Jump to content

Mark 1992

Senior
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent activities

 1. Ik vind het inderdaad een klein verschil. Echter zijn zij nu duurder dan concurrenten. Dus ik schaf het nu aan bij een concurrent. Er zijn ongeveer 7 aanbieders die de monitoren verkopen voor €147,93 (excl.). Of ze inderdaad echt oneerlijk zijn weet ik niet. Echter, zij kunnen eenzijdig annuleren wanneer voor hun de inkoopprijs hoger wordt. Mocht ik het ergens anders willen kopen omdat het daar goedkoper is, dan heb ik dat recht niet. De omstandigheden zijn dat hun leverancier de inkoopprijs heeft verhoogd. Echter geven ze op de website bij bestelling aan dat het product
 2. Ik weet niet in welk forum gedeelte ik dit moest plaatsen, dus verplaats het wanneer het niet goed staat. Afgelopen weekend hebben wij twee monitoren gekocht bij Centralpoint (zakelijk). De vermelde prijs was €123 per monitor (excl). Nu krijgen wij een mail dat ze de monitoren niet voor de vermelde prijs kunnen leveren. Ze hebben de bestelling van de monitoren geannuleerd en mochten wij deze alsnog willen, dan kunnen wij opnieuw de bestelling doen met het tegoed (€246) en het verschil bij betalen. De nieuwe prijs is €165 per monitor (excl. btw). Ten tijde van bestelling en óók nu,
 3. Nee, inderdaad wel een ZZP'er. Ze betaald dan inderdaad gewoon inkomstenbelasting daarover.
 4. Over die €1.000 doet ze dat wel. Daarnaast kan ze het geld ook niet privé besteden zonder privé-opnames. Wat voor nut heeft het om jezelf veel meer uit te betalen, sociale premies af te dragen, en wanneer je wil verbouwen er weer privé-geld in te pompen, om daar vervolgens bij opname opnieuw sociale premies over te betalen? Daarnaast zetten volgens mij veel ZZP'ers geld opzij voor investeringen dan wel buffer voor gereedschappen en dergelijke?
 5. Waarom zou dat niet mogen dan? Ze betaald toch gewoon winstbelasting? Dat zij een buffer aanhoud voor toekomstige investeringen is niets mis mee? Doet ze momenteel ook, maar dat betekend niet dat het een keer ophoudt. Hetgeen wat nu gebeurt kan ik persoonlijk niet meer bestempelen als ''ondernemersrisico'', wanneer de overheid je verplicht sluit met boetes tot gevolg, zonder compensatie.
 6. De salon zit niet op ons huisadres. Deze zit aan de woning van haar ouders. Dus het privé-adres en vestigingsadres zijn niet hetzelfde.
 7. Misschien dat dit inderdaad verlaagd wordt naar 2k voor de TVL die gaat gelden begin februari, maar ze heeft de salon nog aan huis, dus geen huurverplichtingen, waardoor ze niet in aanmerking zal komen. Edit: als ik je opmerking zo lees gaat het dus inderdaad om die 23% wat dat wordt gebruikt? Want ze haalt gemiddeld wel die €3.000+ omzet per maand.
 8. Helaas niet. Er werken meerdere personen en ze hebben het nu dusdanig aangepakt dat er ook maar één persoon per dag pakketten inpakt. Vroeger werkte ze er 3 dagen, maar dit heeft ze afgebouwd naarmate de salon zich verder ontwikkelde, tot nu één dag. Ze zou zo nu en dan wel kunnen inspringen voor een dag, maar dat zou niet het verschil maken, helaas.
 9. Ze keert zichzelf inderdaad €1.000 uit op basis van advies van haar boekhouder. Ze heeft namelijk een jaarlijkse omzet van ~35.000 tot 40.000 euro. Dit met name omdat ze plannen heeft om de salon verder uit te bouwen (geld opzij zetten voor de verbouwing etc.) Wanneer ze dit niet zou doen, zou ze zichzelf €1.800/€2.000 kunnen uitbetalen per maand.
 10. Ja hoor, verander maar. Geen probleem. Nee, ze heeft nergens recht op i.v.m. mijn inkomen (partnertoets). Ze voldoet voor de rest aan alle criteria. Het urencriterium voldoet ze al 4 jaar aan.
 11. Goedemorgen, Ik weet niet zeker of ik dit in het juiste forum plaatst, dus excuses daarvoor mocht het niet het correcte forum zijn. Ik en mijn vrouw zitten in de volgende situatie: - Ik, fulltime in loondienst - Mijn vrouw, werkt nog één dag per week bij een webshop (+- €350 per maand aan inkomsten) en zelfstandig schoonheidsspecialist, nagelstylist en pedicure, betaalt zichzelf €1.000 per maand uit. Wij hebben een koopwoning. Nu de overheid sinds 14 december de lockdown heeft aangescherpt en zij verplicht dicht moet met haar salon, is
 12. Als het niet anders is, dan zal ik mijn domein deactiveren. Daar heb ik geen probleem mee, dan neem ik een andere domeinnaam zonder het woord Shellac. Bedankt voor alle input.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept