Jump to content

mollie1973

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. @Highio 40k is op gezamenlijke rekening gestort. Privé opnamen zijn gedaan naar rato uren; vennoot 6,5 per week, ik 40 uur per week. Het betreft mondelinge afspraken, maar er zijn wel mails waar dit in vernoemd wordt. Er is echter geen contract, of ander getekend document. Via bankafschriften is terug te zien wie wanneer wat heeft opgenomen. Gr. P
 2. Je hebt helemaal gelijk! Onhandig, en dom. Er zijn in feite alleen mondelinge afspraken gemaakt. Ik trek nu aan de bel omdat 'partner' zijn inleg terug wil met rente. Ik wil onderneming voortzetten, maar hij ook.
 3. Er is 3 maanden geleden op mijn aanraden een vaststellingsovereenkomst opgesteld, daar is andere vennoot echter nooit op ingegaan,.. :(
 4. Wat ik graag wil weten; kun je nou wel lenen aan eigen VOF of niet,..? Klopt, eerst arbeidsvergoeding en vervolgens 50/50 van de winst! Dit staat niet echter op papier, wel in mails via boekhouder. Er is echter niets contractueel vastgelegd.
 5. @mmint Er zijn nog openstaande facturen. Belangrijke vraag, denk ik; kun je nu wel of geen lening verstrekken aan je eigen VOF. Vennoot ziet zijn inleg als een lening namelijk,.. Ik begin ook steeds meer twijfels te krijgen over onze gezamenlijke boekhouder,...Als al deze reacties lees, heeft hij mij in ieder geval niet goed geïnformeerd.
 6. Er is een winstverdeling afgesproken 50/50. En vergoeding voor 'arbeid' , naar rato. Dus als ik het goed begrijp, kan de andere vennoot zijn inleg niet opeisen, want deze is simpelweg 'weg' ? Als een van ons beide wil doorgaan, moet de ander uitgekocht worden. Wat als de waarde negatief is?
 7. Hoi realist, Dank voor je reactie, Zoals je kunt lezen in mijn voorgaande reactie (Joost), is het geld op. Van de omzet zijn medewerkers, leveranciers e.d. betaald. Er zijn echter nog openstaande posten, en er zijn orders geplaatst voor komend seizoen. Als er een vennoot uitgekocht moet worden, maar er zijn geen middelen, wat dan? gr. P
 8. Hallo Joost, De €40.000 zijn opgegaan aan opstartkosten en voorraad. In de eerste maanden is er door vennoot geld opgenomen inderdaad met rente percentage (arbeid + aflossing). Door mijzelf ook (arbeid), daar we in de knel kwamen wat liquiditeit betreft hebben we besloten geen opnames meer te doen. is het zo dat geld gestort op gezamenlijke rekening dus ook als eigendom van beide vennoten kan worden gezien?
 9. Huurcontract is 2 jaar, gestart oktober 2015! Personeel tot en met december 2016. Er is echter nog gezamenlijk ingekocht voor €50.000 (najaar / winter). Vennoot is ook nog eigenaar van een andere onderneming, waardoor hij niet meer dan 6 uur per week aan 'onze' onderneming kan besteden. Ik ben diegene met meer dan 20 jaar ervaring en kennis betreffende detailhandel e.d. Als hij de onderneming wil voortzetten zal er iemand extra in dienst genomen moeten worden, dat kan echter niet betaald worden. Deze extra lasten kan de onderneming momenteel niet dragen. Ik neem momenteel geen privé opnames op.
 10. Dank voor alle reacties tot dusver ;-) Andere vraag: De inbreng van de vennoot (€40.000) is gestort op een gezamenlijke rekening; hoe zit het dan met gemeenschappelijke eigendom? zie onderstaande: '' In de praktijk ontstaat er echter nagenoeg steeds ook vennootschapsvermogen dat aan de vennoten gezamenlijk in eigendom toebehoort. Wanneer namens de personenvennootschap een bankrekening wordt geopend, waarop de vennoten het door hen in te brengen geld storten of waarop de gelden, verdiend tijdens de uitoefening van het gemeenschappelijk beroep of bedrijf, worden ontvangen, is er immers al gemeenschappelijke 'eigendom' als bedoeld in art. 3:166 BW. De vennoten zijn ieder voor een bepaald deel mede-rechthebbende op dit gemeenschappelijke goed." Vennoot heeft aangegeven de zaak ook te willen voortzetten, alleen uiteraard. Als ik het goed begrepen heb kan ik ( indien ik uittreed als vennoot) ook mijn inbreng terug claimen. Weliswaar geen € , maar arbeid en kennis. klopt toch?
 11. Hallo, Situatie is als volgt; VOF ( detailhandel) gestart met een vriend in oktober 2015. Vriend inbreng €40.000. Mijn inbreng arbeid (40 uur per week) en kennis. ( zonder VOF contract!) Begin dit jaar blijkt onze samenwerking niet optimaal. Mijn inziens is functioneren van andere vennoot zelfs schadelijk voor onderneming. Vennoot deelt gevoelige bedrijfsinformatie (o.a. over tegenvallende resultaten) met verkoopmedewerkers en anderen. En hij schetst een negatief beeld over mij t.o.v. verkoopmedewerkers en klanten. In eerste instantie geeft vennoot aan dat hij wil stoppen vanwege de samenwerking. Na overleg met boekhouder is echter besloten om het nog een keer gezamenlijk te proberen. Aangezien het geroddel niet ophield heb ik besloten niet meer met hem te willen samenwerken. Vennoot is zijn werkzaamheden per direct gestopt ( 6,5 uur per week arbeid). Ik heb een voorstel neergelegd om zijn €40.000 minus verlies als een lening (60 maanden)terug te betalen, en de zaak wil voortzetten, zonder hem. Vennoot doet tegen voorstel: eist zijn inbreng€40.000 minus verlies per direct op. Er is echter geen geld , en er zijn nog openstaande facturen bij leveranciers. Overigens is 2015 en eerste kwartaal 2016 met verlies afgesloten. Mijn vragen: kan vennoot zijn inbreng per direct terug eisen? Kan hij aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade aan onderneming en mij persoonlijk? (billijk en redelijkheid).Er staat niets op papier, ook niet over het feit dat zijn inbreng een lening is aan de VOF. Ik heb redelijk veel info van dit forum gehaald, maar zou graag specifiek info willen over deze situatie. Bij voorbaat dank ;-) Gr. P.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept