Jump to content

Vraagteken.

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Misschien is het handig dat je dit topic laat voor wat het is want ik vind deze vraag nu wel nuttig ookal komt er een eenmansaak of een bv uit. Bedankt voor je imput.
 2. Je kunt daaruit de conclusie trekken dat de verwachte winst in doemscenario groot genoeg is om de kosten te dekken. Wat niet betekent dat ik dan op de kosten wil gaan gokken, ik wil meteen de koers vastzetten.
 3. Ja, de software programma's gaat nooit het verschil in winst maken. Anders zou er helemaal geen onderneming meer bestaan in Nederland. ;D
 4. Ik sta in de startfase van mijn ondernemingsplan. Ik weet dat het bedrijf er gaat komen want na marktonderzoek blijkt er rendabele vraag te zijn. Ik ben daarom bezig met de kosten en baten uit te rekenen. Inhoudelijk kan ik niet te veel over mijn bedrijf loslaten, deze bestaat in huidige vorm niet in Nederland. Voor de nu rakende taken van het bedrijf heb ik te maken met wetgeving waardoor ik de juiste personeel aan moet nemen. Ook qua uitvoerende taken is dit nodig.
 5. Voor welke programma's maakt het een verschil waarom ik een bv of eenmanszaak heb en waarom ik personeel heb? En waar kan ik dat bij het selecteren van een programma uit maken?
 6. Ik maak graag voor aanvang van mijn bedrijf een goede begroting. Aan natte vingerwerk waarna ik alsnog met onderzoek op een ander bedrag uitkom doe ik niet graag als het niet nodig is.
 7. Ik ben bezig met mijn bedrijfsplan wat uit te werken en ik wil de kosten van de programma's daarin goed meenemen om de rendabiliteit beter in kaart te brengen.
 8. Qua personeel maak ik mij juist wat minder zorgen omdat ik daar werkervaring in heb en de nieuwe ontwikkelingen niet veel bijscholing voor nodig heb.
 9. Dat weet ik nog niet, daar laat ik mij binnenkort wat meer over adviseren, voor als nog heeft een bv mijn voorkeur.
 10. Ik ben bezig met een lange aanloop. De bedrijven zitten in dezelfde branche en zullen als aparte ondernemingen op worden gezet omdat dit verschillende takken betreft, een andere markt aanboren en marketing zullen krijgen. Uiterlijke aanvang datum is januari 2018 maar ik hoop volgend jaar augustus te kunnen starten.
 11. Ik ben er nog niet uit of ik de belasting aangifte uit ga besteden of zelf ga doen. Ik doe dit het liefste zelf maar omdat ik er nu nog te weinig wat weet van alle voordelen overweeg ik het de eerste jaar uit handen te geven.
 12. Ik heb alleen tijdens mijn studie 10 jaar terug ondernemersvaardigheden als extra vak gehad, daarbij heb ik wel de opleiding boekhouden gehad maar daarna in het bedrijfsleven geen ervaring mee opgedaan. ik moet zeggen dat dit ook niet mijn favoriete vak was. Ik heb gewerkt met de volgende programma's: Microsoft office, Excel, Outlook, SharePoint, Account view, Mars, Lotus Notus, PeopleSoft, Sap, Oracle, SPSS, Verint Witness, AVAYA CMS Wat ik erbij wil vermelden is dat ik erg uitblink in resultaten van excel maar dit ook een frustrerend programma vind dus ik wil excel niet gebruiken voor de boekhouding.
 13. De eerste 5 jaar in het aanloopfase van mijn bedrijf wil ik de administratie niet uitbesteden. Dit houdt in dat ik de volgende taken zelf onder mijn beheer ga nemen: - De boekhouding. - Salaris administratie ( minder dan 10 medewerkers) - Facturering. Binnen 2 jaar wil ik ook een webshop starten. Ik ben op zoek naar een programma dat het liefst alles aan kan maar ook losse programma's behoren tot de mogelijkheid. Welke programma's gebruiken jullie en wat zijn voor jullie de voor en nadelen?
 14. Ik heb een kooppand op het oog. Contractueel gezien zie ik geen problemen. Echter, is er voor mij als mogelijke koper te achterhalen of de huurders genoeg draagkracht hebben?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept