Jump to content

Entreprenerd

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Aha helder. En die zakelijke prijs mag worden bepaald door een derde partij? Dan voel ik me in ieder geval nog een beetje veilig.
 2. Maar dat is toch gek? Dan verkopen ze de hele boedel van de BV, plus personeel, IP en klanten twv 40k per maand voor een euro aan een nieuwe BV, en informeren me daarna. Dan zit ik in een lege b.v..
 3. Hoi, ben ik weer :). Ik heb nog een vraag. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heb ik 19% van de aandelen in een B.V. Vanaf vrijdag 1 april ben ik in die BV geen bestuurder meer. Is het voor de andere aandeelhouders/bestuurders mogelijk om alle activiteiten zonder mijn zegen/medeweten te verplaatsen naar een andere BV? Dus personeel, Eigendomsrechten Software, klanten etc? Zodat ik in een lege B.V blijf hangen? Er zijn 5 aandeelhouders, waarvan nog 2 bestuurders (19% elk)
 4. Cool! En dan zit het in mijn holding. Als ik een deel wil uitkeren naar prive? Dan betaal ik20% belasting toch? Haha, bij post 1 had ik een fout gemaakt. Hebben net een investeringsronde achter de rug waarin de percentages zijn veranderd haha.
 5. Hoi! Na mijn vorige post zijn we een stap verder. Ik wil graag mijn aandelen in een B.V te koop aanbieden. Ik bezit 19% en wil 4.9% behouden. De rest mag worden verkocht. De aandelen die ik wil verkopen zitten in mijn holding (Holding --> Werkmij dus). De gehele B.V is gewaardeerd op 1.2mio. Nominale waarde zal ik er niet voor krijgen en dit is ook niet nodig, ik wil er redelijk snel vanaf. Maar wat betaal ik nou aan belastingen etc, als ik ze verkoop? Dit is sowieso met winst. (Heb ze gekocht voor 100 bij de oprichting)
 6. Duidelijk! Waar ik echter nog wel mee zit, kan de B.V worden leeggehaald zonder mijn instemmen en weten, doordat ik slechts een minderheidsbelang heb? Ik kan immers zelfstandig niks meer doen..
 7. Dat is waar, en zeker een valide punt! Dank daarvoor! Nog zaken waar ik rekening mee moet houden? Ik kan m'n aandelen nu wel verkopen, ze zijn gewaardeerd door een accountant op 200.000. (Mijn pakket) Er is denk ik niemand die ze nu koopt, en ik hoop natuurlijk dat ze nog meer waard worden in de toekomst ;)
 8. Hoezo moet dat worden aangepast? Ik ben nu eigenlijk meer opzoek naar de handelswijze, hoe informeer ik, hoever van te voren en waar ik hou ik nog rekening mee?
 9. Nee, ik wil de aandelen graag in mijn bezit houden, ik hoop nog steeds, ook zonder mij, op een big bang.
 10. Mijn Holding is formeel gezien de bestuurder, en daar wordt geen gebruikelijk loon in genoten. Hiervoor zijn over het jaar 2016 afspraken gemaakt met de fiscus, die dit dus heeft goedgekeurd.
 11. Klopt. De managementovereenkomst ligt er in concept, maar is nog niet getekend en dus niet van kracht. En nee, op dit moment geniet ik op geen enkele manier een salaris of vergoeding uit de betreffende B.V.
 12. Hi Guys, Ik zit samen met 3 bestuurders en 2 niet bestuurders in een B.V. Ik bezit 17% van de aandelen. De 2 niet bestuurders zijn investeerders. Door recente marktwijzigen, moet de koers van het bedrijf worden veranderd. Ik ben het echter niet eens met de te varen koers, en krijg ik dit er niet doorheen gedrukt. Om mijn holding te beschermen, wil ik mijn functie, en daarmee mijn bestuurderschap per direct neerleggen. Hoe doe ik dit het beste? Er is geen managementovereenkomst, geen vaststaand salaris en de code die is geschreven is auteursrechtelijk van mij. Ik wil niet dat het hele bedrijf hierdoor omvalt, ik heb nog een belang in aandelen natuurlijk. Wel wil ik zorgen dat dat ik geen bestuurder meer ben. Groet
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept