Jump to content

boeraart

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt Bert, het klinkt niet zo rechttoe rechtaan als wij gewend zijn en het gaat om behoorlijk wat geld dus vermoedelijk zullen wij voorlopig de spullen via NL importeren. Als het eenmaal loopt kijken we verder.
 2. Dus wij moeten aangifte doen dan in Duitsland of Polen. Moeten wij dan ook BTW afdragen in Polen en Duitsland? En is het dan gemakkelijk om de afgedragen BTW terug te krijgen?
 3. Dag Bert, Bedankt voor je reactie. Begrijp ik uit jouw woorden dat als de goederen in Duitsland of in Polen de EU worden worden ingevoerd vanuit China, dat wij zelf de keuze hebben in welk land wij aangifte willen doen? Als dat zo is lijkt ons aangifte in Nederland het gemakkelijkste, hier zijn we met de BTW terugave procedure bekend.
 4. Goedenavond allen Wij zijn een BV in Nederland. Klant zit in Duitsland en/of Polen. Onze toeleverancier (waarvan wij de goederen kopen) zit in China. Wij willen graag de goederen vanuit China direct naar de klant sturen. De goederen worden dan waarschijnlijk ingevoerd in Duitsland of Polen om de vrachtwagenrit zo kort mogelijk te houden. Bij inklaring van de goederen in Duitsland en of Polen moet er BTW worden betaald (toch?). Wij leveren DDP dus wij moeten de BTW betalen denk ik zo. (En dan aan de Duitse of Poolse belastingdienst) Vraag: - Is dit de juiste voorstelling van zaken? - Indien niet, hoe werkt het dan wel? - Hoe krijgen wij de BTW terug van de Poolse of Duitse belastingdienst? Alvast dank voor jullie bijdrage
 5. Het geld is aangekomen. Ik had het op woensdagavond (na 17:00, dus HSBC deed er niets meer mee ) overgemaakt. Dus hij werd donderdag blijkbaar ingeboekt bij de bank en de 2 werkdagen begonnen te tellen op vrijdag. Op dinsdag kreeg ik bericht van mijn leverancier dat het geld aangekomen was. Moraal van dit verhaal: Voor 17:00 de overboeking maken en "spoed" aankruisen. Bedankt voor de goede raad, fijne feestdagen en een gezond 2017!
 6. Dag ChinaTradeConsult, Dank je wel voor de tip. ik ga er mee aan de slag. Groet
 7. Weet iemand misschien hoe lang het duurt geld om geld over te maken naar HSBC in HongKong met de Rabobank? Lokale filiaal van Rabobank in NL zegt: maximaal 6 werkdagen. Dat is toch wel lang als je het mij vraagt. Ik heb 3 werkdagen geleden een betaling van ongeveer 3100 US$ gedaan en die is er blijkbaar nog niet. De eerste maal liep het binnen 1 dag dus ik maakte me er geen zorgen om. Maar nu duurt het blijkbaar langer...
 8. Aan: Kamer van Koophandel en atlas1302: Bedankt, hier kan ik wat mee. aan Twabla: Als het veel en goedkoop moet, dan maken we het in China maar voor een aantal gevallen produceren wij onderdelen in Nederland op een manier die veel goedkoper en sneller is dan de concurrentie waar dan ook ter wereld. Groetjes en nog een fijne dag toegewenst.
 9. Beste ChinaTradeConsuult, Dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag...
 10. Beste ChinaTradeConsult, Dank je wel voor je reactie maar dat is niet een antwoord op mijn vraag. In onze business werkt het nu eenmaal zo dat je aflever bij de klant. Wat ik eigenlijk wil weten, wat voor douanetarieven moet ik rekening mee houden? Zijn er nog extra heffingen buiten het transport? Nog andere dingen die het moeilijk maken om te exporteren naar China?
 11. Goedendag, Klant in China wil graag onze producten (uit NL) kopen. Kleine gestampte metaalwaren (~6 gram/stk). Weet iemand of het moeilijk is / veel kost om producten van NL naar China te exporteren? Wij hebben zowel klanten binnen trade-free zone als daarbuiten. Met dank bij voorbaat,
 12. Bedankt Norbert, Inmiddels ben ik gaan praten met de Metaalunie en FME, zij helpen ons verder. Dit is een bekende situatie voor hen. Groet
 13. Goedemiddag, Wij kunnen een opdracht te krijgen van een Duits bedrijf. Het gaat om voor de klant specifiek ontworpen en gemaakte metalen onderdelen vervaardigd met een stempel. Klant betaald de stempel voor 50%, de rest wordt in de onderdelen prijs meegerekend. Onze toeleverancier in China regelt de stempel en de productie. Wij regelen het vervoer. Wij kopen de onderdelen van onze toelevererancier en verkopen ze weer door aan de klant in Duitsland. Vraag is nu: "wat zijn de juiste leveringsvoorwaarden om te hanteren?" Metaalunie, Orgalime? iets anders? Alvast dank
 14. Nog niet, het is een fictieve situatie. Ik denk niet dat het gaat gebeuren maar wij vragen onze leverancier wel om 60000 US$ aan gereedschap aan te maken. Dus ik zou dat zo waterdicht mogelijk willen afdekken.
 15. Dag Roel, De meeste klanten zijn nette mensen en doen hun zaken volgens een goede moraal maar na enige jaren ervaring in het internationale zakendoen kom je uiteindelijk van alles tegen: rechtzaken, schreeuwen, dreigen, intimidatie, uitlachen, zeker als het gaat om echt veel geld ( 10 miljoen+ ) in business waar men met krappe marges moet werken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept