d3novo

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door d3novo

  1. Gisteren geen toegang tot internet gehad... Vandaar ik zo laat pas reageer. Leeftijdcontrole voeren wij altijd uit, maar het viel mij op dat niet alle sites 18+ vermelden en daarom vroeg ik ernaar. Bedankt voor het bevestigen.
  2. Is het verplicht om een disclaimer of een NIX 18 logo te hebben op een webshop die alcohol verkoopt? Ik zie bv dat op de meeste sites een popup verschijnt of NIX 18 vermeld wordt op de website. Er zijn ook sites, bv www.degoudenton.nl waar niks staat over leeftijd op de site. Het staat wel in hun algemene voorwaarden dat door producten te bestellen je verklaart 18 jaar en ouder te zijn.
  3. Daar ben ik het mee eens. Dit is meer voor erbij. Mooi houten kistje erbij met kleine flesjes. Ik vind dit persoonlijk leuker om te presenteren, maar qua kosten misschien niet haalbaar om nu te doen. Ik weet iig meer nu. Het gaat alleen om de wijnen/champagnes. Ze zijn voorzien van de rest.
  4. De 1e bruiloft hebben we gehad en die was top. Op de locatie zelf zijn er wekelijks 2-3 trouwfeesten, dus zeg maar 10 per maand per locatie. Als we daar de wijnen kunnen verzorgen is dat al een goed begin. Andere locaties daar zijn we in contact mee, maar het gaat niet zo vlot. Als mensen goeie ervaringen hebben met ons bedrijf kunnen we meer betekenen voor ze. Denk aan verjaardagen, baby showers (Bij 1 maand wordt er ook een groot feest gegeven bij chinezen) jubileums. Klein beginnen en hopelijk uitgroeien.
  5. Wij zijn in gesprek met dit bedrijf http://www.witfrance.com/en/ die vertegenwoordigd wordt in Nederland door https://tubes.nl/ alleen vragen zij een min afname van 1000 flesjes per wijn, wat mij een beetje overdreven overkomt. Daarom ben ik op zoek naar alternatieven.
  6. Zou het misschien zo mogen? Een pakket van bv 10 wijnen en dan niet labelen, maar met een nummer erop en een lijst erbij met 1-10 en daar de naam op vermelden?
  7. Zelfde plan, alleen gaat het om de wat kleinere wijnhuizen en niet iedereen maakt samples heb ik te horen gekregen. Wijnen zijn van vergelijkbare of betere kwaliteit, maar omdat ze geen naam hebben zijn ze goedkoper
  8. Dat bedoelde ik ook, dat je niet zonder toestemming de merknaam mag gebruiken. ;D Hmm het is een beetje lastig en een lang proces om voor 20-30 soorten wijn apart toestemming te vragen. En stel we gaan andere wijnen verkopen in de toekomst, dan moet voor die wijnen dit ook toestemming voor worden gevraagd. Is er misschien een andere mogelijkheid? De bedoeling is niet om winst te maken, maar iig de kostprijs alleen ervan af te halen. Het gaat om samples van 50ml
  9. Wij doen alles in een zuurstofvrije omgeving en de fles wordt niet geopend via de normale methode, dwz ontkurken en schenken. Een collega van mij werkt in een lab en helpt ons aan het aparatuur en processen die nodig zijn. Bottlen is zijn taak. Hoe dit in zijn werk gaat is nog een vraag voor mij. Mijn vraag was of het mag met vermelding van merknaam, wat dus duidelijk niet mag. Hoe zit het dan met een restaurant die een fles wijn inschenkt in een karaf of fles. Zij verkopen dit ook "door" toch? Die mogen dat wel dus, want zij vermelden niet de merknaam op de glas/karaf is dit wettelijk gezien iets anders?
  10. Dag allemaal, ik heb al eerder gepost over een wijnwebshop en daar hulp voor gekregen. Wij gaan trouwpartijen voorzien van wijnen, rood/wit enz enz en nu mijn vraag: Mag ik een fles wijn in kleinere flesjes bottlen met hun naam erop? BV: 700ml Merk A wijn > 14x 50ml Merk A wijn. Dit vraag ik, omdat wij proefpakketen willen leveren/verkopen aan potentiele klanten. Dit kunnen wij dan opsturen ipv steeds een x aantal flessen openen en daar naartoe gaan. Logistiek gezien lijkt ons dit het handigst, omdat je het per post kan versturen mocht de klant dit willen ipv ergens proeven. Alles wordt zuurstofvrij gebottled, dus er komt geen zuurstof bij de wijn als iemand dat zich afvraagd. [mod edit: titel gecorrigeerd ]
  11. Het begint idd op GTST te lijken hierzo ;D. Ik heb alle benodigde informatie nu en ga hiermee aan de slag. Het was niet mijn bedoeling om hier een hele discussie te starten over het hoe en wat. Ik waardeer alle feedback en dit helpt mij weer verder in het ondernemersschap. Ik denk dat dit topic gesloten kan worden, anders blijven we aan de gang. TOP forum dit :)
  12. Ik snap dat het wat allemaal vaag overkomt en als droom, maar hier is echt goed over nagedacht en er zijn duidelijk afspraken over gemaakt met distributiekanelen etc, alleen vanwege slechte ervaringen met forums geef ik niet graag alle informatie wat betreft mijn plan. Daardoor komt dit waarschijnlijk over als een niet geheel doorgedacht plan. Wat sterke drank betreft hebben wij besloten om dit niet te doen.
  13. LOL 2 paginas aan posts en dat is jouw conclusie? 1. Wat bedoel je met "Arme locatie-kok en cateraar, arme gasten of kansloze jij..." Is dat lollig bedoeld? ??? 2. Ik heb nooit gezegd dat we losse wijn gaan verkopen tijdens een bruiloft. Het gaat om partijen van minimaal 100 stuks, die voor een bruiloft besteld moeten worden. Ik dacht dat dat al duidelijk is gemaakt, dus ik weet niet waar je dit op baseerd? 3. Smaak van gasten op builoften veranderen?? Ik zei smaken verschillen, dus niet iedereen vind hetzelfde lekker. Ik houd bv niet van rood, of bedoel je dit niet met jouw laatste opmerking.
  14. Chinezen die doen zulke zaken anders op dit gebied. Afspreken op locatie om kennis maken. Beetje flessen laten zien en dan is het gauw: Doe maar 50 van die, 50 van die enz enz. De ene wilt dit en de ander wilt dat. Presentatie is het belangrijkste. Hoe bedoel je gevaar van 1 klant? Dat als niemand daar gaat trouwen toch?
  15. Zeg dat dan meteen. Maak gewoon een uitgebreide wijnkaart en laat die samen met wat proefflessen achter op de trouwlocatie. Wijnen moet je inderdaad niet slechts proeven, maar in dit geval bovendien combineren met gerechten in meerdere gangen. Heeft de trouwlocatie een redelijk vaste menukaart? Dan kun je er als een goed sommelier ook een vast wijnadvies aanhangen: bij dit gerecht hoort deze wijn. Als je de verkopen echter niet wilt beperken tot de gunsten van de bevriend eigenaar van slechts één trouwlocatie, heb je misschien nog steeds een webshop nodig. Dat is stap 2. Ik wilde eerst informeren hoe dit in zn werk gaat. Bedankt voor alle advies iig.
  16. Zou ik misschien jouw site mogen zien, om een idee te krijgen hoe of wat. Als je dat liever niet hebt ook prima hoor.
  17. Maar dat geldt dus niet voor webshops? ;) Daar heb je mij nu wel te pakken ;D
  18. Ik zoek doorlopend naar gaten, maar dan in de fiscale wetgeving en niet in de markt, dus het kan goed zijn dat ik even wat mis. Maar wie is nu eigenlijk je doelgroep? Zijn dat de bruidsparen zelf, of de trouwlocaties? En wat ga je allemaal leveren? Ik heb namelijk het idee dat bruiloften waar 100-300 flessen wijn genuttigd worden, niet helemaal door die bruidsparen zelf georganiseerd worden. Naast alle koffie-, thee-, limonade- en bierdrinkers heb je nogal een flinke groep wijndrinkers nodig om 100 flessen weg te krijgen. En bij zoveel flessen zou ik toch willen weten hoe dat spul smaakt voordat ik ze bestel. Nu heb ik wel eens een plaatje van een usb-wijntap gezien, maar ik had toch zo mijn twijfels of dat ding werkt... Er is maar een beperkt aantal bruiloften van die omvang en ik vermoed dat een belangrijk deel van die bruiloften door een event-/weddingplanner begeleid worden. Mij lijkt een directere benadering dan meer op zijn plaats dan een website? Ik heb antwoord op jouw vraag gegeven denk ik bij een comment. Over de vraag of het georganiseerd wordt door het bruidspaar, JA. Wij zijn chinees en het is namelijk de gewoonste zaak om bruiloften te vieren met een paar honderd man. Drank moet vloeien en niet zuinig doen is de motto.
