Jump to content

d3novo

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Gisteren geen toegang tot internet gehad... Vandaar ik zo laat pas reageer. Leeftijdcontrole voeren wij altijd uit, maar het viel mij op dat niet alle sites 18+ vermelden en daarom vroeg ik ernaar. Bedankt voor het bevestigen.
 2. Is het verplicht om een disclaimer of een NIX 18 logo te hebben op een webshop die alcohol verkoopt? Ik zie bv dat op de meeste sites een popup verschijnt of NIX 18 vermeld wordt op de website. Er zijn ook sites, bv www.degoudenton.nl waar niks staat over leeftijd op de site. Het staat wel in hun algemene voorwaarden dat door producten te bestellen je verklaart 18 jaar en ouder te zijn.
 3. Daar ben ik het mee eens. Dit is meer voor erbij. Mooi houten kistje erbij met kleine flesjes. Ik vind dit persoonlijk leuker om te presenteren, maar qua kosten misschien niet haalbaar om nu te doen. Ik weet iig meer nu. Het gaat alleen om de wijnen/champagnes. Ze zijn voorzien van de rest.
 4. De 1e bruiloft hebben we gehad en die was top. Op de locatie zelf zijn er wekelijks 2-3 trouwfeesten, dus zeg maar 10 per maand per locatie. Als we daar de wijnen kunnen verzorgen is dat al een goed begin. Andere locaties daar zijn we in contact mee, maar het gaat niet zo vlot. Als mensen goeie ervaringen hebben met ons bedrijf kunnen we meer betekenen voor ze. Denk aan verjaardagen, baby showers (Bij 1 maand wordt er ook een groot feest gegeven bij chinezen) jubileums. Klein beginnen en hopelijk uitgroeien.
 5. Wij zijn in gesprek met dit bedrijf http://www.witfrance.com/en/ die vertegenwoordigd wordt in Nederland door https://tubes.nl/ alleen vragen zij een min afname van 1000 flesjes per wijn, wat mij een beetje overdreven overkomt. Daarom ben ik op zoek naar alternatieven.
 6. Zou het misschien zo mogen? Een pakket van bv 10 wijnen en dan niet labelen, maar met een nummer erop en een lijst erbij met 1-10 en daar de naam op vermelden?
 7. Zelfde plan, alleen gaat het om de wat kleinere wijnhuizen en niet iedereen maakt samples heb ik te horen gekregen. Wijnen zijn van vergelijkbare of betere kwaliteit, maar omdat ze geen naam hebben zijn ze goedkoper
 8. Dat bedoelde ik ook, dat je niet zonder toestemming de merknaam mag gebruiken. ;D Hmm het is een beetje lastig en een lang proces om voor 20-30 soorten wijn apart toestemming te vragen. En stel we gaan andere wijnen verkopen in de toekomst, dan moet voor die wijnen dit ook toestemming voor worden gevraagd. Is er misschien een andere mogelijkheid? De bedoeling is niet om winst te maken, maar iig de kostprijs alleen ervan af te halen. Het gaat om samples van 50ml
 9. Wij doen alles in een zuurstofvrije omgeving en de fles wordt niet geopend via de normale methode, dwz ontkurken en schenken. Een collega van mij werkt in een lab en helpt ons aan het aparatuur en processen die nodig zijn. Bottlen is zijn taak. Hoe dit in zijn werk gaat is nog een vraag voor mij. Mijn vraag was of het mag met vermelding van merknaam, wat dus duidelijk niet mag. Hoe zit het dan met een restaurant die een fles wijn inschenkt in een karaf of fles. Zij verkopen dit ook "door" toch? Die mogen dat wel dus, want zij vermelden niet de merknaam op de glas/karaf is dit wettelijk gezien iets anders?
 10. Dag allemaal, ik heb al eerder gepost over een wijnwebshop en daar hulp voor gekregen. Wij gaan trouwpartijen voorzien van wijnen, rood/wit enz enz en nu mijn vraag: Mag ik een fles wijn in kleinere flesjes bottlen met hun naam erop? BV: 700ml Merk A wijn > 14x 50ml Merk A wijn. Dit vraag ik, omdat wij proefpakketen willen leveren/verkopen aan potentiele klanten. Dit kunnen wij dan opsturen ipv steeds een x aantal flessen openen en daar naartoe gaan. Logistiek gezien lijkt ons dit het handigst, omdat je het per post kan versturen mocht de klant dit willen ipv ergens proeven. Alles wordt zuurstofvrij gebottled, dus er komt geen zuurstof bij de wijn als iemand dat zich afvraagd. [mod edit: titel gecorrigeerd ]
 11. Het begint idd op GTST te lijken hierzo ;D. Ik heb alle benodigde informatie nu en ga hiermee aan de slag. Het was niet mijn bedoeling om hier een hele discussie te starten over het hoe en wat. Ik waardeer alle feedback en dit helpt mij weer verder in het ondernemersschap. Ik denk dat dit topic gesloten kan worden, anders blijven we aan de gang. TOP forum dit :)
 12. Ik snap dat het wat allemaal vaag overkomt en als droom, maar hier is echt goed over nagedacht en er zijn duidelijk afspraken over gemaakt met distributiekanelen etc, alleen vanwege slechte ervaringen met forums geef ik niet graag alle informatie wat betreft mijn plan. Daardoor komt dit waarschijnlijk over als een niet geheel doorgedacht plan. Wat sterke drank betreft hebben wij besloten om dit niet te doen.
 13. LOL 2 paginas aan posts en dat is jouw conclusie? 1. Wat bedoel je met "Arme locatie-kok en cateraar, arme gasten of kansloze jij..." Is dat lollig bedoeld? ??? 2. Ik heb nooit gezegd dat we losse wijn gaan verkopen tijdens een bruiloft. Het gaat om partijen van minimaal 100 stuks, die voor een bruiloft besteld moeten worden. Ik dacht dat dat al duidelijk is gemaakt, dus ik weet niet waar je dit op baseerd? 3. Smaak van gasten op builoften veranderen?? Ik zei smaken verschillen, dus niet iedereen vind hetzelfde lekker. Ik houd bv niet van rood, of bedoel je dit niet met jouw laatste opmerking.
 14. Chinezen die doen zulke zaken anders op dit gebied. Afspreken op locatie om kennis maken. Beetje flessen laten zien en dan is het gauw: Doe maar 50 van die, 50 van die enz enz. De ene wilt dit en de ander wilt dat. Presentatie is het belangrijkste. Hoe bedoel je gevaar van 1 klant? Dat als niemand daar gaat trouwen toch?
 15. Zeg dat dan meteen. Maak gewoon een uitgebreide wijnkaart en laat die samen met wat proefflessen achter op de trouwlocatie. Wijnen moet je inderdaad niet slechts proeven, maar in dit geval bovendien combineren met gerechten in meerdere gangen. Heeft de trouwlocatie een redelijk vaste menukaart? Dan kun je er als een goed sommelier ook een vast wijnadvies aanhangen: bij dit gerecht hoort deze wijn. Als je de verkopen echter niet wilt beperken tot de gunsten van de bevriend eigenaar van slechts één trouwlocatie, heb je misschien nog steeds een webshop nodig. Dat is stap 2. Ik wilde eerst informeren hoe dit in zn werk gaat. Bedankt voor alle advies iig.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept