totale termijnen die ik moet betalen € 600 per maand zijn voor in totaal 36 maanden. Eventueel kan de koopoptie worden toegepast
 3. Het is een quote van een website. Ik had even niet door dat dit een vlaamse website was
 4. Sorry ik kan het nog niet helemaal volgen. Dit vind ik op internet De leasingnemer neemt de hem toegekende gebruiksrechten op aan de actiefzijde van de balans, en boekt de nog verschuldigde kapitaalbetalingen aan de passiefzijde onder de schulden. Omdat het lichten van de aankoopoptie voor hem geen verplichting is, vertegenwoordigt het bedrag van de aankoopoptie geen schuld aan de passiefzijde van zijn balans. Het bedrag van de eventuele aankoopoptie moet hij opnemen onder de niet in de balans opgenomen rechten en verplichtingen. De waarde van de auto is dan gelijk aan de totaal op te nemen schuld van € 21.600? De betalingen die ik maandelijks verricht ( € 600 ) moet ik dan in zijn geheel afboeken van de lening en als kosten boek ik dan de afschrijving van de auto? En welke boeking moet ik maken als ik besluit na drie jaar de koopoptie niet toe te passen?
 5. Ok dus ik neem de totale schuld op 36 x € 600 = € 21.600 wat is de boeking aan de activazijde?
 6. Hallo, Hoe verwerk je een financial lease overeenkomst in de administratie. Het gaat hierbij om een financial leaseovereenkomst met een koopoptie. De auto kunnen wij drie jaar gebruiken voor een vast bedrag. Om vervolgens aan het eind van de looptijd eventueel de koopoptie te gebruiken.
 7. Als zelfstandige schilder in de schildersbranche ben je verplicht om aan de pensioenregeling deel te nemen.
 8. Dat lijkt inderdaad niet helemaal goed te lopen. Als zelfstandige ondernemer sowieso vreemd om verplicht deel te nemen aan de pensioenregeling, wellicht veranderd dit nog in de toekomst. Bij geen bericht gaan ze inderdaad uit van het minimale bedrag. Het blijft echter wel een keuze als de fiscale winst hoger is kun je er voor kiezen om over het minimale bedrag op te bouwen.
 9. Dank je Lex voor je snelle antwoord, ik ga er mee aan de slag!
 10. Bij het invullen van het privé gebruik van de bestelauto moet ik nu de bijtelling gaan opgeven. Er is geen kilometeradministratie bijgehouden. Ik dacht ik voldeed door 25% van de cataloguswaarde op te geven. Echter geeft de website van de belastingdienst de volgende toelichting Bestelauto bijna uitsluitend geschikt voor goederenvervoer Het bedrag van de bijtelling is het aantal door u gereden privékilometers x de kilometerprijs van deze auto. De kilometerprijs van de auto is gelijk aan de totale kosten van de auto gedeeld door het totaal aantal gereden kilometers in dit jaar. Ik heb juist voor de bijtelling gekozen om geen gedoe met een kilometeradministratie te hebben. Kan ik alsnog volstaan met de berekening 25% * fiscale waarde?
 11. Ok, dank voor de snelle reactie. Inderdaad een factuur bij de bus gekregen
 12. Ik vroeg mij af of bij de aanschaf van een 2e hands bestelbus waarin ik voornamelijk zakelijk rijd maar ook privé (ik verwerk de bijtelling in de aangifte IB/financiële administratie). Heb je, ondanks het privé gebruik, nog wel recht op investeringsaftrek?
 13. Ok, super bedankt voor de snelle reactie! Geldt dit ook voor de premies van een arbeidsongeschikheidsverzekering? Moet die ook ten laste van de winst?
 14. Als ZZP'er ben je verplicht deel te nemen aan de BPF schilder pensioenregeling. Hierin is geen keuze. Hoe dien je de betaalde premies hiervoor te verwerken in de aangifte inkomstenbelasting? Moet je de betaalde premies in het resultaat van de eenmanszaak te verwerken (pensioenlast). Of moet je de betaalde premies in de aangifte inkomstenbelasting in box 1 aftrekken (uitgave voor inkomensvoorziening)? Ik heb hier helaas op dit forum en het internet geen eenduidig antwoord op kunnen vinden. Kan iemand mij verder helpen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept