loading
Ga naar inhoud

ibeatza

Junior
 • Aantal berichten

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

 1. Hi Joost Dank voor je snelle reactie. Heel fijn dat je de tijd neemt om de medemens te helpen! :)
 2. Beste Forumleden, Ik zit met een probleempje en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, ??? Ik heb een persoonlijke holding BV, van waaruit ik directie en management werkzaamheden verricht. Voor 1 van de dochtermaatschappijen, heb ik in 2015 veel management werk verricht. Echter heeft mijn holding BV een verlies te boek staan over 2015 van €7200. Dit is een fiscaal verlies en is ontstaan door operationele activiteiten o.a. mijn eigen loonkosten en kosten van juridisch advies. Nu heeft mijn Holding in 2016 een fiscale winst behaald (operationele winst, dus exclusief deelnemingswinsten/verliezen) en heb ik aangegeven in mijn aangifte VPB dat ik deze winst wil verrekenen met het verlies uit 2015. Ik krijg nu echter een brief van de inspecteur dat hij van plan is om deze verliesverrekening niet toe te staan, omdat de winst over 2015 is gekwalificeerd als "houdsterverlies". De inspecteur vraagt mij om een schriftelijke reactie wanneer ik het niet met hem eens ben, anders zet hij zijn zienswijze door, en staat hij de verrekening niet toe. Nu heb ik heb even wat ge-googled en dit gevonden: "Een houdster- of financieringsmaatschappij houdt zich (bijna) het hele jaar bezig met (bijna) alleen het houden van deelnemingen of het (in)direct financieren van verbonden lichamen. Hierbij is in ieder geval van belang: De tijdsbesteding van werknemers richt zich bijna uitsluitend op het houden van deelnemingen >90%. Als een management-bv bijvoorbeeld de directie voert over een werkmaatschappij, is er meestal geen sprake van het bijna uitsluitend verrichten van houdsteractiviteiten." Naar mijn mening, kan ik makkelijk aantonen dat er in 2015 niet bijna of uitsluitend houdsteractiviteiten vanuit mijn Holding zijn verricht. Er zijn immers loonaangiften in 2015 gedaan, en ik heb als directeur veel directie en management werkzaamheden uitgevoerd voor oa dochterondernemingen Weet iemand welke argumenten ik moet gebruiken in mijn schriftelijke reactie aan de inspecteur, om ervoor te zorgen dat hij de verliesverrekening toch toetstaat, en de "kwalificatie" van het houdsterverlies laat vallen, zodat het ene wel verrekenbare winst wordt? Bij voorbaat dank!
 3. Als je als moeder je dochter op netto vermogenswaarde waardeert, en je bezit 12,5% van de aandelen in die dochter. dan kunnen 2 moeders die allebei 12,5% aandelen bezitten, én waarderen op netto vermogenswaarde toch geen verschillende waarderingen op hun balans hebben staan?
 4. Bij waardering op nettovermogenswaarde moet een dochter toch altijd precies gewaardeerd worden op de waarde van het "vermorgen dochter" en dan naar rato van het aandeel in die dochter. Dus in geval dat waarde vermogen Dochter = 200.000 moeder A bezit 12,5% dus is de waardering 0,125x200.000 = 25.000 Wat ik dan vervolgens niet goed begrijp is dat wanneer beide moeders de deelneming waarderen op netto vermogenswaarde, er dan op de balans van moeder A een andere waarde vermeld staat voor het 12,5% aandeel, dan bij moeder B, (nadat er dividend is uitgekeerd) ze bezitten beide precies 12,5% aandeel, maar er hangen andere waardes aan???
 5. Hi Peter bedankt voor je eerste hulp, ik probeer mezelf iets beter uit te leggen: Het kan toch niet zo zijn dat de waardering op de balans bij Moeder A een andere waarde geeft dan Moeder B? Ze hebben allebei immers 12,5% aandeel in dezelfde dochter. Hoe zorg ik ervoor dat bij waardering onder de nettovermogens waarde, de dividenduitkeringen in beide moeders goed worden verwerkt. (hoe boek ik de dividend uitkeringen in de moeders zo, dat de waardering op de balans beide moeders hetzelfde is en blijft, ook na de dividend uitkering?)
 6. Bij het boeken van een dividend uitkering in de administraties van 2 moeders zit ik met een verschil, waar ik niet uitkom. 1 van de Moeders is mijn persoonlijk houdster Vennootschap. Daarnaast boek ik ook de administratie van een mede aandeelhouder. Het gaat om de volgende situatie Werkmaatschapij X gaat geld uitkeren aan meerdere moeders Zowel Moeder A als Moeder B hebben de werkmaatschappij voor dezelfde waarde te boek staan op hun balans. Namelijk 25.000 (totale vermogen Werkmaatschap X is 200.000) Moeder A BV (houdt 12,5% aandeel) en ontvangt 20.000 dividend Moeder B BV (houdt 12,5% aandeel) en ontvangt 50.000 dividend Moeder B heeft ten opzichte van de andere Holdings recht op meer dividend, omdat deze moeder verantwoordelijk is geweest voor het grootste deel van het resultaat in de werkmaatschappij. Wanneer ik dan de dividenduitkering boek in de admin van beide moeders gebeurd er dit: Moeder A Bank 20.000 a/ deelneming X 20.000 Moeder B Bank 50.000 a/ deelneming X 50.000 Na de dividend uitkering zijn de waarderingen op de balansen van de de Moeders niet meer gelijk, Terwijl beide holdings een gelijk aandelen percentage hebben 12,5% Ook is er na de boeking op de Balans van Moeder B sprake van een negatieve waardering? er gaat iets mis maar snap even niet wat. Wat doe ik verkeerd, wie kan me hiermee helpen?
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké