Jump to content

Mark 1992

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Als het niet anders is, dan zal ik mijn domein deactiveren. Daar heb ik geen probleem mee, dan neem ik een andere domeinnaam zonder het woord Shellac. Bedankt voor alle input.
 2. De verkochte producten zijn geen CND en dragen de merknaam CND ook niet. Alle producten dragen de merknaam CCO. CCO is gewoon een ander merk dat net als CND actief is in de cosmetica branche. Ik, en ook de andere website, verkopen helemaal niets dat het merk CND draagt of zal gaan dragen. Vandaar dat ik ook verwacht dat consumenten CND en CCO niet direct zullen verwarren met elkaar. Daarnaast is het merk CND ook veel duurder vaak betaal je daar voor een flacon 20 euro of meer, waarbij CCO is een totaal andere (lager) segment valt. Bij CCO is alles goedkoper dan 10 euro per flacon.
 3. Ik snap je punt, maar ben daar niet direct mee eens. Zoals ik aangaf in het openingstopic, bestaan er al websites die Shellac verkopen en met de naam shellac in de domeinnaam sinds 2013, terwijl CND pas sinds 2015 is begonnen met het vastleggen van CND + Shellac benamingen. Dit zou dus betekenen dat CND de totaalmarkt in handen krijgt door hun merknaam de combineren met het woord Shellac, terwijl Shellac al langer bestaat dan dat zij de merknaam hebben vastgelegd?
 4. Misschien een ''credit'' systeem hanteren? Waarbij zij credits aankopen en dit gebruiken voor consulten. Dit zou vaak makkelijker moeten kunnen, aangezien er ook al veel websites zijn (18+ camsites) die dit principe gebruiken.
 5. Ik heb veel reacties ontvangen van iedereen, waarvoor dank. Ik denk dat ik in mijn recht sta met deze domeinnaam, omdat hun reden, de eventuele verwarring met CND producten onwaarschijnlijk is. Er rest mij nu nog één vraag: wat moet ik reageren op de verstuurde e-mail? Dan ik het persoonlijk niet nodig vind om te activiteiten te staken (ondanks dat deze er momenteel nog niet zijn), of totaal niet reageren? Ik heb ergens gelezen dat het ook mogelijk een automatisch gegenereerde mail is op basis van zoektermen in de domeinnaam. Zij eisen namelijk dat ik alle content moet verwijderen, maar er is geen content... Je zou verwachten dat ze de website hebben bekeken, maar uitgaande van de e-mail is dat klaarblijkelijk niet het geval. Misschien kan ik vragen of zij de mail in het Nederlands nogmaals willen versturen ''mij english is not so goed'' (is het uiteraard wel) maar aangezien zij in het Engels refereren naar een .nl domein? Misschien dat het dan blijkt dat het gewoon om een geautomatiseerd programma gaat?
 6. Nou, geen directe concurrent van Revlon, aangezien Revlon meerdere merken bezit waaronder CND. CND daarop gebruikt weer nagelproducten die de naam CND Shellac dragen. Ik denk dat het niet zo zeer te vergelijken is tussen twee totaal verschillende automerken als Skoda en Renault, die eigenlijk totaal verschillende ontwerpen van auto's verkoopt. Hier is natuurlijk ook sprake van verschillende flacons, teksten en logo's, maar het doel van het product is hetzelfde.
 7. Bedankt voor uw reactie. Ik ben zelf ook van mening dat er kans op verwarring tussen beide merken dusdanig klein is dat het geen probleem zou vormen.
 8. Ik denk niet dat zij het domein zelf willen registreren. Ik denk persoonlijk dat zij als enige gevonden willen worden wanneer er consumenten/bedrijven Google gebruiken op de term Shellac. Ik heb momenteel nog geen content op de website, maar dit is wel de bedoeling, daarom wil ik het domein ook (nog) niet opgeven. Misschien dat zij via deze weg concurrenten/nieuwe concurrenten willen uitspelen op de markt. Ik heb verder namelijk niets te maken met CND of het betreffende merk, het enige vergelijkbare is de activiteit in dezelfde branche.
 9. Precies, CCO is een concurrent die onder andere shellac produceert en verkoopt. Hetzelfde geldt voor CND, aangezien CND dus een aantal namen heeft vastgelegd waarin het woord Shellac zit verwoven, vinden zij dat consumenten zouden kunnen denken dat CCO is gelieerd aan CND, en dat ik daarom mijn domein moet laten verlopen/deactiveren.
 10. Shellac bestaat inderdaad al langer, sowieso eerder dan dat CND het als merknaam heeft vastgelegd, althans een gedeeltelijke merknaam met hun eigen merk erin verweven.