  19. @ ward ;D Nee hoor wij hebben zelf contact met de wijnboeren en regelen alles. De klanten hoeven enkel te betalen. Trouwlocatie is gelukkig van een vriend van ons en het is meer dat hij ons de business gunt. Hij stuurt klanten kosteloos door naar ons en betalingen gaan via hem. Wij sturen hem een factuur en hij zorgt dat de klant het betaald. Tot nu toe geen problemen gehad. Wijnen moeten natuurlijk geproefd worden eerst,want ze kopen namelijk niet 1 fles maar min 100 stuks. Of iemand dat online zou kopen zonder te proeven is de vraag. Vind het wel zo netjes om eerst kennis te maken en te proeven dan hier heb je een rekening van 100 wijnen, maar dat is misschien niet DE manier van zaken doen, maar wel mijn manier.
  20. Zo zie je maar weer dat mensen maar moeten gokken wat je wilt gaan doen (en soms verkeerd gokken) als je weinig informatie geeft... ;) Ik begrijp ik voldoende informatie moet geven, wat ik niet gedaan heb. Dat is mijn fout. Ik waardeer alle hulp en sorry Norbert dat ik zo tekeer ben gegaan...
  21. @bob de webbouwer Ik denk dat ik mijn huiswerk beter moet gaan doen merk ik haha. Heb je zelf ervaring met mijnwebshop of CCVshop miscchien @ Latte macchiato Wij zijn niet van plan om losse flessen te verkopen, maar alcohol te leveren aan bruiloften. Ik denk dat ik een ander doelgroep heb dan de shoppers in wijnwebshops.
  22. @ Norbert Ik waardeer jouw eerlijkheid, misschien heb ik niet helemaal duidelijk beschreven wat de bedoeling van de site is. Wij gaan geen losse flessen verkopen, maar zijn van plan bruiloften te voorzien van wijnen etc etc. Het gaat hierbij om 100-300 flessen meestal. Ik begrijp ook niet waarom je gelijk oordeelt, want ik heb nooit gezegd dat je moet bellen met een 06 nummer, of dat er een hotmail adres staat, of dat je op een "vage" site terecht komt. Mijn vraag ging er om of een webshop verplicht is als ik online wil verkopen, want dat doe ik in principe wel toch?. We gaan geen gebruik maken van de betaalopties daar. Wij hebben contact met wijnboeren in Frankrijk voor ons assortiment en de prijs is dus daarom ook afhankelijk van het aantal flessen wat afgebomen wordt en ook hebben wij afspraken met trouwlocaties. Via hun zal ook de meeste betalingen worden gedaan. Dat bedoelde ik met factureren. De website moet ons assortiment laten zien alleen. Wij hebben ook gewoon een kvk nummer en een vaste telefoon met adres. Leeftijd wordt uiteraard gecontroleerd van de koper door middel van legitimatie laten zien bij leveren.
  23. Wij willen een webshop beginnen die wijnen verkoopt. Ik had geinformeerd een paar dagen geleden en voor sterke drank is een slijtersvergunning nodig. Nu heb ik begrepen dat het voor drank onder de 15% niet nodig is en nu dus mijn vraag: Moet ik een webshop hebben om te verkopen, of is een website alleen voldoende? Wij zijn niet van plan om online betalingen te doen. Alles wordt gefactureerd. Ik vraag dit omdat het in kosten gaat schelen. Voor een webshop betaal je al gauw 500-600 euro per jaar en dan heb je het goedkoopste pakket. Een website waar onze producten te zien zijn met prijzen kost maar 100-200 euro per jaar.
  24. Bedankt voor alle hulp. Ik zal meer onderzoek hierover doen.
  25. Zou je het misschien kunnen uitleggen aan een "leek" wat ik het beste nu kan doen? Als ik het goed begrijp mag ik alcohol leveren aan bedrijven gevestigd in een bedrijfspand? Ik begrijp jouw opmerking niet helemaal. Wie mag online leveren?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.