 11. Zowel CND als CCO zijn Shellacproducenten (Nagelproducten, nagellak, coats etc.) Het enige is dat CND voor zichzelf dus de merknaam shellac vast probeert te leggen, maar dat er al websites zijn die shellac verkopen, alvorens zij de merknaam überhaupt hadden vastgelegd in 2015. Daarnaast bezitten ze in de EU niet de merknaam shellac, alleen hun merknaam CND + shellacverwerkingen, zoals aangegeven. Maar beide producenten leveren hetzelfde soort product. Ik wil geen producten van CND verkopen, wel van CCO, waarbij de naam shellac wel degelijk belangrijk is. Ik vraag me allen af, gezien dat er al websites zijn uit 2013 die de naam shellac gebruiken en CND pas sinds 2015 hun merknaam met shellac heeft vastgelegd. Hoe standvastig is dat dan op dat moment nog? Daarnaast zijn het totaal verschillende merken met verschillende soorten producten en branchespecifieke benamingen, maar komt het uiteindelijk wel op één categorie: nagelproducten.
 12. Goedemorgen leden, Ik heb een vraag waarbij ik het antwoord niet direct kan vinden. Ik heb een domein geregistreerd, namelijk ''ccoshellac.nl''. Ik heb nu een tweede mail ontvangen van brandprotection@mm-revlon.com over het feit dat ik alle content moet weghalen (er is momenteel 0,0 content) en het domein moet laten verlopen. Ze dreigen hierbij met verdere juridische stappen wanneer ik niet reageer. Ze geven aan voor Creative Nail Design deze oproep te doen, aangezien zij over de merknaam CND en Shellac etc. beschikken. Ze geven aan dat door dit domein consumenten zouden denken dat ccoshellac gelieerd is aan CND Shellac. Ik heb dit verder uitgezocht en in de USA beschikt CND inderdaad over de merknamen CND en Shellac plus nog wat andere merknamen gerelateerd aan CND Shellac. In Europa hebben ze de volgende namen geregistreerd: CND C SHELLAC XPRESS, geregistreerd sinds 09/06/2015; CND Shellac DURAFORCE, geregistreerd sinds 29/06/2016; CND SHELLAC, geregistreerd sinds 12/11/2018; CND SHELLAC LUXE, geregistreerd sinds 12/11/2018. CND Shellac en CCO Shellac zijn beide merken die dus Shellac produceren en verkopen. Daarnaast zijn er al meerdere webshops die de naam ''Shellac'' in het domein hebben die al veel langer geregistreerd staan, zo is er een webshop sinds 2013 al actief, die geen CND verkoopt. Het domein ccoshellac.nl is op 11/09/2018 geregistreerd, ruim voor de de registratie van de merknamen CND SHELLAC en CND SHELLAC LUXE. De andere twee merknamen zijn wel eerder geregistreerd, maar verwijzen naar een specifiek segment van hun Shellac producten. Ik vraag me af of ik daadwerkelijk misbruik maak van hun merknaam, aangezien zij alles met hunmerknaam samenvoegen, dus met CND. Is het inderdaad zo dat consumenten CCO Shellac zouden kunnen verwarren met CND Shellac DURAFORCE of CND C SHELLAC XPRESS? Hoe zit het trouwens met die laatste 2 merknamen die na het registreren van mijn domein pas definitief geregistreerd zijn? Ik wil het namelijk zeker weten of zij wel/geen recht hebben op iedere website die de naam ''shellac'' heeft hiermee te confronteren en eisen dat je het domein laat verlopen. Wanneer zij hier daadwerkelijk recht op hebben, dan vind ik het geen probleem om het domein te deactiveren, echter heb ik mijn twijfels hierbij. Ik zie jullie advies graag tegemoet! Met vriendelijke groeten, Mark
 13. Als er een goed winstoogmerk heeft, waarom probeer je dan niet iemand aan te nemen voor een X aantal uur om bestellingen de deur uit te werken? Zoals je zelf aangeeft, je kunt het momenteel combineren, dus misschien kun je uitbreiden?
 14. Voor zover ik weet niet, want zoals TWaBla aangeeft gaat dat om horizontale prijsbinding (tussen leveranciers en leveranciers of verkopers en verkopers) en niet om verticale prijsbinding (tussen leveranciers en verkopers). Het advies om de ACM te vragen om advies over dit voorgestelde contact lijkt me een goed plan. Het telefoonummer is (070) 7 222 000. Laat svp weten wat dat oplevert. Bedankt voor uw reactie, ik zal dit dan eventueel nog bellen ja. Aangezien deze minimumprijs die gehanteerd wordt, dus wel negatief is voor consumenten. Ik bel dan zelf ook benieuwd hoe dit precies in elkaar zit.
 15. Het is inderdaad voor mijn vriendin, en geldt die bagatelvrijstelling wel of niet voor een salon?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept